grillowany filet - 500 przepisów (strona:10/34)

Grillowany kurczak z sosem winno –wiśniowym 130

czasie filet z kurczaka zawijamy w folię aluminiową. Dodatkowo wlewamy marynatę do środka. Paczuszki układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy do miękkości mięsa (od czasu do czasu sprawdzamy miękkość szpikulcem). Pod koniec otwieramy paczuszki i wyjmujemy filet na ruszt, żeby się przypiekł z wierzchu. Kurczaka podajemy na wcześniej ugotowanym ryżu, polewamy sosem powstałym w foli aluminiowej

VioletoweKucharzenie
Filet z kurczaka z ziemniaczanym farszem 340

masła -przyprawa warzywna -przyprawa do mięs -olej -natka pietruszki Obrane ziemniaki gotujemy w bulionie warzywnym. Z piersi kurczaka odcinamy małe, luźne części. Filety przecinamy na dwie części. Odcięte części kroimy w drobną kostkę. Paprykę opiekamy lub grillujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Paprykę również kroimy w drobną kostkę. Pokrojone mięso przyprawiamy przyprawą do  mięs. Filety rozbijamy

Maminek kulinarny
Grillowany łosoś z zapiekanymi ziemniakami w ziołach 171

Nadszedł czas młodych ziemniaków. Dla mnie to wspaniały czas, gdyż ziemniaki uwielbiam pod każdą postacią. Do młodych ziemniaków wspaniale pasuje delikatne grillowane mięsko lub ryba. Ja dzisiaj na elektrycznym grillu przygotowałam filet z łososia. W połączeniu z opiekanymi ziemniakami wyszło aromatycznie i pysznie :)Ziemniaczki:ziemniaki,sól, pieprz,zioła prowansalskie,olej.Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą. Jeśli(...)czasie, kiedy ziemniaki będą się piekły, przygotować rybę.Ryba:filety z łososia,sól, pieprz (najlepiej biały),cytryna,suszona bazylia,suszony tymianek,olej.Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić odrobiną soli, świeżo zmielonym pieprzem, tymiankiem i bazylią. Odstawić na kilka minut.Tak przyprawioną rybę grillować (lub opiec na patelni lekko posmarowanej olejem) z obu stron

Codzienna kuchnia niecodzienna
Piersi z kurczaka wysuszone na wiór? Sprawdź, jak uzyskać soczyste mięso! 186

popularne w Polsce. Ze względu na swój delikatny smak doskonale nadaje się jako baza do bardzo wielu potraw. Można je gotować, dusić, piec, smażyć i grillować. Świetnie komponuje się z niemal wszystkimi przyprawami – filety z kurczaka można więc przyrządzić na ostro lub łagodnie, a także w słodkiej wersji (rewelacyjnie komponuje się z wieloma owocami, np. śliwkami lub ananasem). Dodatkową

CookMag
Placki ziemniaczano-brokułowe z sosem 194

Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 brokuł 1 opakowanie serka grillowana papryka i oliwki Apetina ok. 3/4 kg ziemniaków 2 cebule 2 jajka 3-4 łyżki mąki sól, pieprz średnio … Czytaj dalej Placki ziemniaczano-brokułowe z sosem

czarrna od kuchni
W biegu: grillowany indyk 204

Mięso gotowe w 15 minut? Bardzo proszę, grillowany indyk. Do dzieła! SKŁADNIKI: 0,5 kg fileta z indyka oliwa pieprz, sól PRZYGOTOWANIE: Indyka kroimy na mniejsze steki, grubości ok. 2 cm. Mięso nacieramy oliwą, dodając pieprz i sól. Rozgrzewamy patelnie grillową i smażymy na średnim ogniu ok. 5-6 minut z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kuchnia w biegu
SOCZYSTY KURCZAK W DOMOWEJ MARYNACIE- PRZEPYSZNY 260

upalnie, najlepiej przygotować właśnie grilla. Dzieci uwielbiają grillowanego kurczaka. Składniki na ok.6-8 osób: - 1,5kg filetów z piersi kurczaka - 2 łyżki majonezu (najlepiej domowy lub sos aioli ) - 2 łyżki majeranku - świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - sól - słodka papryka mielona - ostra papryka mielona (nie trzeba) - czosnek mielony (przy sosie aioli pomijamy) Filety z kurczaka umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Odciąć

