Kiedyś 1 maja krzyczano „Niech się święci 1 Maja” teraz 1 maja zaczyna się w Polsce czas grillowania. Dania z grilla, kto ich nie lubi? Nasza rodzina je uwielbia tak jak cała Polska, która zaczyna grillować. Dla większości Polaków nie ma nic lepszego niż weekend spędzony przy grillu z rodziną lub znajomymi. Grillowanie to dla większości z nas to okazja(...)przepisy na grilla są proste i bardzo pyszne. Wszyscy miłośnicy mięsnych dań z grilla znajdą tu pomysły dla siebie. Polecamy nasze pyszne i sprawdzone przepisy z grilla: Grillowane faszerowane piersi kurczaka, Ćevapčići z mielonego mięsa wieprzowego Grillowana pierś z indyka Grillowane kotlety jagnięce z sosem tzatziki Grillowany schab z mozzarellą Grillowany schab z pietruszką i miętą Kofty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBędąc wielką amatorką oscypków, jak tylko mam możliwość zdobyć je, to od razu zastanawiam się, co nowego z nich przyrządzić i z czym je połączyć. W
ZofianaSkładniki Porcja dla 2 osób: 2 średniej wielkości kotlety schabowe oliwa z oliwek do smażenia sól pieprz do marynaty: 3 łyżki miodu ostra papryka ok. 2
Luźna KuchniaMOJA WERSJA a oryginał znajduje się tutaj LINK Składniki: 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 40 g
ClauditteMissCookingOstatnio otworzyłam u siebie sezon grillowy. Zaczęłam go od tradycyjnego kurczaka(4 duże udka), boczku(plastry 300g) i karkówki(bez kości, plastry 400g) :) Przygotowanie
ClauditteMissCookingZ cyklu recykling lodówki. Jeśli zostanie nam coś pieczonego kurczaka można go wykorzystać do przygotowani szybkiej, pysznej, kolacyjnej sałatki. U mnie w niej znalazły się warzywa
Bernika - moj kulinarny pamietnikObiad bardzo prosty i szybki, pod warunkiem, że polentę zrobi się dzień wcześniej :)Czytaj więcej »
bistro mamaWracam do starego przepisu na kruche ciasto .Ze smalcem. Ciasto jest o niebo lepsze niż z samym masłem.Jeśli ktoś jeszcze nie próbował to bardzo polecam.Czytaj
bistro mamaKolejny sympatyczny dzień; Pablo po niemal dwóch tygodniach w przedszkolu, a tu już dzwonią, że znowu chory. Tym razem blady, z bolącym brzuszkiem i ogólnie nie
BaRepasDobre risotto nie jest złe. Ja najbardziej lubię grzybowe. Zresztą lubię chyba wszystko co jest z grzybami.Taki muchomor ze mnie.Połączenie grzyby - ryba mogłoby wydawać się
BaRepasLekkie danie na obiad albo kolację. Sos miodowo-musztardowy świetnie zwieńcza całość potrawySkładniki na 2 porcje:pół opakowania makaronu z mąki razowej3 garści świeżego szpinakupół małej
Bon Appetit MałgorzatyŚniadanie – naleśniki!Obiad – naleśniki!Kolacja – naleśniki!Tak, tak – naleśniki są u mnie właśnie tym przysmakiem, który nigdy, przenigdy mi się nie nudzi
Ostra na SłodkoGrilled salmon with wasabi foam Składniki 2 szt. filet z łososia przyprawa do ryb sok z cytryny 4 ziemniaki 4 różyczki brokuła 1 łyżka masła
Kulinarny karnet ChristopheraPyszna i pożywna sałatka z dodatkiem pesso. To nowy dla mnie produkt, który dostałam do wypróbowania od firmy Wodzisław. Pesso bardzo mi zasmakowało, szybko się je
Monia miesza i gotujeNo cóż, ten przepis nie ma absolutnie nic wspólnego z daniami dietetycznymi, ale czasem można zaszaleć ;) Mam nadzieję, że będzie wam smakować! Danie w całości przygotowane
My Culinary ArtBardzo dobra słodziutka, pożywna sałatka i co najważniejsze szybka w wykonaniu. Przepis zaczerpnięty z Kuchnii Lidla. Składniki: sałata (taka jaką lubicie, najlepiej pomieszać 2, 3
