grill - 12274 przepisów (strona:547/819)

Sernik z nutellą i masłem orzechowym 187

znów dzwoni, mam ochotę schować głowę pod poduszkę i udawać, że mnie nie ma... Plan na dziś - skończyć tort, upiec bułki czosnkowe (czy może być coś lepiej pasującego do grilla?) i może taki jeden cudaczny chlebek, który znalazłam w czeluściach internetu... I babeczki. Albo ciasteczka. A najlepiej to jedno i drugie - dzieci będzie pięć sztuk, a i te większe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pizza z kiełbasą wędzoną na grillu 151

smaku.   Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, następnie posypujemy serem, układamy kiełbasę pokrojoną w plastry na ok. 1 cm Dodajemy pomidorki pokrojone w ćwiartki i kapary. Pizzę pieczemy na grillu pod pokrywą, ok. 20 min w temp 220°C. Przed podaniem doprawiamy pieprzem, dodajemy kiełki rzodkiewki i zielonej pietruszki. Rada: skórka na kiełbasie jest bardzo cienka, ale można ją bardzo łatwo

Moniki Smakołyki
Ryżowa zapiekanka z tuńczykiem i warzywami 193

kukurydzę. Połączyć całość z jogurtem. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć najpierw plasterki cukinii, a potem żółty ser. Piec bez przykrycia przez 25 minut, następnie ustawić funkcję ,,grill" i piec jeszcze kolejne 5 minut. Smacznego

Kuchnia Ellie
Tarta z masą czekoladową 100

Mamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą czekoladową. Długie poszukiwania mojego ciasta czekoladowego zakończyły się, na przepisie zapożyczonym od blogu From movie to the kitchen, gdzie pysznie są połączone filmy z kuchnią. W planach mam również ciasto z Leonardo DiCaprio, ale to na kolejny raz. Miłego! Składniki kruche ciasto 2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru

Pink Envelope
Sandwich z kurczakiem i jajkiem 137

Porządny sandwich z kurczakiem nadziewanym suszonymi pomidorami, z jajkiem i rukolą, porwie Was w wspomnienia ciepłego lata, pikników oraz zapachu grilla. Pyszna kanapka, do której trzeba podejść z fantazją, ponieważ nie tylko bułką i mięsem człowiek żyje. Dodatki podyktujcie pod siebie. Nie bójcie się wrzucać Waszych ulubionych składników. Składniki pierś z kurczaka suszone pomidory

Pink Envelope
Śniadanie idealnie chrupiące - granola 132

jednocześnie wisi nade mną widmo tortu na niedzielę. I to nie byle jakiego, bo na nieoficjalne drugie urodziny małej Natalki. Nieoficjalne - bo w teorii ma to być tylko przyjacielski grill. Ale skoro maluch ma urodziny, no to przecież aż głupio pojawić się bez tortu... Na szczęście plan jest - zobaczymy, jak mi pójdzie realizacja... Oby efekt był zadowalający - szczególnie, że taki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Grzanka z czekoladą i masłem orzechowym 153

kostki gorzkiej lub mlecznej czekolady ~ ok. 25 g  *najlepiej crunchy (z orzeszkami) Czekoladę posiekać. Kromki chleba posmarować masłem orzechowym, posypać czekoladą i zapiec w opiekaczu do sandwiczy, panini, grillu elektrycznym lub ew. na patelni grillowej z pokrywką, aż do zarumienienia. Smacznego

tost z dżemem
Grill. Rolada z wieprzowiny z serem 222

Jako że uwielbiam grillować a zarazem eksperymentować to mogę od czasu do czasu podzielić się z Wami myślę że ciekawymi pomysłami na grilla. Składniki (na 1 roladę) : 250 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g boczku krojonego w plastry 50 g sera żółtego (z bloku) 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy przyprawy : papryka ostra, sól, pieprz zioła : majeranek, tymianek, oregano Przygotowanie

Mechanik w kuchni
Kurczak grillowany w balsamico i musztardzie 206

Wiele razy próbowałam zrobić dobrego kurczaka z grilla – dobrego, znaczy chrupiącego na zewnątrz i soczystego w środku. Ostatnio postanowiłam zaeksperymentować i zamarynowałam pierś z kurczaka w marynacie, którą przygotowuję do steków. Udało się! Kurczak był pyszny – soczysty i chrupiący, no i pięknie się przyrumienił na ruszcie. Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1/3 szklanki octy balsamicznego 1/3 szklanki oliwy

Kulinarne Inspiracje
Warsztaty Love Beer -Warszawa 26.03.2015 172

jakieś piwo od czasu do czasu, ale jestem raczej miłośniczką wina, a bez piwa mogę żyć.  A piwo + jedzenie wywołuje u mnie tylko jedno skojarzenie czyli kiełbaski z grilla lub golonka. I z takim nastawieniem udałam się do Warszawy , do  Food Lab Studio , gdzie warsztaty miały się odbyć. Warsztaty składały się z części teoretycznej i praktycznej. Zasiedliśmy

Stare Gary
Pizza chlebowa czyli utylizacja starego chleba 141

warstwą tak jak na pizzę. Ugniatamy trochę łyżką. Nakładamy sos i dodatki. Zapiekamy w 200 stopniach 25 minut (grzanie z obu stron). Ostatnie 5 - 10 minut można przełączyć na grill jeśli ktoś lubi zarumieniony ser. Bajecznie proste i dobre. Smacznego

Lubczyk i Wanilia
Grill. Polędwica z sarny 212

pojemnik. Griluję na brykiecie pod przykryciem po max. 15 minut z obu stron. Prawidłowo ugrillowana polędwica powinna być lekko różowa w środku i soczysta. Kilka rad: Jeśli nie macie grilla z pokrywką użyjcie foli aluminiowej aby zrobić zgrabną pokrywkę. Na polędwicę może działać tylko temperatura - "jak ognia" unikać jakichkolwiek płomieni Brykiet daję wyższą temperaturę i ogranicza wystąpienie płomieni

Mechanik w kuchni
Kiełbaska 120

maszynie, ale można zagotować wodę w garnku wyłączyć, włożyć kiełbasę i parzyć pod przykryciem. Kiełbasę jedliśmy do żurku, kolejnego dnia na obiad pieczoną z cebulką, resztę zamroziliśmy na grilla. Wyszło nam około 2,5 kg kiełbasy. Mmm Pycha! Facebook tutaj zapraszam do polubienia

NA MOIM TALERZU
Szynka w marynacie jogurtowej 131

Nigdy wcześniej nie robiłam marynaty jogurtowej, ale teraz na pewno się to zmieni, gdyż sezon grillowy już się rozpoczął i tę marynatę można spokojnie wykorzystać do marynowania mięsa na grill :) Składniki: 1- 1 1/2 kg surowej szynki Marynata: 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka kminku 1 łyżka curry 1 łyżka soku z cytryny 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka brązowego

Bea(u)ty kitchen
Karkówka w sosie sojowym 187

tego bloga  postanowiłam spróbować jeszcze innych wersji pieczonej karkówki. Polecam na pyszny obiad :) Składniki: 1 kg karkówki 2 łyżki sosu sojowego - u mnie ciemny 1 opakowanie przyprawy do grilla Wykonanie: Mięso kroję w plastry, lekko rozbijam i nacieram przyprawą oraz sosem sojowym.. Przekładam do miski, nakrywam folią spożywczą i wstawiam na 2 godziny do lodówki. Przekładam do naczynia

Bea(u)ty kitchen

Proponowane wyszukiwania