jadłam go grillowanego i tak postanowiłam przygotować w zaciszu domowym. Bardzo ważne jest aby go nie grillować czy smażyć długo, ponieważ spowoduje to wysuszenie ryby i straci ona swój wyjątkowy smak. Połączyłam go z sałatką i smakował cudnie. Potrzebne składniki: filet tuńczyka 2 ząbki czosnku 3 łyżki mleczka kokosowego 1/3 startej gałki muszkatołowej 3 łyżki soku
Łycha smakówdość często je jadamy. Najczęściej kupuję świeże, ale czasami zdarzy się mrożony dorsz lub sandacz. Zwykle je grilluję, piekę, a te mrożone smażę na maśle i podaję z cudownym naszym ulubionym sosem maślanym. Pewnego dnia miałam zachciankę na taki zwykły mrożony filet smażony w panierce, tak jak jadałam w dzieciństwie. Kupiłam kilka płatów miruny. Podczas smażenia przypomniałam sobie
Blondynka Gotujekrótko. Zapraszam na sałatkę. Jest to odchudzona wersja popularnej sałatki Cezar, z jogurtem zamiast majonezu. Do tego grillowany kurczak, jajka, pomidorki i natka pietruszki. Oczywiście nie zabrakło też anchois i parmezanu. Dacie się skusić? Składniki dla 2 osób: 200-220 g filetów z piersi kurczaka 2 łyżki soku z cytryny olej rzepakowy sól i pieprz 1 ząbek czosnku
Pełny talerzkurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta. Składniki na grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta (4 porcje): dwie podwójne piersi z kurczaka ser feta 100 g szpinak mrożony z czosnkiem 200 g 2 jajka 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku łyżeczka oregano łyżeczka bazylii sól pieprz Filety umyć, rozdzielić i posolić. Przekroić wzdłuż tak, aby powstały kieszonki(...)garnku zagotować szpinak. Wbić dwa jajka i podgrzewać aż do ścięcia się białka. Pokroić ser feta w kostkę. Napełniać kieszonki szpinakiem i serem feta, a na koniec spiąć wykałaczkami. Grillować po 8 - 10 minut z każdej strony, tak aby mięso było miękkie i soczyste
Karola gotujeGrillowany łosoś z koktajlowymi pomidorami, to idealny pomysł na lekkie, zdrowe i szybkie danie na grilla. Czasami tak niewiele nam potrzeba do szczęścia.... Natura, słońce i biesiada na świeżym powietrzu. Składniki : 2 filety z łososia ok. 300-400g sól pieprz ząbek czosnku zioła prowansalskie oliwa z oliwek sok z cytryny gałązka pomidorów koktajlowych (kilkanaście sztuk) 2 plasterki cytryny(...)oliwie z oliwek - można do smaku posolić je delikatnie, ale to już wedle własnego uznania, bowiem mniej słone potrawy wydobywają z siebie swój prawdziwy smak i aromat łososia grillujemy około 8-10 min. z każdej strony po 5 min., a następnie dodajemy pomidory i cytrynę na grilla rybę podajemy z cytryną, pomidorami oraz pieczywem lub sałatką
zobacz ich smakKurczak został mi po grillowaniu, więc tylko pokroiłam go w kostkę i dużo pracy z nim żadnej nie było. Jeśli jednak ktoś chce zrobić to danie od zera to filety należy umyć, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić dużą ilością ostrej papryki, chili, pieprzu, posolić. Ja dodałam także oregano. Smażyć tak, by mięso się ścięło, ale było
Karola gotujejest mnóstwo, każdy z nas może więc znaleźć coś dla siebie. Świeże ryby możemy z powodzeniem grillować z ziołami lub zapiekać. Dobrze smakują również smażone na niewielkiej ilości tłuszczu i skropione cytryną. Jeśli nie przepadamy za rybami ościstymi zdecydujmy się na filet z dorsza. Dzięki temu przyjemność jedzenia będzie jeszcze większa. Od czasu do czasu warto również sięgnąć
