tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn przyspiesza trawienie tłuszczów, majeranek działa łagodząco
Z Majeczką w kuchnijednak ja lubię farsz właśnie z fetą, gdyż jest lżejszy i mniej kaloryczny niż z dodatkiem pięknie ciągnącego się serka :-) W każdym razie polecam przepis na ciepłą kolację, grilla czy jako danie obiadowe. Składniki: 5 du żych ziemniaków 200g sera feta 200g pieczarek 1 cebula pasek boczku lub kawałek kiełbasy 1 ząbek czosnku pieprz słodka papryka olej Wykonanie: Ziemniaki
Walijskie PichceniePizzą wstawić do gorącego piekarnika. Przez pierwsze 12 minut piec w 240 o C na środkowej półce piekarnika z funkcją góra-dół, kolejne 3-5 na termoobiegu z funkcją grilla w temperaturze 200 oC. przed podaniem wierzch udekorować listkami rukoli
Czerwień i błękitmałym ogniu pod przykryciem. Zupę możemy dodatkowo wzbogacić przelewając ją do miseczek żaroodpornych, wkładając na wierzch zrumienione grzanki z wiejskiej bagietki, posypując startym serem i zapiekając 20 minut pod grillem. Możemy też po prostu przygotować posypane serem grzanki i podać je jako dodatek do zupy
W kuchni wieczoremGorąco polecam Ebooka Pani Barbary Ritz !!!! Książka do pobrania i czytania przez kliknięcie tekstu pod zdjęciem. Grill - Ebook Pani Barbary Ritz
ClauditteMissCookingSkładniki na sałatkę: garść roszponki 1 cebula podsmażona w talarkach 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki i podsmażony 100 g wędzonego łososia SUEMPOL z szparagami z grilla wiórki sera mozarella świeżo zmielony pieprz oliwa z oliwek Swietnie pasuje do jajek sadzonych :) http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/05/suempol-nagroda.html Smacznego
ClauditteMissCookingząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżka octu Ciemny makaron spaghetti Grillowana pierś z kaczki - kupiłam już panierowaną w Lidlu z tej serii Grill&Fun. Olej mieszamy z czosnkiem i octem po czym zalewamy pozostałe składniki, mieszamy
ClauditteMissCookingsznycli z indyka około 450-500 gram. Składniki na marynatę mieszamy i zalewamy sznycle, obtaczamy każdego sznycla i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Smażymy na grillu elektrycznym. Ja podałam to mięso z selerem, makaronem i sałatką (szpinak i pomidor) Smacznego
ClauditteMissCookingmamy.... Zupy takie bardzo po domowemu. Klimat miejsca bardzo czarujący i bajkowy, zwłaszcza gdy robi się już ciemno. Miejsce w 100% przyjazne dla dzieci. Przepyszne zupy i kiełbaski z grilla. Ryby wędzone... Nie ma udanego wyjazdu nad morze bez zjedzenie tego specjału. Ja znalazłam swoje miejsce, swoją budkę wzdłuż ulicy Rodziewiczówny. Gdzie na loda? Jak na lody to tylko
ClauditteMissCookingwodą i dodać kostkę warzywną.Doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Jak cebula będzie już miękka zdjąć z ognia i zblenderować.Posypać serem najlepiej parmezanem i do piekarnika na grill 150st C, aż ser się rozpuści. Posypać dowolną ilością grzanek i Smacznego
Gaździnka warzyPrzygotowanie: Ziemniaki 10min obgotować ( można w mundurkach ). Czosnek zgnieść ze skórką wrzucić do rondelka zalać oliwą doprawić ziołami i podgrzać musi być mocno ciepły. Piekarnik nastawić 180st C na grill, do żaroodpornego naczynia przełożyć ziemniaki, polać zagrzaną oliwą i do pieca, aż się zrumienią. Mięso przygotować jak na kotlety, podsmażyć, dodać wino ( odparować ) W osobnym rondelku podsmażyć drobno posiekaną cebulkę
Gaździnka warzyPrzekładamy do miski i obtaczamy je w olej u. Przykr yte odstawiamy w ciepłe miejsce , aż wyrośnie. Ciężką blachę wkładamy do piekarnika i nag rzewamy go do 240st C ( grill ) Ciasto ponownie ugniatamy dzielim y na sześć kawałków, formujemy dowolnie, glazurujemy olejem i kładziemy na rozgrzaną blachę ( ja zawsze używam papi eru do pieczenia - blacha się nie brudzi ) Naan
Gaździnka warzyCebulę posiekać i dodać do mięsa z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po 2 min wlać wino (trzymać na ogniu kilka minut - niech alkohol odparuje). Cukinię przygotować na grillu. Marchewkę dodać do mięsa, wszystko w razie potrzeby przyprawić. Wmieszać posiekaną natkę. Posypać szczypiorkiem. Nalać sobie kieliszek wina i ..................... Smacznego
Gaździnka warzynatki pietruszki kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie: Ziemniaki umyć i podgotować w osolonej wodzie w mundurkach. Do żaroodpornego naczynia wlać odrobinę oleju, dodać cały czosnek, zioła. Piekarnik rozgrzać (grill) włożyć naczynie do środka na kilka minut (niech olej z przyprawami się ogrzeje). Ziemniaki pokroić w kostkę, przełożyć do żaroodpornego naczynia i dokładnie wymieszać przyprawionym olejem (w razie potrzeby posypać
Gaździnka warzy