mięso wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy. Jajka gotujemy na twardo. Sos do sałatki ( jogurt, majonez, maślanka, czosnek, pieprz i bazylia) - blendujemy Ser camembert kroimy na kawałki i grillujemy około 4 minuty. Cukinię myjemy i kroimy na długie bardzo cienkie plastry - aby była miękka plastry zalewamy wrzątkiem na sicie. Propozycja podania kolejność: sałata, cukinia, jajka, mięso
ClauditteMissCookingodstawić na 20 minut, aby pozbyć się z nich goryczki. Plastry pomidora oprószyć solą i pieprzem. Po upływie czasu, bakłażany opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować je razem z cukinią i papryką z dwóch stron, doprawiając do smaku solą ziołową. Gorące warzywa układać na talerzu, przekładając je serem. Swoje piramidki przełożyłam na chwilę na patelnię i przykryłam
Kuchnia w opałachsobotnie popołudnia idąc na spacer można już poczuć pachnące grille. Ja uwielbiam grillowane warzywa. Oliwa, czosnek, zioła na pysznych i zdrowych warzywach to niebo.Dziś zrobiłam pieczarki, chyba wszyscy je lubimy, wszystko można do nich dodać i zawsze smakują świetnie.Składniki:Pieczarki (duże kapelusze),Chilli,Oliwa,Dwa ząbki czosnku,Bazylia,Sól,Pieprz.Pieczarki myjemy,wycinamy z nich nóżki, smarujemy oliwą
Kulinarna rozmowatymiankiem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na małym ogniu. Uwagi: gremolatę warto dodać na sam koniec smażenia ryby, żeby się nam zbyt szybko nie przypaliła.Grillowany łosoś z gremolatą
Bon Appetit Małgorzatywiązankę wszystkich ziół. Podstawa to natka pietruszki i bazylia. Możemy dodać też trochę rozmarynu, tymianku itd. Na wierzch ryb układamy cienkie plasterki cytryny. Rybkę zawijamy w folię aluminiową i grillujemy około 20-30 minut. Rybkę skrapiamy cytryną, jemy ze świeżym chlebem. Nadzienie z ziół jest najlepsze w tej rybce
Bon Appetit Małgorzatychyba najlepszą metodą gdyż szparagi przełamują się w miejscu gdzie kończy się zdrewniała część. Zielonych szparagów nie obieramy! Dobrze nagrzać patelnię grillową, bez tłuszczu , rozłożyć równomiernie szparagi i grillować z obu stron aż zrobią się soczyście zielone i pojawią się na nich ciemne grillowe paski. Jak tylko będą gotowe, rozłożyć je na dwa talerze, solidnie skropić sokiem z cytryny
Stare GaryWymieszać z posiekanym rozmarynem i oliwą, dodać krewetki, wymieszać. Pozostawić, przykryte w lodówce przez co najmniej 4 godziny.Rozgrzać grill. Umieścić 4 krewetki na każdym patyczku. Posmarować olejem. Grillować krewetki na posmarowanej oliwą kratce przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do czasu aż zrobią się różowe. Smacznego!Uwagi: Jeżeli chcemy zrobić te krewetki w domu
Stare Garyczasie, w którym wątróbki smażyły się na jednej stronie rozgrzałam patelnię grillową, na którą poukładałam ser halloumi uprzednio pokrojony w około pół centymetrowej grubości plasterki i zaczęłam je grillować. Na trzecim palniku zaczęłam podgrzewać zawartość rondelka, czyli ocet i mus, mieszając od czasu do czasu. W między czasie przekręciłam wątróbki na drugą stronę, oraz ser halloumi. Cały czas kontrolując
Blondynka Gotujechłodne zimowe dni nie kuszą nas sałatki, natomiast wszyscy z przyjemnością jemy coś rozgrzewającego, więc wrzucamy warzywa na ruszt ;) Nasza mieszanka grillowanych warzyw ma same zalety - jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Obok papryki i cukinii znalazła się w niej kalarepka i seler naciowy.Składniki:kalarepka1 sztpapryka czerwona1 sztpapryka żółta1 sztseler naciowykilka łodygcukinia1 sztprzyprawy: sól, papryka słodka, kolendra, oregano, majeranek, pieprzlub
głodny alergikwątróbki i śliwek przekładamy na naleśniki, zwijamy je w rulon i przekrawamy na mniejsze porcje. Świeży szpinak układamy na talerzu, na nim stawiamy (farszem do góry) naleśniki, dodajemy plasterki grillowanej na patelni pomarańczy i kilka plasterków śliwki. Całość posypujemy popcornem z kaszy gryczanej i ozdabiamy świeżym koperkiem. Smacznego
Moniki Smakołykiprzesmażoną cukinią i cebulą.Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować. Na każdy pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .Cukiniowe roladki smakują równie dobrze na zimno
Kulinarny karnet Christopheramasło ,łyżkę wody ,imbir oraz fileciki z sokiem grapefruitowym. Dusić parę minut. Posypać natką pietruszki. Na patelni grillowej usmażyć dwa filety z piersi kurczaka ,doprawione solą i pieprzem. Grillowane mięso podać z sosem grapefruitowym. Jest to lekkie, odświeżające danie
Kulinarny karnet Christopherapieprz Wierzch-pianka. 1 białko 2 łyżki sera pecorino romano 1 pomidor tygrysi Wykonanie. Bakłażan pokroić na 6 plastrów, posolić i odstawić na 1/2h. Opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i grillować z obu stron około 5min. Masło stopić ,dodać posiekaną cebulkę i smażyć 1 minutę. Wsypać mąkę, wymieszać i powoli dolewać mleko, gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje i będzie gładki
Kulinarny karnet Christopherakostkę 1x1 cm, dusimy na patelni 8 minut do momentu odparowania nadmiaru wody 60 gram orzechów włoskich, posiekanych drobno 200 gram filetu z indyka, doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy z dwóch stron sól pieprz Podane i przygotowane składniki, według opisu wyżej, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni
Mango Papajabłonki. Następnie każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy oliwą z oliwek. Na kawałku papryki układamy plasterki sera camembert, kilka kosteczek żółtego sera oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki. Grillujemy na ruszcie ok. 15-20 minut
Aga w kuchni