letnie suróweczki są pod tym względem dobre, że nie trzeba trzymać się ściśle przepisu. Dorzucamy co mamy i co lubimy. Surówka może być uzupełnieniem mięsnego obiadu, dodatkiem do grilla, albo najzwyczajniej naszą kolacją :) Ja zrobiłam z: kapusty pekińskiej jajek świeżego ogórka pomidora cebulki dymki szczypiorku jogurt grecki + łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Kapustę kroimy w paski, jajka gotujemy, studzimy
Walijskie Pichceniewlewamy pomidory. Mieszamy doprawiamy do smaku solą, odrobiną cukru, chwilę gotujemy na małym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę kremówkę lub słodką śmietanę 18% (jeśli oszczędzamy kalorie). Na osobnej patelni (grillu) podsmażamy zamarynowane kawałki kurczaka, mieszając, aby przyrumieniły nam się równo ze wszystkich stron. Po usmażeniu kurczaka przekładamy do naszego sosu. Zagotowujemy całość - ok 5 minut. Podajemy z ryżem, makaronem
Walijskie Pichceniepora (podobnie jak selera) i dość często wykorzystuję go podczas mojego pichcenia. Surówka z pora jest prosta i szybka do zrobienia. Pasuje praktycznie do wszystkiego: i do grilla, i do mielonych, schabowych czy smażonej ryby. Składniki: biała część z 2 porów 1 jabłko sól pieprz cukier 2 łyżki śmietany 12% łyżeczka majonezu natka pietruszki Wykonanie: Pora kroimy
Walijskie Pichceniesurówka nie może nazywać się inaczej :) Wszystkie jej składniki są zdrowe i niskokaloryczne. Surówka wspaniale pasuje jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze sprawdzi się przy grillu. Miseczka takiej surówki dla mnie jest również pysznym rozwiązaniem na zdrową kolację :)) Polecam gorąco! Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej biała część małego pora 1 biała rzodkiew 5-6 rzodkiewek
Walijskie PichceniePochwała prostoty. Przysmak z piekarnika ... Super dodatek do obiadu, ale i rewelacyjna przekąska na kolację w gronie znajomych czy na grilla. Pyszne - zwłaszcza w towarzystwie zimnej maślanki lub kefiru ... Składniki: ziem niaki starty żółty ser prawdziwe masło (82%) sól pieprz koperek Wykonanie: Wybrać ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Wyszorować. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować
Walijskie Pichceniewlewamy do niej wodę, tak aby zakryła dno. Na ruszcie układamy nasze szaszłyki i pieczemy je tak ok 20 min. Po upływie tego czasu włączamy górną grzałkę, funkcję grilla i pieczemy ok 15 min lub mniej. Tak, aby odrobinkę się zarumieniły. gdy są gotowe wyjmujemy i podajemy z ulubionym sosem. U mnie boski Party Dip Barbecue Prymat. Party Dip Barbecue
Malinowe Pocałunkiłyżki octu balsamicznego Wykonanie: Paprykę, bakłażany myjemy osuszamy i układamy na blaszce. Bakłażana dodatkowo nakłuwamy w kilku miejscach. Pieczemy ok godziny w piekarniku w 200 stopniach z funkcją grilla. Paprykę można opalić nad gazem. Kiedy papryka jest pokryta czarnymi plamami odkładamy ją do np miski i przykrywamy talerzem. Kiedy wystygnie skórka łatwiej schodzi z takiej papryki. Upieczonego bakłażana przekrajamy
Malinowe Pocałunkisię pięknie zarumienić. Można również tak przygotowaną kiszkę zamiast piec to ją parzyć ok. 1-1,5 godz. w wodzie o temperaturze 90 stopni. Taka kiszka jest idealna na grilla
Malinowe Pocałunkirównież nie brakowało atrakcji. PATISERKA serwowała znakomite lody. Domowe pełne owoców i zaskakujące smakiem. Warte grzechu! Niedaleko niezawodny Denis i najlepsza na świecie kawa. Na stoisku Sokołów tlił się grill i zaczynały odbiegać nas stamtąd przepyszne zapachy. Swoje stoisko miała również Apetita. Jak również Wszystkie stoiska były wyposażone w sprzęt Kenwood. Nie zabrakło również zawsze uśmiechniętych Jacka i Piotra
Malinowe Pocałunkiwielkości ok 1,5 x 2 cm, pieczarki kroimy w plastry, dodajemy włoszczyznę i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy wg uznania, ja użyłam curry, przyprawy do karkówki i grilla. Patelnię przykrywamy, gdy składniki lekko się obsmażą i puszczą sok. Całość dusi się do chwili, gdy wszystkie płyny zostaną odparowane. Wtedy dodajemy śmietanę, mieszamy tak by wszystkie składniki zostały
Taste Of My Dayzdrowym, a szybkim daniem na każdą okazję :) Spróbujcie sami. Składniki Ciasto: http://tasteofmyday.blogspot.com/2013/06/ciasto-na-quiche-wytrawna-tarte.html Nadzienie do tarty: filet z kurczaka (1/2 pojedynczej piersi) przyprawy do kurczaka (curry, do grilla, gyros) pół cukinii brokuły (kilka różyczek) 1 ugotowany ziemniak śmietana (3 łyżki) 1 jajko natka pietruszki (1/3 pęczka) przyprawy do zalewy (tymianek, majeranek, vegeta, papryka ostra Trochę zmodyfikowałam / ulepszyłam przepis
Taste Of My Daywrzątku na 4,5 minuty, czas mierzymy czasomierzem. Cukinię kroimy wzdłuż w paski grubości ok 1 cm, sałatę kroimy na pół. Smażymy z dwóch stron na patelni grillowej / grillu elektrycznym lub zwykłej patelni na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki kroimy na pół i również smażymy na niewielkiej ilości oleju. Ważne, by wszystkie warzywa były lekko obrobione termicznie, ale wciąż chrupkie
Taste Of My Daykoszulce Fot. Ośmiornica na sposób tradycyjny :) czyli podana w gorącym naczyniu, w dużej ilości oliwy, z warzywami Fot. Zupa ze skorupiakami Fot. Szaszłyk z kalmarów oraz langustynki z grilla wraz z dodatkami Fot. Smażone szprotki Fot. Estepada , czyli szaszłyk z mięsa wołowego marynowanego w czosnku, liściach laurowych i maderze (winie) Fot. Sałatka z McDonald's ;) Fot. I deser - uwielbiane przeze
Taste Of My Daypiekarnika „spulchnij” jej miąższ widelcem i wmieszaj serek śmietankowy wymieszany z bazylią. Na to wyłóż mięsny sos i posyp mozzarellą. Włóż dynie ponownie do piekarnika, włącz funkcję grilla i podpiekaj aż ser się ładnie rozpuści i zarumieni, przez około 2-3 minuty. Smacznego! English version Stuffed spaghetti squash (4 servings) Ingredients for the roasted squash: 2 small spaghetti
karmelowystanowi źródło wapnia, magnezu i żelaza oraz witamin A, D, E. Pstrąga możemy przyrządzić na wiele sposobów- lekkostrawne i najmniej kaloryczne są te ugotowane na parze, upieczone na grillu lub w piecu. Kto jeszcze nie miał okazji- zachęcam do wypróbowania- tutaj możecie znaleźć przepis na pstrąga pieczonego. Na uwagę bez wątpienia zasługuje też papryka. To niepozorne warzywo
peanutbuttermonster