Smaczne Zdrowe
Grillowany sznycel z indyka 910

Aromatyczny filet z indyka w miodowo-musztardowej marynacie, którą przygotowuje się bardzo szybko.Składniki:2 sznycle z piersi z indyka4 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki

wyzwania kuchenne
Grillowany łosoś z puree z jabłek i kopru włoskiego 119

wypróbowania tego przepisu. Zachęciło bynajmniej mnie i nie zawiodłam się. Przepis Pascala, zaczerpnięty z Kuchni Lidla klik wart jest polecenia, więc polecam Smacznego! Grillowany łosoś z puree z jabłek i kopru włoskiego filet z łososia 4 jabłka obrane bez gniazd nasiennych 1 koper włoski 1 szalotka pokrojona w piórka 100 ml śmietany 30 % 1 łyżka rodzynek 0,5 łyżeczki(...)smaku. Szalotkę zeszklić na oliwie, dodać śmietankę i gotować do momentu zredukowania sosu. Przyprawić solą, pieprzem i posiekaną kolendrą. Łososia pokroić na kawałki, doprawić solą i pieprzem i grillować na rozgrzanej patelni lub grillu. Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Na talerz wykładamy łyżkę puree z jabłek i kopru, układamy rybę i polewamy sosem z szalotki i śmietany. Podajemy

Pieguskowa Kuchnia
Łosoś pieczony z paprykowo-serową kruszonką i warzywami 161

warzywa w oleju, ale zazwyczaj trwa to tylko do czasu nagrzania piekarnika. Polecam na szybki, zdrowy i smaczny posiłek. Składniki dla 4 osób: 4 filety z łososia (po ok.170g) 1 opakowanie serka kremowego grillowana papryka i oliwki - Tapas 4 łyżki bułki tartej sół i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 czerwone papryki(...)pieprzem. Ułożyć na podpieczonych warzywach. Kawałki łososia posmarować pozostałym serkiem i posypać schłodzoną kruszonką. Temperaturę obniżyć do 180°C, piec przez 12-15 minut, w zależności od grubości filetów. Na ostatnie 2 minuty włączyć opcję grill, żeby wierzch się przyrumienił i zrobił chrupiący. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz
MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE JOGURTOWO - SEROWYM 288

topionego śmietankowego, 1 kostka drobiowa, 2 łyżki wody. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju, na al dente.  Filet płuczemy i kroimy w cienkie plastry, smarujemy musztardą i grillujemy (tradycyjnie na grillu lub patelni). Doprawiamy solą i pieprzem.  Kiełki prażymy na gorącej patelni z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Marchewki kroimy w plastry(...)parze. Sos: kostkę drobiową kruszymy i mieszamy z wrzącą wodą. Dodajemy śmietanę, jogurt, serki topione, zagotowujemy ciągle mieszając.  Na środku talerza zwijamy makaron, polewamy sosem, posypujemy kiełkami, dodajemy filety z kurczaka, warzywa i dekorujemy zieloną pietruszką. Smacznego

Moniki Smakołyki
Grillowany karmazyn 126

Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rybę filetujemy, usuwamy skórę. Cukier, sos sojowy, sos rybny, sos sambal oelek mieszamy, marynujemy w nim filety rybne (w temp. pokojowej) przez 60 min. Następnie grillujemy przez kilka minut z jednej i drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej 152

łyżki miodu 1/2 – 1 papryczka chili, drobno pokrojona (ilość w zależności od upodobań) 1 łyżeczka tymianku Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, dzielimy na porcje (będziemy grillować, więc lepiej by kawałki nie były zbyt cienkie). Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Umieszczamy w przygotowanej wcześniej marynacie i wkładamy do lodówki na kilka godzin

Smaki Na Talerzu
Grzanka z pesto i grillowanym kurczakiem 138

czasie robimy pesto i przygotowujemy pozostałe składniki. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i blendować do momentu uzyskania pasty. Drobno posiekać pomidora. Filet położyć na rozgrzaną patelnię grillową, lub grilla elektrycznego. Grillować po 2 minuty z każdej strony, następnie na grilla/patelnię położyć kromki chleba i grillować do uzyskania pożądanej chrupkości. Gotowy chleb smarować pesto, ułożyć posiekane pomidory, a następnie

Cook&Love
Danie główne : Kebab z indyka 198

jako że pogoda stworzyła warunki do grillowania wspólnie ze znajomymi wyciągnęliśmy grilla i postanowiliśmy posiedzieć na świeżym powietrzu. Tym razem oprócz kiełbasy, grillowanego karczku czy żeberek postanowiliśmy zrobić coś innego. Użyć całkiem innego mięsa. Kupiłem filet z indyka i ... zacząłem się zastanawiać co można zrobić ciekawego. Zmieliłem mięso oraz dobrze je przyprawiłem, dodałem świeżego tymianku i rozmarynu suszonej ostrej(...)papryki oraz bułki tartej aby dobrze skleiła wszystko, a także stworzyła chrupiącą skórkę. Patyczki szaszłykowe otoczyłem dobrze wyrobionym i uformowanym mięsem tak aby mięso podczas grillowania nie spadło z patyczków. Grill dobrze rozpaliłem a gałązki po rozmarynie i tymianku rzuciłem na rozgrzane węgielki po czym położyłem ruszt a na nim nasze kebaby. Cienkie rulony z mięsa nie potrzebują tyle czasu

Full Smaku