praskę czosnkiem. Zostawić na kilka godzin. Cebulę pokroić w kostkę, obrane pieczarki w plasterki i podsmażyć na łyżce masła, doprawić do smaku solą, pieprzem. Na rozgrzaną patelnię do grilla położyć mięso, smażyć po ok. 2 min z każdej strony (zależy jaką grubość zrobiliśmy). Pod koniec położyć na schab pokrojoną w plasterki mozzarellę, na to ciepłe pieczarki i gotowe
Gaździnka warzyćwiartki a następnie rozdzielić warstwy. Boczek pokroić w plastry. 3. Pierś kurczaka pokroić w dużą kostkę. 4.Wszystkie składniki nabijać naprzemiennie na patyki do szaszłyków. 5.Położyć na rozgrzanym grillu i piec do zrumienienia się mięsa. 6. Sałatę porwać na kawałki. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Pomidora przekroić na ćwiartki i pokroić na grube plastry.Pokroić szczypiorek. Całość doprawić solą
A Ty Smakuj Mnieśli będzie za gęste, dodać wody lub bulionu/. -Doprawić do smaku . Zupę wlać do żaroodpornych miseczek lub wazy , posypać serem i wstawić do piekarnika pod rozgrzany grill, aż ser się rozpuści. Podawać z pieczywem ,grzankami lub paluszkami grissini. Zupę można podawać od razu po ugotowaniu , bez zapiekania z odrobiną śmietany
Zakamarki mojej kuchnigdzie będzie pani gotować?", z pełnym zaangażowaniem i radością wskazałam mu na środek kuchni i wyjaśniłam, że właśnie tu stanie wyspa, a na niej płyta gazowa z grillem. Cisza. Konsternacja. Wielkie i rosnące z niedowierzania oczy pana od gazu i mnie na chwilę odebrały mowę. Pomyślałam, że pewnie z euforii za szybko mówię albo niewyraźnie, więc jeszcze raz, powoli
KUCHARNIAchipsami. Są dla mnie zdecydowanie za słone, a ich wariacje smakowe przyprawiają o zawrót głowy, gdy pomyślę jakich sztucznych dodatków użyto, by przypominały cebulkę z serem, kurczaka z grilla czy pieczony bekon. .. Ale lubię chrupać. To jedno z tych uzależnień, z którym naprawdę ciężko walczyć, bo gdy zęby kończą chrupanie, ręka już sięga po kolejną porcję, a zdrowy rozsądek jakoś
KUCHARNIAwokół niego kilka mniejszych nakłuć nożem - w te miejsca włożyć plasterki czosnku. Ser posmarować oliwą, na wierzchu położyć świeży tymianek.Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i opiekać na grillu przez ok. 5 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni, przełożyć z folii na talerz - rozchylić naciętą na środku skórkę i nałożyć w to miejsce chutnej. Podawać ze świeżą bagietką. * wszystkie
KUCHARNIAwierzchu cynamonem, startym imbirem kandyzowanym oraz cukrem muscovado. Proporcje na oko - ważne, by cukier był dodany na końcu, bo ma się w piekarniku skarmelizować. Piekarnik ustawić na funkcję grill - u mnie ma wówczas temperaturę 280 stopni. Wstawić na 3-4 minuty lub do momentu aż cukier się stopi i zrumieni tworząc karmelową skorupkę. * cytat pochodzi z książki Isabel
KUCHARNIAmlekiem i posypujemy sezamem,makiem suszonymi pomidorami ,co kto woli Pierożki pieczemy 25 minut w 180 stopniach - ciasto powinno się zrumienić, więc można ostatnie 5 minut włączyć opcję grilla. Świetne są do szklaneczki gorącego barszczyku. Smacznego polecam gorąco
w mojej kuchniblendera wrzucić rukolę ,polowę dymki,czosnek ,płatki migdałowe i parmezan.Wszystko zmiksować .Doprawić pieprzem oraz solą .Wlać okolo 5 łyżek oliwy(ma powstac dość rzadka masa).Ponownie zmiksować.Na rozgrzanym grillu ,lub patelni grillowej umieścić łososia.Piec 4-5minut,odwrócić i posmarować pesto z rukoli i piec kolejne 5 minut.Rybę wyłożyć na plaster pomidora ,udekorować listkami bazyli.SMACZNEGO
w mojej kuchniJogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno posiekana miętą , doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę,przed jedzeniem.Smacznego !!! nadaje sie na wypad w plener ,na grilla pomysł własny
w mojej kuchniziarenkami z laski wanilii, jajkami oraz czekoladą- mieszać tylko do połączenia składników (by niepotrzebnie napowietrzyć sernik). Formę okrągłą (średnica 26 cm) dwukrotnie ochronić folią aluminiową (najlepsza jest mocna- do grilla), przełożyć do większej blaszki i wlać do niej wrzątek- co najmniej do połowy wysokości ciasta. Piec przez 60 minut lub do momentu, aż wierzch sernika będzie cały ścięty. Ostudzić
Kraina Miodem PłynącaZaskakujące połączenie wykwintna tarta połączona z yy.......... kaszanką :) Nie przepadam za samą kaszanką, sama nigdy nie kupuje (ew. na grilla :)) Ale tak się stało, że znalazła się w naszej lodówce :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniakuchnią gazowo-elektryczną. Jeśli macie na zbyciu parę pieczarek, które zalegają w Waszej lodówce, zapraszam do przyrządzenia tej prostej przekąski. Pieczarki umyć, oprószyć solą. Wstawić do piekarnika na funkcję grill - 220 st.C - 15 min. Po 8 minutach obrócić pieczarki na drugą stronę. Po wyjęciu przekroić na pół i wedle uznania oprószyć pieprzem
tojestpyszne.blogspot.comparmezanem. Rozgrzać patelnię (bez tłuszczu, bo dość oliwy jest w marynacie), wrzucić kurczaka i podsmażyć. Następnie nałożyć go na połowę tortilli, a następnie złożyć tortillę na pół. Rozgrzać elektrycznego grilla (lub patelnię grillową) i piec tortillę przez ok. 2-3 minuty aż ser się dokładnie rozpuści. Pokroić tortillę na trójkąty. Podawać z sosami, np czosnkowym: zobacz przepis na sos czosnkowy
Kulinarne Przebojeprzypraw. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 ° C na funkcji góra-dół. Zapiekankę pieczemy 40 -45 minut, aż zarumieni się z wierzchu. Ja na ostatnie 3 minuty włączyłam funkcję grilla. Wyciągamy i odstawiamy na bok na 10 minut, żeby nasza zapiekanka "odpoczęła". Smacznego! Uwagi: Tak jak wszystkie zapiekanki, również i ta najlepiej smakuje po całkowitym ostygnięciu i ponownym podgrzaniu
My Culinary Art