grill - 12274 przepisów (strona:566/819)

Kebab- kebap 357

mój mąż- smak jest niemalże identyczny - jak u prawdziwego Turka :) Serdecznie polecam . Moja mała rada, warto upiec mięso dzień wcześniej- lepiej się je kroi. Paski mięsa możemy podgrzać na grillu lub w piekarniku. Zaczynamy: Składniki: 500 gr mięsa wołowego mielonego 500 gr mięsa jagnięcego mielonego 2 łyżeczki mąki 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonej cebuli

Smaki Edyty
Domowy Kebab z Kurczaka 440

łyżek) wrzucamy kawałki kurczaka i smażymy na niedużym ogniu cięgle mieszając przez ok. 6 minut. Pitty przekrawamy w poprzek tworząc "kieszonkę" i podgrzewamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Każdą wewnętrzną stronę chlebków polewamy sosem czosnkowym, a następnie chilli, dodajemy warzywa i kawałki mięsa, a następnie znów

Słodka Strona
Sos Czosnkowy 261

stał się modny nie wyobrażam sobie kawałka pizzy bez ściekającego z niej gęstego i pachnącego dipu czosnkowego. Co więcej jest on również idealny jako dodatek do potraw z grilla, fast foodów, sałatek czy też kanapek. Sos Czosnkowy - Składniki: 3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu (używam Kieleckiego) 4 łyżki śmietany 18% oregano bazylia majeranek czosnek w proszku pieprz odrobina soli

Słodka Strona
Muffiny ze Szpinakiem, Żółtym Serem i Serkiem Brie 185

Jednak dla osób lubiących eksperymentować i poznawać nowe smaki jest to z pewnością ciekawa propozycja i być może warto przygotować je w domu. Będą idealnym dodatkiem do potraw z grilla, jako przekąska do piwa itp. Muffiny warto podać z ulubionymi sosami, np. czosnkowym.   Muffiny ze Szpinakiem, Żółtym Serem i Serkiem Brie - Składniki: 3 ząbki czosnku ok. 400 g mrożonego

Słodka Strona
Lekka sałatka "zielony dobieraniec" 247

grubej tarce żółty  ser i ułożyć ćwiartki jajek ugotowanych na twardo. Ja dzisiaj zrezygnowałam jednak z sera i jajek, gdyż tym razem sałatka była dodatkiem do grilla :) Poza sezonem letnim można dodać kawałki tuńczyka, kilka rodzajów sera, marynowane warzywa, wędlinę...itp. To WASZA sałatka i WY decydujecie z czego będzie przygotowana. Sami dobieracie składniki, stad jego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chlebek pita z opiekanym serem halloumi i orzeszkami 165

jeść. Niestety, nie należy do tanich, ale warto czasem zaszaleć ;) W planie było zgrillowanie tego sera, ale w takim upale, to raczej nie mam chęci stać przy jakimkolwiek grillu.  Jak wyszło połączenie chlebka pita z serem halloumi? smacznie, sycąco i w sam raz na takie temperatury. Dodatek orzeszków nadał tej kanapce niebanalności :) Składniki: chlebki pita - upieczone według >tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chutney śliwkowy z cebulą 191

Słoiki pasteryzować przez pół godziny. Doskonały opis w jaki sposób to robić znalazłam dla Was na blogu Pozytywna Kuchnia   :) Taki sos bardzo dobrze smakuje do mięs, potraw z grilla czy smażonej kiełbasy :) z bułką też smakował ;) Smak ma dość intensywny i pewnie nie każdemu będzie smakować, ale warto to sprawdzić :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ketchup z cukinii i pomidorów 269

przez 15-20 minut. Ketchup ma barwę jaśniejszą niż tradycyjny, kupowany w sklepie. Jest jednak smaczniejszy i pachnący. Można go podawać do wędlin, kiełbas grzanych w wodzie i z grilla. Można nawet pokusić się i zrobić z niego sos pomidorowy do makaronu. Podane przeze mnie przyprawy są tylko propozycją. Polecam wypróbowanie ziół i skomponowanie własnej wariacji smakowej :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kanapka z marynowanym w jogurcie greckim grilowanym kurczakiem 200

solą, pieprzem, vegetą i ewentualnie czosnkiem i innymi przyprawami. Kurczaka łączymy z przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na około 30-60 minut.Po tym czasie kładziemy kurczaka na rozgrzanego grila elektrycznego lub patelnię grilową lub po prostu na zwykłą patelnię, tylko w tym ostatnim przypadku należy uprzednio skropić ją olejem. Pieczemy kurczaka aż się lekko zarumieni.Pomidora i ogórka kroimy

Anielska Kuchnia Ani
Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy 161

Raclette Aura za oknami nie sprzyja biesiadowaniu przy ognisku czy grillu, ale namiastką tego może być raclette.   Składniki. 50 dag sera raclette 50 dag polędwicy 2 papryki 1 cukinia 1 kg ziemniaków sól pieprz Wykonanie. Ziemniaki ugotować. Mięso i ser pokroić w plastry. Paprykę w paski ,a cukinię w krążki. Na płycie grzewczej układamy mięso i warzywa, do grillowania

Kulinarny karnet Christophera
Burgery nadziewane serem i boczkiem 156

Bardzo smaczne i łatwe do wykonania burgery z niespodzianką wewnątrz ich. Składniki: 1 ½ kg mielonej wołowiny 100-150g boczku gotowanego, posiekanego 1 szklanka startego sera

naRuszcie
Szaszłyki tandoori 230

Robiłam te szaszłyki już kilka razy, na grillu i na patelni. Z mięsa kurczaka i indyka, ale może być też mięso wołowe. Przepis pochodzi z książki "Dieta bez zbóż" Josepha Mercoli. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Konfitura z czerwonej cebuli 100

Konfitura z czerwonej cebuli to doskonały dodatek do mięs, sałat, serów, dań z grilla, czy kanapek. Można przyrządzać ją na wiele sposobów w zależności od upodobań (winną, słodką, gęstą lub z dużą ilością syropu). Oto moja propozycja na ten wspaniały przysmak o rubinowej barwie. Składniki: 500 g czerwonej cebuli 500 g cukru 100 ml czerwonego wytrawnego wina (np. Merlot

Food Square
Pain perdu, czyli odzyskany chlebek z grillowaną gruszką i konfiturą z czerwonej cebuli 150

nasiąknęły. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Kładziemy kromki i ewentualnie zalewamy pozostałością masy jajecznej. Smażymy z każdej strony po 2 minuty. Podczas smażenia na osobnej patelni lub grillu elektrycznym przyrumieniamy plastry gruszki. Na usmażone kromki kładziemy gruszkę i po łyżce konfitury. Podajemy natychmiast wraz ze szklanką soku. Z gruszką i konfiturą świetnie się będzie komponować również szynka szwarcwaldzka

Food Square
Grillowany łosoś curry z salsą owocową, podawany z miętowym kuskusem 128

zdecydujcie o jego ilości. Ostudzić. Dodać sok z cytryny oraz zioła. Dokładnie wymieszać i ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. Zamarynowane kawałki łososia umieścić na nagrzanym grillu (lub patelni grillowej). Następnie grillować w średniej temperaturze przez 3-4 minuty z każdej strony, aż ładnie się przyrumieni. Podawać na gorąco z wcześniej przygotowaną salsą i kuskusem. Smacznego

Food Square

Proponowane wyszukiwania