Brzuszki Łakomczuszki"- Co tygryski lubią najbardziej?- Indyczka :)"Kończy mi się urlop i wciąż mam nadzieję, że spadnie śnieg przed moim wyjazdem. Ponoć dzisiaj padało w Kutnie
Przepisy AleksandryMoja ulubiona potrawa z warsztatów kulinarnych, na których byłam ostatnio :) Przyznam się szczerze, że było to moje pierwsze w życiu starcie z jagnięciną i teraz już
Kraina Tysiąca SmakówNie miałam w planach aż tak długiej przerwy, tak jakoś wyszło. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki:1 średnia cukinia2 łyżki serka topionego Blue Cheesełyżeczka siekanej bazyliisóloliwa makaron spaghetti - polecam Mamma MiaWykonanie:Patelnię grillową posmarować oliwą.Cukinię pokroić w plastry grubości
kolorowotorcikowoOd kilku dni staram się bardziej zwracać uwagę na to, co jem. Walczę, by na nowo przekonać się do jedzenia jabłek i jogurtów. Pilnuję ilości posiłków
Pasja SmakuSoczysta i aromatyczna pierś z kurczaka przygotowana na patelni grillowej. Mięsko marynowałam przez całą noc w marynacie. Podałam z ziemniakami zapiekanymi klik oraz fasolką szparagową z
Ala piecze i gotujeJak wczoraj już wspomniałam , że sezon grilowania w pełni. By grill był udany, warto wiedzieć jak długo grilować mięso- Wołowina:Stek ok 2-2,5
Smaki EdytyBiorę udział w konkursie http://www.doradcasmaku.pl/aktualnosc/1614/konkurs-twoj-sposob-na-impreze-.html dlatego też otrzymałam zestaw 5 produktów Prymat: Sos sałatkowy francuski, Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy, Party DIP czosnkowy, Party DIP
Monia miesza i gotujeskładniki:2 małe cukinie może być żółta i zielona3 garście mieszanki sałat120 g fety3 łyżki słonecznika Kresto1 łyżeczka przyprawy do sałatek Prymatprzyprawa grill ziołowy Prymat
Monia miesza i gotujeŁosoś jest jedną z najpopularniejszych ryb, która trafia na ruszt grilla. Grillowany łosoś jest prosty w przyrządzeniu i niezwykle smaczny. Może być śmiało podawany z grillowanymi warzywami lub sałatkami. Bez problemu możemy dodać do niego wyjątkowy aromat dymu używając drewniane deski lub wióra do wędzenia podczas grillowania. Możemy również podać go z wyjątkowym słodkim sosem barbecue tworząc z grillowanego łososia(...)morskiej Przygotowanie: Grilla rozgrzać do średniej temperatury. W małym pojemniku połączyć wszystkie składniki marynaty. Przygotowaną marynatą natrzeć fileta i odstawić na kilka minut. Fileta umieścić na dobrze naoliwionym ruszcie. Grillować przez około 12-14 minut lub do momentu gdy w najgrubszej części fileta jego temperatura wewnętrzna będzie miała 78 stopni. Wędzony łosoś z grilla Drewno olchowe idealnie pasuje do grillowania/w
naRuszcieszynki doskonale nadaje się grill. Musimy jednak pamiętać, że przygotowując szynkę na grillu musimy utrzymywać niską temperaturę, piec ją metodą pośrednią i pilnować aby jej nie wysuszyć. Najlepszą metodą grillowania szynki jest pieczenie jej na rożnie z użyciem tacki ociekowej. Najważniejszą częścią przygotowywania szynki na grillu jest utrzymanie odpowiedniej wilgotności. Pamiętajmy aby szynki nie umieszczać na grillu bezpośrednio nad źródłem(...)gotowaną to pieczenie najlepiej zacząć od wyższej temperatury. Następnie przechodząc do niższej temperatury. Przy niższej temperaturze szynka gotowana będzie potrzebowała około 20 minut na każde ½ kilograma. Przygotowując szynkę do grillowania warto naciąć ją spiralnie, dzięki temu będzie się ona grillowała szybciej (około 15 minut na ½ kg). Pamiętajmy, że przygotowując szynkę powinniśmy zwrócić uwagę na jej temperaturę wewnętrzną. W przypadku szynki
naRuszcie