Przepis na : kolacja
Boczek, jajka, ziemniaki, ogórki kwaszone, chrzan – składniki, które idealnie określają polską kuchnię, są też podstawą sałatki wiedeńskiej. Zaskocz swoich gości! Podczas tegorocznych Świąt Wielkanocnych podaj sałatkę, która będzie ucztą dla podniebienia. Zainspiruj się smakami Austrii i przygotuj aromatyczną sałatkę wiedeńską! Wiedeń zachwyca nie tylko architekturą, ale także kulinarnymi doznaniami! By móc ich doświadczyć, nie trzeba wybierać się w podróż. W prosty sposób przeniesiesz nieco tamtejszych smaków ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...