Łosoś w pomarańczowej marynacie z dodatkiem miodu zyskał ciekawą nutę smakową. Bardzo krótko grillowany pozostał wilgotny. Kruszonka nadaje chrupkiego i czosnkowego akcentu. Sałatka z liści botwinki i pomarańczy uzupełnia całość o wiosenny i świeży akcent. Na 4 osoby około 700-800 g łososia norweskiego marynata: 2 pomarańcze 2 łyżeczki musztardy 3 łyżki miodu 4 ząbki czosnku sól, pieprz(...)pomocą obieraczki kroimy na długie paski lub trzemy na tarce na grubych oczkach. Składniki sosu mieszamy ze sobą, dodajemy do sałatki i mieszamy. 4. Filety wyjmujemy z marynaty i grillujemy po 4 minuty z każdej strony. W czasie grillowania marynatę przecedzamy przez sito i gotujemy do zgęstnienia. 5. Kawałki łososia układamy na talerzu, polewamy sosem, posypujemy
Jadło i czytadłododać 1 łyżeczkę miodu, szczyptę soli i gotować 5 minut, następnie dodać śmietanę i całość roztrzepać blenderem. Podgrzać i zredukować do pożądanej gęstości sosu. Filet z łososia wyjąć z marynaty i grillować z obu stron po 5 minut. Podać polany sosem agrestowym. Dodatkowo podałem z fasolką szparagową, którą należy ugotować, a następnie na patelnię wsypać bułkę tartą
Kulinarny karnet Christopherawykonał dla siebie takiego wrapa na jakiego miał ochotę. Wszyscy jednak z chęcią sięgnęli po majonez Kielecki. Bez wyrzutów sumienia Było pysznie. Polecam. Składniki: wrap oryginalny filet z kurczaka (posoliłam, popieprzyła, grillowałam na grillu elektrycznym) awokado papryka czerwona papryka żółta czarne oliwki ser feta sałata- endywia, cykoria, rukola majonez Kielecki lekki (-30% tłuszczu, -30% cukru). Jest dobrym składnikiem zbilansowanej
MojaQchnia.plGrillowanie drobiowe szaszłyki ze świeżą, kolorową papryką, cebulą, pieczarkami i odrobiną słodkości w postaci ananasa to świetny pomysł na lekkie danie z rusztu. Świetnie smakują upieczone w piekarniku. Składniki: 600g fileta z kurczaka 7 plastrów ananasa z puszki 14 pieczarek średniej wielkości 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 czerwone papryki 1 cebula przyprawa do kurczaka sól pieprz Wykonanie(...)umyć. 4. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: pieczarka, filet, żółta papryka, zielona papryka, ananas, filet, cebula, czerwona papryka, żółta papryka, ananas, filet, czerwona papryka, ananas, pieczarka. 5. Grillować na grillu ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Szaszłyki również można upiec w piekarniku
Szalona Kuchnia Ewelinyfileta łososia Przygotowanie: Przygotować grilla rozgrzewając go do średniej temperatury. Ruszty grilla powinni być dobrze oczyszczone i naoliwione (Polecamy grillować łososia na deskach cedrowych). Wymieszać cukier, musztardę, cynamon, paprykę, kakao, chili, kminek, pieprz i sól. Fileta łososia natrzeć dokładnie oliwą z obu stron. Posypać obficie powstała mieszanką przypraw lekko ją wklepując. Łososia grillować około 20 minut
naRuszciepieprzem i sokiem z cytryny. Jedną ze stron posypuję sezamem i grilluję rybę, 5 minut po stronie bez sezamu a następnie przewracam na minutę filet smażąc wierzch posypany sezamem. Porcję puree podaję z grillowanym kawałkiem ryby, sałatą wymieszaną z oliwą, pieprzem, solą i sokiem z cytryny oraz kiełkami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajabardzo pożywna dlatego idealnie pasuje na kolację, bo z całą pewnością oprócz tego, że będziecie najedzeni, to będziecie się lekko czuli :) Sałatka z roszponką i grillowanym kurczakiem - składniki (na dwie porcje): 200g filety z kurczaka 2 garście roszponki 50 kiełek z rzodkiewki 10 suszonych pomidorów czerwona cebula szczypta soli szczypta pieprzu Sałatka z roszponką i grillowanym kurczakiem 0 przygotowanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kuchnie świata są bardzo bogate w różnego rodzaju przepisy na sałatki. Znane i lubiane, między innymi – Sałatka Cezar , caprese , gyros , Waldorf … i nie tylko. Drób
