ziołami i ułożyć nasze "Hot dogi". Obok ułożyć ćwiartki pomidorów ,posypane przyprawami. Wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.180stop.około 15min. Jeszcze ciekawiej będą smakowały ,jeżeli upieczemy je na grillu ogrodowym . Życzę słonecznej pogody i grillowania
Kulinarny karnet ChristopheraSkropić aceto balsamiko i całość zrolować. Pokroić lekko na ukos w 2 centymetrowe plastry. Spiąć wykałaczką. Równie dobrze smakuje z łososiem. Również suszona śliwka owinięta bekonem i upieczona na grillu jest doskonałym przykładem gorącego tapas. Szczęśliwego Nowego Roku
Kulinarny karnet Christopheratrzymać w otrzymanej paście przez około 4 godziny. Następnie nabić na dwa patyki do szaszłyków i grillować w piekarniku 20 -25 minut. Oczywiście możemy to zrobić na węglowym grillu, ostatecznie na patelni grillowej. Pozostała część przygotowanej marynaty, ( pasty) wykorzystać jako sos. Z czym podamy szaszłyki zależy od nas. Można jeść z ryżem, bagietką, tostem. Ja miałem akurat
Kulinarny karnet Christopheradodać zioła prowansalskie i cząber do smaku, dodać przesmażoną cebulę i wszystko wymieszać. Uzyskaną pastę rozłożyć na przygotowanych ziemniakach i posypać startą mozzarellą. Zapiec 10 minut w piekarniku pod grillem
Kulinarny karnet Christopheraprzewracając od czasu do czasu. Soczewicę zalać zimną wodą ,dodać przyprawę Kucharek i gotować, aż będzie miękka (15 min), dolewając w trakcie gorącej wody. Zamarynowane krewetki smażyć na rozgrzanym grillu, lub patelni około 3 min, aż będą różowe i upieczone w środku. Składniki sosu wymieszać i podać do soczewicy z krewetkami
Kulinarny karnet Christopheranastępnie przesmażyć na patelni. Każdą wątróbkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Cebulę pokroić w plastry i nabijać naprzemiennie z wątróbką na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki grillować na patelni, albo pod grillem w piekarniku. W trakcie grillowania pokrojone w plastry jabłko, posypać majerankiem i opiec z obu stron na patelni. Obsmażone plastry jabłka rozłożyć na półmisku i podać z szaszłykami
Kulinarny karnet Christopherapokroić w talarki. Awokado przekroić i usunąć pestkę wbijając w nią nóż. Skropić sokiem z cytryny, aby nie ciemniało. Obrać i pokroić w paski. Lekko natłuścić żeliwną patelnię lub grill i przesmażyć cebulę z papryką. Warzywa odsunąć na bok na bok, dołożyć kostki ryby i usmażyć. Tortille podgrzać na patelni, aby zmiękły. Na plackach układać kolejno: usmażoną rybę paprykę
Kulinarny karnet ChristopheraPietruszkę posiekać i posypać farsz. Roladę zwinąć, na końcu związać. Osznurować. Piec w piekarniku około 1 godziny. Następnie zdjąć folię posmarować roladę miodem i dopiec na złoty kolor pod grillem. Wyjąć z pieca i zawinąć w folię aluminiową, obciążyć i pozostawić do ostygnięcia. Podawać na zimno. Jeżeli chcemy podać pieczeń z udźca na gorąco, pieczeń pokroić w plastry i zrobić
Kulinarny karnet Christopherapółmisku , obłożyć oliwkami, pomidorami, kaparami. Skropić octem balsamicznym. Szparagi blanszować 3 minuty w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, owinąć plastrami szynki parmeńskiej i zapiekać 8 minut pod grillem w piekarniku. Jajko w koszulce ugotować w lekko zakwaszonej wodzie i włożyć do koszyczka z parmezanu. Szparagi rozłożyć na sałacie, posypać płatkami świeżo startego parmezanu
Kulinarny karnet Christopheraosuszone żeberka pokroić na kawałki. Każdy kawałek posmarować marynatą i wstawić do lodówki przynajmniej na 3h. Ja marynuję całą noc. Żeberka ułożyć na natłuszczonej blaszce i piec pod grillem 30 min,w temp. 190 stop. Żeberka co 5 min przewracać na drugą stronę. W połowie pieczenia można podlać szklanką wody. Chrupiące żeberka podaję z opiekanymi ziemniakami i młodą kapustą
Kulinarny karnet Christopheraokoło 5 minut. Przestudzić i wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wydrążone cukinie, posolić i nałożyć farsz, przykryć czapeczkami, skropić oliwą. Zapiekać pod grillem 15 minut w temperaturze 190 oC. Najsmaczniejsza kiedy owoce osiągną około 8 cm średnicy. Odmianę wyselekcjonowano we Włoszech,stąd nazwa cukinia od włoskiego zucchinia ( mała dynia
Kulinarny karnet Christopheraziemnych 1 łyżka soku z pomarańczy pieprz, sól Wykonanie. Z chleba wykroić 6 kwadratów i grillować grzanki około 6minut. Na grzance ułożyć plaster sera koziego i piec na rozgrzanym grillu, aż na serze pojawią się bąble, około 5 minut. Na talerzu ułożyć endywię (kozią bródkę), grzanki serowe i pokrojone pomidorki. Składniki sosu zemulgować i polać nim sałatkę. Posypać pieprzem. Sałatka
Kulinarny karnet Christopheraświeżej, posiekanej 2 łyżki mięty świeżej, posiekanej Wykonanie. Bakłażana pokroić w plastry, posolić i odstawić na 30minut. Opłukać i osuszyć. Plastry bakłażana dobrze przepędzlować oliwką i opiec na grillu (patelni grillowej). Osuszyć na papierze kuchennym. Przygotować chermoulę --wymieszać wszystkie jej składniki. Następnie plastry bakłażana wymieszać w chermouli i marynować przez 1 h w lodówce. Podajemy w temperaturze pokojowej
Kulinarny karnet Christopheraułożyć w naczyniu do zapiekania. Z masła, mąki, mleka i wywaru ze szparagów, zrobić sos podobny do beszamelowego, polać nim szparagi, posypać startą mozzarellą i zapiec w piekarniku pod grillem około 10 minut. Dodałem do naczynia do zapiekania ugotowane młode ziemniaki, posypane koperkiem i kilka ciemnych winogron
Kulinarny karnet ChristopheraZwinąć w ruloniki i każdy rulonik w folię do pieczenia. Piec w piekarniku 20 minut w temp. 190 oC. Po 20 minutach odwinąć, wyjąć z folii i zapiec pod grillem około 5 minut. W czasie pieczenia rolek, zrobić sos. Cebulę pokroić w kostkę, boczniaki w paski. Przesmażyć na patelni, doprawić, podlać bulionem grzybowym, poddusić i dodać śmietanę, zredukować. Rolki
Kulinarny karnet Christophera