Grillowana faszerowana cukinia

Grillowana faszerowana cukinia

Grillowana faszerowana cukinia

składniki:2 średnie cukinie500 g pomidora1 kostka fety2-3 ząbki czosnku3-4 listki świeżej bazylii1 żółtkosólCukinie przekroić na pół, wydrążyć miąższ, posolić i odłożyć na ściereczkę wydrążoną częścią aby puściły sok. Przygotować farsz. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Fetę też drobno pokroić albo rozkruszyć. Wymieszać dokładnie pokrojone pomidory i fetę, dodać żółtko i zmiażdżony czosnek. Farsz odstawić na pół godzinki aby się przegryzł. Połówki cukinii nadziewać farszem z fety i pomidorów.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.