mojewypiekiinietylkopół godziny, a mimo to nada się doskonale na przysłowiową „kolację we dwoje” czy jakąkolwiek inną okazję, przy której chcemy na kimś zrobić wrażenie zawartością talerza Filet z łososia technicznie rzecz biorąc grillujemy – na patelni, ale jednak. Korzystamy ze wspominanej już tutaj kilka razy techniki: 7 minut skórą do góry i tyle damo skórą do dołu, następnie ją zdejmujemy(...)bardzo prosty w przygotowaniu łosoś z sosem porowym i kawiorem – doskonały zarówno na szczególną okazję, jak i na co dzień. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 filety z łososia (po 250-300g) 300g pora (dolna i środkowa część) 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżki masła 150ml (pół)wytrawnego białego wina 150ml bulionu warzywnego sól 200g
Kulinarna PokusaFilet z kurczaka to bardzo wygodne do grillowania mięso. Jest bardzo delikatne i miękkie, więc nie wymaga długiej obróbki nad paleniskiem. Właściwie, to trzeba uważać, aby go nie przesuszyć, bądź nawet nie przypalić, gdyż praktycznie nie zawiera tłuszczu. Dlatego do marynat do fileta z kurczaka dodaje się zwykle sporo oliwy lub innego oleju. Prezentowaliśmy już wcześniej oraz marynowanych
Kulinarna Pokusadługiego stania w kuchni i bez zbędnego bałaganu. Najczęściej podaję go z makaronem, ale dobrze smakuje też z ryżem, czy ziemniakami. Świetnie łączy się z grillowaną, smażoną lub pieczoną rybą lub filetem z kurczaka. Aby sos nabrał bardziej wyrazistego smaku, polecam rozpuścić w nim kawałek sera gorgonzola. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka
cool and mintynastępnie paprykę czerwoną na wierzch poukładałam. Folią aluminiową każde, oddzielnie pozawijałam i z dwóch stron grillowałam. Podałam go z grillowanymi talarkami i chrupiącymi zielonymi szparagami. Mięso wyszło soczyste, idealne, a przygotowanie jego jest proste, banalne. Składniki: 3 filety z kurczaka, garść zielonych szparagów, 1 papryka słodka spiczasta, garść świeżych listków mięty, garść świeżych listków bazylii tajskiej, olej rzepakowy(...)lodówki do schłodzenia lub zalewamy wodą z kostkami lodu. Szparagi osuszamy i smarujemy olejem. Układamy na ruszcie i grillujemy, powinny być chrupiące (szparagi na samym początku łatwo jest obrócić jednym ruchem dłoni, przez ich przetoczenie ). Lekko oprószamy solą. Filet z kurczaka podajemy ze szparagami i talarkami z młodych ziemniaków. Smacznego :) http://www.alma24.pl
Moniki Smakołykigrillowanym łososiem, wyrazistym parmezanem i idealnie skomponowanym sosem vingret z delikatnym dodatkiem jogurtu naturalnego. Przepis podstawowy znajdziecie ---> TUTAJ Spróbujcie koniecznie :) Składniki (2 porcje): 2 duże garści mixu sałat 1 marchewka 4 łyżeczki tartego parmezanu 10 pomidorków koktajlowych grzanki ziołowe (można je zrobić z 2 kromek chleba, odrobiny masła i ziół prowansalskich) 2 garści rukoli duży filet z łososia(...)wykładamy mix sałat. Obieramy i ścieramy na grubych oczkach marchew. Pomidory kroimy na pół. Całość posypujemy 1/2 parmezany oraz połową grzanek. Wykładamy również rukolę. Filet myjemy, posypujemy sola oraz pieprzem i grillujemy (na patelni grillowej lub grillu elektrycznym). Można to również zrobić w tosterze z nakładką np do pannini :) Grillowanie powinno potrwać około 5 minut do zarumienienia
ChilliJemyDelikatne piersi z kurczaka grillowane w jogurcie, i czosnku doskonale smakują z warzywami świeżymi i opiekanymi, oraz ulubionymi sosami. Danie smaczne i dietetyczne. SKŁADNIKI : 500 g piersi(...)rozgniecionym czosnkiem. Wkładamy do niego mięso i pokrywamy marynatą. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Grill ( u mnie elektryczny) rozgrzewamy, mięso układamy i grillujemy z obu stron aż ładnie się upiecze. Filety podajemy ciepłe z sałatką z fety i pomarańczy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolisałaty lodowej - pomidory 3 szt. - czerwona papryka - kukurydza w puszce - ser żółty - sos czosnkowy - czosnek granulowany, przyprawa kebab-gyros Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na filety posypuję przyprawami wymieszanymi z olejem i grilluję na patelni grillowej. Dokładny przepis na grillowane piersi tu : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/grillowana-gyrosowa-piers.html . Zgrillowane mięso studzę i kroję na mniejsze kawałki, w kostkę lub paski. Sałatę kroję
Kuchnia z widokiem na ogród