grillowane - 1500 przepisów (strona:5/100)

Pstrąg grillowany z salsą mango 161

pachnąca jeszcze lipcowym olejem. No i tak odechciało mi się smażonych ryb na jakiś czas. Dlatego dzisiaj przygotowałam pstrąga delikatnie bez panierki i na patelni grillowej. Ważne, żeby nie grillować ryby za długo, bo się przesuszy. Przy cienkim filecie, to maksymalnie 1 minuta z każdej strony. Tak przyrządzony pstrąg jest soczysty, a salsa mango doskonale uzupełnia jego smak. Dodatki można

Pełny talerz
Grillowany bakłażan pod jajkiem sadzonym. 185

pokrywką i podsmażam 2-3 minuty. Zawsze wychodzi. Czego użyłem? -gruby plaster bakłażana -jajko -sól, pieprz, papryka słodka -oliwa -masło -mix sałat -szczypiorek -parmezan starty -pieczywo żytnie Bakłażana grillujemy, bez żadnego tłuszczu, po 2 minuty z każdej strony bez soli. Sól powoduje, że warzywa puszczają wodę, a chcemy, by nasz bakłażan był jędrny, dlatego solimy dopiero po obróbce. Dodajemy również

BaRepas
Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem 191

moje ulubione urządzenie kuchenne. W kilka minut mogę zrobić wiele pysznych dań. A że lubimy drób z owocami to często łączę tzw. ,,polędwiczki,, drobiowe z różnymi owocami- też grillowanymi. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Halibut grillowany 191

się spodobało grillowanie w nowej wersji elektrycznego grilla domowego, że tylko produkty zmieniam. Kurczak był już kilka razy, a że dziś piątek to zrobiłam rybkę.Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Grillowane zielone szparagi z oliwą, cytryną i parmezanem 179

chyba najlepszą metodą gdyż szparagi przełamują się w miejscu gdzie kończy się zdrewniała część. Zielonych szparagów nie obieramy! Dobrze nagrzać patelnię grillową, bez tłuszczu , rozłożyć równomiernie szparagi i grillować z obu stron aż zrobią się soczyście zielone i pojawią się na nich ciemne grillowe paski. Jak tylko będą gotowe, rozłożyć je na dwa talerze, solidnie skropić sokiem z cytryny

Stare Gary
Wątróbki Drobiowe z Sosem Balsamicznym Malinowo-Figowym i Grillowanym Serem Halloumi 167

czasie, w którym wątróbki smażyły się na jednej stronie rozgrzałam patelnię grillową, na którą poukładałam ser halloumi uprzednio pokrojony w około pół centymetrowej grubości plasterki i zaczęłam je grillować. Na trzecim palniku zaczęłam podgrzewać zawartość rondelka, czyli ocet i mus, mieszając od czasu do czasu. W między czasie przekręciłam wątróbki na drugą stronę, oraz ser halloumi. Cały czas kontrolując

Blondynka Gotuje
Sałatka z kaszą gryczaną, szpinakiem, grillowaną cukinią i groszkiem- Lunch box 409

garść pestek słonecznikałyżka siemienia lnianego1/2 puszki groszku50 gram szpinaku 1/2 średniej cukiniisólpieprzoliwa z oliwek z oregano Cukinię kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony i grillujemy po kilka minut na patelni grillowej, polewamy odrobiną oliwy z oliwek. W misce mieszamy gorącą cukinię, ciepłą kaszę, szpinak i groszek (szpinak zwiędnie pod wpływem ciepła). Dodajemy pestki słonecznika, siemię

Mango Papaja
Zielona sałatka z grillowanym kurczakiem 321

kupuję główkę kruchej sałaty lodowej. No i  kupiłam jedną główkę z myślą, że powstanie z niej jakaś pyszna sałatka czy surówka do obiadu. Dołożyłam kilka smacznych składników oraz grillowanego kurczaka i wyszła przepyszna  sycąca sałatka dla całej naszej rodzinki.składniki:1 nieduża główka sałaty lodowej1 nieduża podwójna pierś z kurczaka1 duży długi ogórek1 duże awokado lub dwa mniejsze1/2

Monia miesza i gotuje
Cukinia grillowana z wkładką. 143

przesmażoną cukinią i cebulą.Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować. Na każdy pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .Cukiniowe roladki smakują równie dobrze  na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Grillowane polędwiczki wieprzowe 163

Każdy kawałek polędwiczki rozklepujemy delikatnie dłonią. Z oliwy z oliwek i przypraw przygotowujemy marynatę. Taką marynatą smarujemy polędwiczki z obu stron. Ostawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie grillujemy ok. 15-20 minut

Aga w kuchni
Sałatka z grillowaną cukinią i makaronem 223

pieczarek mała cebula 1 opakowanie Surimi około 200g. 1 łyżka majonezu3 łyżki jogurtu greckiego 4 jajka sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cukinię oraz pieczarki grillujemy ewentualnie szybsza wersja podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.Ugotowane jajka kroimy w kostkę na mniejsze kawałki rozdrabniamy również cebule oraz surimi. wszystkie składniki łączymy z majonezem oraz jogurtem doprawiamy

