grill - 12274 przepisów (strona:573/819)

Bakłażan z kabanosem i figą 156

każdy plaster marynatą oliwy z oliwek i aceto balsamico di Modena. Plastry grillować na patelni, posmarować pastą. Na wierzch położyć plaster świeżej figi, posypać tartą mozzarellą i zapiec pod grillem 8 - 10 minut

Kulinarny karnet Christophera
"Vol-au-vent" z ziemniaków i pieczarek 256

smażyć, podlać białym wytrawnym winem, zredukować i dodać śmietanę. Pieczarki dusić do czasu zgęstnienia sosu. Do gniazdek rozłożyć pieczarki na taką wysokość, żeby zmieściło się małe jajko. Zapiec pod grillem około 10 minut, następnie  wybić jajka ze skorupek i położyć na pieczarkach i zapiekać jeszcze 5 minut

Kulinarny karnet Christophera
POPCORN 215

kilka sposobów. Zazwyczaj w domu robimy popcorn w garnku z małą ilością oleju na dnie. Jest smaczniejszy niż z maszynki. Jednak spędzając wakacje pod namiotem często robiliśmy popcorn na grillu. Wystarczą dobre tacki do grillowania lub folia do pieczenia. W ten sam sposób robimy popcorn w piekarniku. Składniki: opakowanie popcornu sól olej, ewentualnie masło Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Kolejna pasta do chleba! Htipiti, pasta z pieczonej papryki i fety. 261

suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku ok. 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Zacznij od upieczenia czerwonych papryk i papryki chilli. Nagrzej piekarnik do 190 stopni C z opcją grill, papryki przekrój na pół i ułóż na blasze skórą do góry. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30 min., aż skórka papryk pokryje się czarnymi plamami.  Wyjmij z piekarnika

Chilli Czosnek i Oliwa
Pomidorowa zapiekanka z kaszy jaglanej z kurczakiem (bez glutenu, mleka i jajek) 206

Odcedzić ewentualny nadmiar wody. Paprykę pokroić na kawałki, podsmażyć na oleju, odsączyć. Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać papryką, solą i pieprzem (można użyć gotowej mieszanki typu grill lub gyros), podsmażyć na oleju. Do kaszy dodać koncentrat pomidorowy, paprykę, pokrojone na plasterki oliwki, odsączone z wody ziarna i kawałki kurczaka. Dodać sól i przyprawy do smaku. Jeśli dozwolone

głodny alergik
Grillowany kalafior z medalionami z łososia 125

oliwek 2 łyżki soku z cytryny majeranek mąka 1.Kalafior dzielimy na małe kawałki, układamy na formie do pieczenia, polewamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem i płatkami czosnkowymi. W piekarniku ustawiamy grill lub termoobieg, rozgrzewamy piekarnik na 175 C, i zapiekamy kalafior przez 60 minut, obracając często aby równo się opiekał. Oliwę dozujemy wg. potrzeby. 2. Filety z łososia solimy, posypujemy pieprzem

Apetyczna babeczka
Pikantny ser owczy zapiekany w cieście 119

Super dodatek na małe i duże przyjęcia. Będzie świetnie pasował na grilla, jak również na elegancki obiad jako przystawka. Jako, że mieszkam na południu Polski do wyrobu tego sera użyty został owczy bundz. Składniki na 1 tortownicę, o średnicy 26 cm : Ciasto : 30 dag mąki pszennej 15 dag margaryny 1 jajo 1 żółtko Masa serowa: 35 dag sera owczego

Apetyczna babeczka
Maki sushi w dwóch smakach i nigiri sushi - najprostsze 295

zielonymi szparagami: marchew obieramy i kroimy w słupki, ze szparagów odrywamy zdrewniałe końcówki. Gotujemy ok. 3 min. w osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą, doprawiamy pieprzem i grillujemy krótko na grillu elektrycznym lub patelni grillowej. Postępujemy tak samo jak w przypadku maki sushi z łososiem i awokado. Podajemy z sosem sojowym, który doprawiamy wasabi i imbirem marynowanym. Smacznego

chwile dla mnie
Gołąbki w kapuście pekińskiej 220

przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 10 minut. (function

Kuchnia Danusi
Dyniowe gofry z chipsem z szynki parmeńskiej! 226

pieczenia - sól - 2 jaja - olej rzepakowy do smarowania tortownicy W/w składniki za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.  Smaż gofry (jeśli nie posiadasz gofrownicy, możesz użyć np. grilla elektrycznego jak ja ;-) ) - dżem Łowicz z czarnej porzeczki - świeże liście szałwii - szynka parmeńska Na usmażone gofry, wyłóż dżem Łowicz i sporą garść szałwii, przykryj gofrem posmaruj dżemem i ułóż chips

SMYKWKUCHNI
Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami 219

Heat the pan until it starts to smoke. No need to add oil, if the pan is very hot the steak will not stick. Add the steak to the grill and after 15 s turn to the other side and cook for another 15 s and repeat until internal temperature reaches 63 oC for medium rare

karmelowy
Jesienna chrupiąca tarta 191

sobie odkroił.   Poukładaj jabłka na wierzchu. Posyp je delikatnie cynamonem. Następnie polej, roztopionym w kąpieli wodnej miodem. Włóż do nagrzanego do 200 st.piekarnika, na górną „półkę” i włącz grilla. Lub tylko górną grzałkę. Spód nie musi się już piec-chodzi o to by jabłka zmiękły pod wpływem miodu, a skórka lekko pomarszczyła się. Ja dałam na 5-7 minut

Z Kuchni Do Kuchni
Cukinia, bakłażan, dynia 213

Myślę, że taką książkę warto jest mieć :) Tym bardziej, że do tej pory cukinia u mnie gościła jedynie w daniach z patelni lub w szaszłykach z grilla :) Książkę "Cukinia, bakłażan, dynia"  wydawnictwa Świat książki kupicie tutaj

Aga w kuchni
Ryby 159

Łosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla  Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami

Aga w kuchni
Desery 371

manny Deser z malinami Deser porzeczkowy Domowy kisiel z sosem Galaretka z truskawkami Kolorowe galaretki Kolorowe pianki Lizaki wafelkowe Lody straciatella Malinowy sorbet Mrożona kawa z galaretką Owoce z grilla Panna cotta z galaretką Panna cotta z mleka sojowego Panna cotta z musem malinowym Pudding waniliowy Rurki z kremem Sorbet truskawkowy

Aga w kuchni