Grillowany schab z Mozzarellą i pieczarkami

Grillowany schab z Mozzarellą i pieczarkami

Grillowany schab z Mozzarellą i pieczarkami

Przepis na : obiad

Składniki: schab bez kości (pokrojony w plastry) kilka pieczarek 1 cebula łyżka masła kilka plasterków Mozzarelli (tej do zapiekania) sól, pieprz kilka kropel Maggi ząbek czosnku Przygotowanie: Mięso rozbić tłuczkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem, kilkoma kroplami Maggi i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Zostawić na kilka godzin.  Cebulę pokroić w kostkę, obrane pieczarki w plasterki i podsmażyć na łyżce masła, doprawić do smaku solą, pieprzem. Na rozgrzaną patelnię do grilla położyć mięso, s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.