NaKońcuJęzyka
Grillowany kurczak z sosem szpinakowo-śmietanowym 374

Czosnek obieramy, przecikamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Następnie dodajemy szpinak i smażymy, aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową.Mięso grillujemy z obu stron na rumiano i układamy na talerzu. Polewamy sosem.SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano 190

chleba żytniego  z żółtym serem i dymką  zielona część dymki, posiekana  cienkie plastry żółtego sera  2 kromki razowego chleba żytniego  Przygotowanie: Kanapki grillujemy, podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Grillowane podudzia w musztardowej marynacie 230

papierowymi- dodajemy marynatę- nacieramy marynatą kurczaka. Idealnie- gdy odłożymy kurczaka pod przykryciem do lodówki na 1 godzinę. Rozpalamy grilla. Na średnio gorącym grillu pieczamy nasze podudzia. Łączny czas grillowania to 30-35 min. Kurczak gotowy :) Podajemy kurczaka z naszą ulubioną sałatką, ja do tego upiekłam ziemniaki .Smacznego

Smaki Edyty
Grillowana pierś kurczaka w sosie kurkowym 347

Bardzo lubię taką soczystą, grillowaną pierś kurczaka. Szczególnie jeśli marynata jest lekka a pierś trochę dłużej w niej poleży niż zwykle. Jako, że to obiad postanowiłam zrobić sos z kurek, których teraz nie brakuje. Do tego prosta sałatka z pomidora, ogórka i oliwek, ugotowany kalafior i pyszny obiad gotowy. Kto się pisze na takie wspaniałości? Składniki (na 2 porcje

Mango Papaja
Grillowana grzanka z mozzarellą, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami 133

Patelnię grillową rozgrzewamy. Smarujemy ją pikantną oliwą z oliwek (można pędzlem lub zwykłym ręcznikiem papierowym, tak by nie było jej zbyt dużo). Na rozgrzanej patelni układamy kromkę pieczywa. I grillujemy z każdej strony przez kilka minut- tak długo aż powstaną charakterystyczne, ciemne paski. Na każdą kromkę kładziemy po dwa plastry mozzarelli, jednego suszonego pomidora pokrojonego w paski i pokrojone

Mango Papaja
Korzstając ze słońca - grillowanie. 176

ŻEBERKA Z GRILLA.(autorski;)2 łyżki musztardy sarepskiej1/3 szklanki miodu3 łyżki oliwykilka kropel soku z cytryny Wszystko wymieszałam. Oczyszczone mięso włożyłam do marynaty na całąnoc. trzymałam w lodówce. Przed grillowaniem odstawiłam w pokojowątemperaturę na około kwadrans.   ZIOŁOWE ŻEBERKA Z GRILLA.(auotrski;)1/3 szklanka oliwy2 łyżeczki suszonego czosnku granulowanego2 łyżki suszonego tymianku2 łyżki suszonego rozmarynu1 łyżka suszonej miętykilka kropel soku

W kuchni Karmel-itki
Quesadilla z grillowanym kurczakiem i sosem BBQ 819

wystarczająco dużo sera, aby skleić tortille ze sobą. Ja osobiście próbowałam odtworzyć smak Quritto, które kiedyś można było zjeść w KFC. Tak więc zabieramy się do pracy! QUESADILLA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I SOSEM BBQ (składniki na 4 quesadille) Składniki: - 500 gram piersi z kurczaka - sos bbq z tego przepisu - 2 kulki sera mozarella - 8 placków tortilli - oliwa z oliwek

Zgrabne Gotowanie
Grillowana faszerowana cukinia 171

pomidory i fetę, dodać żółtko i zmiażdżony czosnek. Farsz odstawić na pół godzinki aby się przegryzł. Połówki cukinii nadziewać farszem z fety i pomidorów. Na wierzchu posypać posiekaną bazylią. Grillować ok 40 minut, można ostatnie 15 minut pod przykryciem wtedy cukinie szybciej się zmiękną

Monia miesza i gotuje
Sałatka ze szpinakiem i grillowanymi warzywami 219

jedną z oliwkami a drugą bez). Wszystko wymieszać, dodać sos jogurtowy i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć na talerze i podawać. Sałatka jest bardzo smakowita, może być również dodatkiem do grillowanego kurczaka

Monia miesza i gotuje
7 niezwykłych technik grillowania 217

Grillowanie to nie tylko umieszczenie kawałka mięsa na ruszcie – to dymne smaki z drewna i liści bananowców. To przygotowywanie pysznego kurczaka na puszcze piwa, itp. Korzystanie z wiórek drewnianych. Korzystanie z wiórek drewnianych to wyjątkowa metoda na aromatyzowanie grillowanych potraw. Aby prawidło wykorzystywać tę metodę należy poznać różnice pomiędzy wiórami i rodzajami drzew. Po opanowaniu podstaw będziemy wiedzieć(...)dobierać aromat drzew do potraw a także nauczymy się dzięki temu produkować wyjątkowy smak potraw. Przeczytaj więcej o wykorzystaniu drewnianych wiórek: http://naruszcie.pl/wykorzystanie-wiorek-drzewnych-grillowania/ Kurczak na puszcze piwa Kurczak grillowany na puszcze piwa to skuteczny i zabawny sposób na przygotowanie całego soczystego kurczaka na grillu. Po prostu wystarczy przyprawionego kurczaka osadzić na puszce dobrego piwa i grillować pod przykryciem przy

naRuszcie
Grillowana cukinia z puree z batata i jarmużem 187

Hej!, dziś coś na miarę wegetariańskiego Top Chef :] Podpieczona cukinia z serem DZIUGAS i listkiem bazylii  z puree z batata z nerkowcem. Do tego kontrastowa

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania