grill - 12274 przepisów (strona:566/819)

Lekka sałatka "zielony dobieraniec" 252

grubej tarce żółty  ser i ułożyć ćwiartki jajek ugotowanych na twardo. Ja dzisiaj zrezygnowałam jednak z sera i jajek, gdyż tym razem sałatka była dodatkiem do grilla :) Poza sezonem letnim można dodać kawałki tuńczyka, kilka rodzajów sera, marynowane warzywa, wędlinę...itp. To WASZA sałatka i WY decydujecie z czego będzie przygotowana. Sami dobieracie składniki, stad jego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chlebek pita z opiekanym serem halloumi i orzeszkami 171

jeść. Niestety, nie należy do tanich, ale warto czasem zaszaleć ;) W planie było zgrillowanie tego sera, ale w takim upale, to raczej nie mam chęci stać przy jakimkolwiek grillu.  Jak wyszło połączenie chlebka pita z serem halloumi? smacznie, sycąco i w sam raz na takie temperatury. Dodatek orzeszków nadał tej kanapce niebanalności :) Składniki: chlebki pita - upieczone według >tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chutney śliwkowy z cebulą 193

Słoiki pasteryzować przez pół godziny. Doskonały opis w jaki sposób to robić znalazłam dla Was na blogu Pozytywna Kuchnia   :) Taki sos bardzo dobrze smakuje do mięs, potraw z grilla czy smażonej kiełbasy :) z bułką też smakował ;) Smak ma dość intensywny i pewnie nie każdemu będzie smakować, ale warto to sprawdzić :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ketchup z cukinii i pomidorów 273

przez 15-20 minut. Ketchup ma barwę jaśniejszą niż tradycyjny, kupowany w sklepie. Jest jednak smaczniejszy i pachnący. Można go podawać do wędlin, kiełbas grzanych w wodzie i z grilla. Można nawet pokusić się i zrobić z niego sos pomidorowy do makaronu. Podane przeze mnie przyprawy są tylko propozycją. Polecam wypróbowanie ziół i skomponowanie własnej wariacji smakowej :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kanapka z marynowanym w jogurcie greckim grilowanym kurczakiem 206

solą, pieprzem, vegetą i ewentualnie czosnkiem i innymi przyprawami. Kurczaka łączymy z przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na około 30-60 minut.Po tym czasie kładziemy kurczaka na rozgrzanego grila elektrycznego lub patelnię grilową lub po prostu na zwykłą patelnię, tylko w tym ostatnim przypadku należy uprzednio skropić ją olejem. Pieczemy kurczaka aż się lekko zarumieni.Pomidora i ogórka kroimy

Anielska Kuchnia Ani
Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy 164

Raclette Aura za oknami nie sprzyja biesiadowaniu przy ognisku czy grillu, ale namiastką tego może być raclette.   Składniki. 50 dag sera raclette 50 dag polędwicy 2 papryki 1 cukinia 1 kg ziemniaków sól pieprz Wykonanie. Ziemniaki ugotować. Mięso i ser pokroić w plastry. Paprykę w paski ,a cukinię w krążki. Na płycie grzewczej układamy mięso i warzywa, do grillowania

Kulinarny karnet Christophera
Burgery nadziewane serem i boczkiem 159

Bardzo smaczne i łatwe do wykonania burgery z niespodzianką wewnątrz ich. Składniki: 1 ½ kg mielonej wołowiny 100-150g boczku gotowanego, posiekanego 1 szklanka startego sera

naRuszcie
Szaszłyki tandoori 234

Robiłam te szaszłyki już kilka razy, na grillu i na patelni. Z mięsa kurczaka i indyka, ale może być też mięso wołowe. Przepis pochodzi z książki "Dieta bez zbóż" Josepha Mercoli. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Konfitura z czerwonej cebuli 104

Konfitura z czerwonej cebuli to doskonały dodatek do mięs, sałat, serów, dań z grilla, czy kanapek. Można przyrządzać ją na wiele sposobów w zależności od upodobań (winną, słodką, gęstą lub z dużą ilością syropu). Oto moja propozycja na ten wspaniały przysmak o rubinowej barwie. Składniki: 500 g czerwonej cebuli 500 g cukru 100 ml czerwonego wytrawnego wina (np. Merlot

Food Square
Pain perdu, czyli odzyskany chlebek z grillowaną gruszką i konfiturą z czerwonej cebuli 157

nasiąknęły. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Kładziemy kromki i ewentualnie zalewamy pozostałością masy jajecznej. Smażymy z każdej strony po 2 minuty. Podczas smażenia na osobnej patelni lub grillu elektrycznym przyrumieniamy plastry gruszki. Na usmażone kromki kładziemy gruszkę i po łyżce konfitury. Podajemy natychmiast wraz ze szklanką soku. Z gruszką i konfiturą świetnie się będzie komponować również szynka szwarcwaldzka

Food Square
Grillowany łosoś curry z salsą owocową, podawany z miętowym kuskusem 135

zdecydujcie o jego ilości. Ostudzić. Dodać sok z cytryny oraz zioła. Dokładnie wymieszać i ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. Zamarynowane kawałki łososia umieścić na nagrzanym grillu (lub patelni grillowej). Następnie grillować w średniej temperaturze przez 3-4 minuty z każdej strony, aż ładnie się przyrumieni. Podawać na gorąco z wcześniej przygotowaną salsą i kuskusem. Smacznego

Food Square
Wątróbka drobiowa z warzywami 153

surówką  z białej kapusty, z pieczonymi ziemniakami i surówką do wyboru, itd. W każdym zestawieniu smakuje znakomicie.    Tak przyprawioną wątróbkę można również upiec na grillu.  Wystarczy ułożyć na  aluminiowej tacce i dość często obracać. Przygotowanie i pieczenie to tylko ok. 1 godzina. Smacznego

Maminek kulinarny
Barbecue 173

solidnie mieszamy i przesypujemy do szczelnego pojemnika. Gotowe.    Jak to pachnie................!!!!!!!!!!!!!!!!!!    Przyprawa świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju mięs i dań mięsnych, nie tylko na grilla

Maminek kulinarny
Kurczak w sosie koperkowym 165

Kurczaka można podawać na różne sposoby. Przeważnie kurczak jest pieczony,  z rusztu,  lub grilla. My przygotowaliśmy pierś z kurczaka w sosie koperkowym. -1 filet z kurczaka -3 pieczarki -250 ml śmietany słodkiej 12% -łyżka kopru posiekanego -olej -warzywko -pieprz    Fileta kroimy w paseczki, pieczarki w plasterki. Oprószamy warzywkiem.    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy paseczki

Maminek kulinarny
Kaszanka zapiekana w kapuście kiszonej 203

Kaszanka zapiekana w kapuście to danie do wykonania w piekarniku, ale w lecie można przyrządzić je na grillu. Obie wersje smakują doskonale. Składniki na 4 porcje: - 4 kaszanki - ok 70 dkg kapusty kiszonej -1 cebula -3 ząbki czosnku Do pieczenia możemy wykorzystać blaszki aluminiowe, ale jeśli ich nie mamy, składamy potrójnie folię aluminiową. Kapustę płuczemy i solidnie odciskamy

Maminek kulinarny