osób): ok 1/2 kg fileta z pstrąga łososiowego 4-5 sporych ziemniaków (gatunek na frytki) kolorowa sałatka przyprawa do grilla ziołowa pieprz cytrynowy sól, pieprz 1/2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Osuszoną rybę nacieramy solą, pieprzem cytrynowym i odrobiną ziołowej mieszanki grillowej. Skrapiamy oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej
Kuchnia po mojemuzabrać ze sobą. Składniki: Garść mix – u sałat Cukinia Wędzony filet z indyka Słonecznik Kiełki Majonez light Pomidor Kapary Czerwona fasola z puszki Sól Pieprz Niewielka ilość oliwy Wykonanie: Cukinię kroimy w plasterki i lekko solimy. Wykładamy na sitko aby pozbyć się nadmiaru wody. Po około 15 minutach, grillujemy na niewielkiej ilości oliwy. Podczas grillowania przyprawiamy pieprzem. Pozostawiamy
Smaki Ewysarepskiej przyprawy: papryka słodka, imbir, pieprz, tymianek, bazylia , oregano Filet pokroić w paseczki. W misce przygotować marynatę i wrzucić do niej mięso, najlepiej odstawić na całą noc a przynajmniej na 1 godzinę . Jednak im dłużej stoi tym mięso lepiej smakuje. Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, kurczaka grilluj do miękkości . Podawaj z dodatkiem jarzyny u mnie tym razem
Cukier&Pudermożna dowolny ) odrobina oleju Filety z piersi kroimy w mniejsze kawałki , posypujemy przyprawą do kebabu , skrapiamy olejem i odstawiamy na chwilkę ( można posolić, ale w przyprawie zawsze jest sól, więc nie ma potrzeby, chyba że ktoś lubi mocno słone " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Rozgrzewamy, patelnię grillową i grillujemy . Warzywa, kroimy w dowolne kawałki ,plastry
Ogrodnik w podróżySzaszłyki z pasków kurczaka zamarynowane w aromatycznych przyprawach i grillowane, w moim przypadku, na patelni grillowej, ale w sezonie letnim można na ruszcie. Łatwo je przygotować na większą ilość osób i można zrobić to wcześniej. Podałam je z aksamitnym dipem z masła orzechowego i mleczka kokosowego oraz pysznym makaronem z chili, marchewką i prażonymi w miodzie orzeszkami ziemnymi(...)uzyskać 2 filety równej grubości. Każdy filet kroimy na 3 podłużne paski, nacieramy marynatą i odstawiamy na 1 godzinę do zamarynowania (można na noc). Nadziewamy, zwijając w harmonijkę, na bambusowe patyczki do szaszłyków (wcześniej namoczone), polewamy pozostałą marynatą i odkładamy na talerz. Patelnię grillową mocno nagrzewamy i układamy kurczaka. Grillujemy 3 minuty, aż mięso pokryje się ciemnymi
cool and mintygrillowanie można wykonać w piekarniku ;) Ja postawiłam na swoje ulubione dodatki, kurczakiem dodałam sytości, dopełniłam dressingiem z aromatycznych składników. Sałatka powstała przy okazji konkursu Przypraw Galeo oraz Just a SALAD , bardzo polecam zatrzymać się i u nich, polubić, zainspirować się. I pamiętajcie ! Najlepsze składniki to te z własnego ogródka. Składniki na 2 osoby : szpinak rukola pomidorki koktajlowe ser feta filet(...)słoiczka, mieszamy potrząsając energicznie zakręconym słoiczkiem, również odstawiamy do lodówki. Sałatę, szpinak i pomidorki myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy na pół, fetę kruszymy lub kroimy w kostkę. Pierś grillujemy około 40 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i w tym czasie układamy na talerzu składniki w kolejności od dołu : szpinak, pomidorki, rukola, ser feta, kurczak. Całość polewamy sosem i posypujemy sezamem
CynamonemPoOczachgrillowanie można wykonać w piekarniku ;) Ja postawiłam na swoje ulubione dodatki, kurczakiem dodałam sytości, dopełniłam dressingiem z aromatycznych składników. Sałatka powstała przy okazji konkursu Przypraw Galeo oraz Just a SALAD , bardzo polecam zatrzymać się i u nich, polubić, zainspirować się. I pamiętajcie ! Najlepsze składniki to te z własnego ogródka. Składniki na 2 osoby : szpinak rukola pomidorki koktajlowe ser feta filet(...)słoiczka, mieszamy potrząsając energicznie zakręconym słoiczkiem, również odstawiamy do lodówki. Sałatę, szpinak i pomidorki myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy na pół, fetę kruszymy lub kroimy w kostkę. Pierś grillujemy około 40 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i w tym czasie układamy na talerzu składniki w kolejności od dołu : szpinak, pomidorki, rukola, ser feta, kurczak. Całość polewamy sosem i posypujemy sezamem
CynamonemPoOczachkonkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.plSkładniki :* 1/4 główki sałaty lodowej * kilka rzodkiewek* ogórek zielony * pół czerwonej papryki * filet z kurczaka* ulubiona przyprawa do drobiu * bakłażan* szklanka ugotowanego, najlepiej drobnego, makaronu razowego* pół kostki fety* garść listków świeżej bazyliiDressing :* saszetka oleju kujawskiego pomidory, czosnek i bazylia * 3 łyżki(...)paseczki i mniejszą kostkę. Kurczaka przyprawić, obsmażyć na patelni teflonowej, pokroić w kostkę. Bakłażana umyć, pokroić w plastry, posolić i odstawić na 15 minut, odsączyć z wody i soli, grillować na teflonowej patelni. Pokroić na mniejsze kawałki. Fetę pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, dodać listki świeżej bazylii. W słoiczku wymieszać składniki dressingu. Polać sałatkę, podawać
Magiczne Życie MartyPrzygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220°C - opcja grill. Filet kroimy na 3 kawałki, pieczarki obieramy i usuwamy nóżki. Na patyczek nabijamy mięso, pieczarkę, kawałek papryki i cebulę - powtarzamy kolejność. Szaszłyki posypujemy z każdej strony ostrą papryką i ziołami. Wkładamy do piekarnika na środkowy ruszt wyłożony folią aluminiową. Grillujemy 10 min, następnie obracamy i pieczemy kolejne 10 minut
Alutka-Gotujeskórka z 1/2 cytryny pieprz i sól Przygotowanie: Umyty filet z łososia lekko posypujemy solą i pieprzem, następnie marynujemy w marynacie z : drobno posiekanej natki, przeciśniętego czosnku przez praskę, utartej skórce z cytryny, rozgniecionych ziarenek pieprzu, przyprawie do ryb zalanych oliwą. Łososia odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Grillujemy z każdej strony po około 8-10 minut. Podajemy
ClauditteMissCookingkoktajlowych2-3 garście rukoliZ filetu ryby usunąć skórę, jeśli filet jest duży podzielić na odpowiednie porcje. Musztardę grillową dokładnie wymieszać z olejem sezamowym i sosem sojowym. Powstałą marynatą nasmarować kawałki ryby i odstawić na kilka godzin a najlepiej na noc do lodówki. Następnie rybę przełożyć do rusztu do grillowania. Grillować rybkę z obu stron aż dobrze się zarumieni. Pstrąga
Monia miesza i gotujemieszkania do działki moich rodziców mamy 10 minut spacerkiem więc w każdy weekend jeśli pogoda pozwoli możemy wybrać się na grillowanie :) Tym razem przygotowałam letnią, orzeźwiającą sałatkę z grillowanym, przyprawionym na ostro łososiem. Danie było idealne na upał. Wszystkie pyszne składniki były bardzo soczyste więc sałatka nie potrzebowała nawet dressingu. Wystarczyło towarzystwo soku z limonki. Ahh gdyby tylko dania jedzone(...)lato :) Zachęcam do wypróbowania przepisu oraz do obejrzenia filmiku z przygotowania sałatki :) Na 4 porcje lekkiego dania (jeśli ma być podane jako danie główne pomnóżcie składniki razy dwa) 2 filety z łososia norweskiego (ok.250g) marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny skórka starta z połowy sparzonej cytryny 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka słodkiej
Mienta blogpołowy cytryny -oliwa z oliwek -sól, pieprz Przygotowanie --> Filet z łososia (bez skóry) posypujemy solą, pieprzem i przesmażamy na patelni z obu stron. Rwiemy na mniejsze kawałki za pomocą widelca. --> Pomarańcze obieramy ze skóry, cząstki oddzielamy ze skórki. Ser halloumi kroimy na plastry o szerokości około 1 cm. Grillujemy na patelni z obu stron po kilka minut (do zrumienienia
Marta Gotujezaskakująco pysznie! Spróbuj! PRZEPIS NA SZASZŁYKI Z KURCZAKA: - 2 filety z kurczaka (lub mięso z udek) - 1/2 świeżego ananasa (w zastępstwie ten z puszki) - oliwa z oliwek - słodki sos chilli, sól Kurczaka i ananasa kroimy w grubą kostkę. Mięso maczamy w sosie i naprzemiennie z ananasem nabijamy na szpadki. Grillujemy na patelni grillowej- jeśli nie masz wstaw do piekarnika
SMYKWKUCHNI