Codogaraprzywierają nawet bez dodatku tłuszczu. Wielokrotnie smażyłam na niej rybne i mięsne filety bez tłuszczu i rzeczywiście nic nie przywierało do dna patelni. Patelnia posiada dwa rowki po bokach patelni, które ułatwiają usunięcie wytapiającego się tłuszczu z grillowanych potraw. Dno patelni jest grube, wykonanie z stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości aluminium
Marta Gotujedelikatnie wymieszaj pomidory, brzoskwinie, piórka cebuli i zioła. Jeżeli podajesz sałatkę z grillowanym kurczakiem, umyj mięso i oczyść z włókien. Pokrój na 4 części. Ja zazwyczaj odkrawam polędwiczki (czyli nieduży podłużny kawałek mięsa odstający od piersi), zaś samą pierś kroję na dwa cienkie filety prowadząc nóż równolegle do deski. Jeżeli brzmi to dla Ciebie zbyt skomplikowanie, przekrój(...)mięso z patelni i przełóż na talerz. Daj mu odpocząć przez 5 min., a następnie pokrój na paski. Propozycja podania 1: Rozłóż sałatkę pomiędzy 4 talerze. Obok ułóż grillowanego kurczaka. Całość polej przygotowanym dressingiem. Propozycja podania 2: Wrzuć paski grillowanego kurczaka do pomidorów, brzoskwiń i cebuli, polej dressingiem i wszystko przemieszaj. Uwagi: Jeżeli podajecie sałatkę z mięsem, koniecznie
Chilli Czosnek i OliwaLekkie danie na obiad Składniki 1 filet z kurczaka po połówce czerwonej i żółtej papryki kawałek cukinii sól, pieprz curry, słodka papryka olej marynata do mięsa: 4 łyżki jogurtu … Czytaj dalej Kurczak grillowany z warzywami
czarrna od kuchniGrillowana pierś z kurczaka jest zawsze smaczna i soczysta. Do tego sos pieczarkowy z dodatkiem masali ,ryż i surówka z młodej kapusty :P Pycha! Składniki 4 filety z kurczaka (po 200 g) 250 g pieczarek 400 g śmietany 18% 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżka masali (przyprawa) sos teriyaki sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchenwcale się to nam nie nudzi. Tym razem proponujemy zielone szparagi ugotowane al dente, z grillowanym łososiem i puree ziemniaczano-chrzanowym w jajecznym sosie cytrynowym. Długo się to pisze, ale to naprawdę proste danie. SKŁADNIKI (na 3 osoby) Łosoś: 3 filety z łososia zioła prowansalskie sól morska cytryna do podania Szparagi: pęczek zielonych szparagów łyżeczka soli łyżeczka cukru
OstryKęsGrillowany łosoś z lekkim sosem jogurtowo-cytrynowym podany z sałatką na słodko. Ale jak to z arbuzem i truskawkami? Zapytają niektórzy ;) Spróbujcie a przekonacie się jak do łososia pasują słodkie owoce. Zresztą zajrzyjcie do kategorii „ryby” a znajdziecie tam mnóstwo przepisów na takie ciekawe połączenia smaków :) 2 filety z łososia (po ok. 150 g) marynata: łyżka oliwy(...)pieprzu mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sałatka: 150 g kuleczek mozzarelli 8-10 dużych truskawek duży plaster arbuza pół pęczka cienkiego szczypiorku opcjonalnie glassa balsamiczna malinowa Umyte filety nacieramy marynatą. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron (lub pieczemy na tradycyjnym grillu). Składniki na sos mieszamy i odstawiamy do lodówki. Umyte truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy
Mienta blogtylko niewielką ilość dużych ości biegnących wzdłuż kręgosłupa, które bardzo łatwo namierzyć. Jesiotra można smażyć, grillować, marynować i wędzić, a także wykorzystywać w zupach rybnych. Szczególną sławą cieszy się jego ikra, czyli kawior – jedna z najdroższych i najbardziej pożądanych przystawek na świecie. Filety z jesiotra wpadły mi w oko podczas zakupów w Lidlu. Przyznam, że dość często widuję
Dietolog