Od jakiegoś czasu chodził za mną fast food, taki domowy oczywiście. Początkowo miał to być najzwyklejszy hamburger, ale przypomniałam sobie, ze gdzieś na dnie zamrażarki czają
Codzienna kuchnia niecodziennaPomysł na kotlety z patelni grillowej.Składniki:0,5 kg mięsa mielonego1 cebula1 ząbek czosnku1 tarta marchewka1 jajko1-2 łyżki bułki tartejsiekana pietruszkasólziołowy pieprzpapryka słodkapapryka ostraprzyprawa
Kuchnia domowa AniBardzo chwalę sobie domowy grill elektryczny. Ostatnio zamieniłam go na nowszy model ( 3 w 1 tzn. wymienne wkładki do grilla, tostera i gofrownicy). Małe kawałki mięsa
Buniabaje w kuchniŚniadanie – naleśniki!Obiad – naleśniki!Kolacja – naleśniki!Tak, tak – naleśniki są u mnie właśnie tym przysmakiem, który nigdy, przenigdy mi się nie nudzi
Ostra na SłodkoSkładniki, 4 - 5 porcji: Spód: 140 g masła 250 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka oliwy z oliwek szczypta soli Nadzienie: 200 g dorsza 1
cooklifePrzy piątku, jeśli nie jemy mięsa nie musimy od razu odmawiać sobie grilla, tym bardziej ze sezon na niego tak krótko trwa. Zapraszam na pstrąga z
Z Majeczką w kuchniGrilled pork with smoked ham. Składniki. 4 kotlety z karkówki 4 plastry prosciutto crudo 5 szt. cebula 5 dag suszone pomidory koktajlowe 0,5 szt. papryka
Kulinarny karnet ChristopheraBardzo zdrowy dodatek do dań mięsnych lub po prostu przekąska po szkole, lub pracy. Składniki: Dowolne warzywa ( u mnie: kabaczki i papryka) Dressing: 2 łyżki oliwy
Kuchnia ŁukaszaAromatyczny filet z indyka w miodowo-musztardowej marynacie, którą przygotowuje się bardzo szybko.Składniki:2 sznycle z piersi z indyka4 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki musztardy2
wyzwania kuchennePodczas urlopu w Chorwacji zostaliśmy zaproszeni przez gospodarza na rybkę z grilla. Ryby przygotowane przez niego były przepyszne. Spytałem go oczywiście w jaki sposób je przyprawił
Gotuj z MisiemOd kilku dni staram się bardziej zwracać uwagę na to, co jem. Walczę, by na nowo przekonać się do jedzenia jabłek i jogurtów. Pilnuję ilości posiłków
Pasja SmakuSmardzówki czeskie to bliskie krewniaczki smardzy stożkowatych. Przyznam, że lubię je nieco mniej bo nie pachną tak intensywnie grzybowo. Są jednak smaczne a poza tym wiosną
Smaczna PyzaBiorę udział w konkursie http://www.doradcasmaku.pl/aktualnosc/1614/konkurs-twoj-sposob-na-impreze-.html dlatego też otrzymałam zestaw 5 produktów Prymat: Sos sałatkowy francuski, Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy, Party DIP czosnkowy, Party DIP
Monia miesza i gotujeszynki doskonale nadaje się grill. Musimy jednak pamiętać, że przygotowując szynkę na grillu musimy utrzymywać niską temperaturę, piec ją metodą pośrednią i pilnować aby jej nie wysuszyć. Najlepszą metodą grillowania szynki jest pieczenie jej na rożnie z użyciem tacki ociekowej. Najważniejszą częścią przygotowywania szynki na grillu jest utrzymanie odpowiedniej wilgotności. Pamiętajmy aby szynki nie umieszczać na grillu bezpośrednio nad źródłem(...)gotowaną to pieczenie najlepiej zacząć od wyższej temperatury. Następnie przechodząc do niższej temperatury. Przy niższej temperaturze szynka gotowana będzie potrzebowała około 20 minut na każde ½ kilograma. Przygotowując szynkę do grillowania warto naciąć ją spiralnie, dzięki temu będzie się ona grillowała szybciej (około 15 minut na ½ kg). Pamiętajmy, że przygotowując szynkę powinniśmy zwrócić uwagę na jej temperaturę wewnętrzną. W przypadku szynki
naRuszcie