Sałatka idealna do grilla czy na śniadanie. Jeśli podane składniki podzielimy na 3 porcje, to jedna będzie miała 173 kcal. Składniki: duży pęczek rzodkiewki 2 ogórki gruntowe 2 łyżki posiekanego koperku serek wiejski (light) 4 jajka łyżka śmietany 12% sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki i rzodkiewki również kroimy w kostkę
e-PrzepisyKulinarneWeekend majowy, a więc ogniska, grille, wspólne spacery, wycieczki... Ale, gdy pogoda nie dopisuje lub po prostu wolimy spędzić ten czas w domu, wraz z najbliższymi warto przygotować coś nietypowego w kuchni. W oczekiwaniu na danie główne ja i moi bliscy zajadaliśmy się pieczonymi grzybkami i talarkami z ziemniaczków. Chrupiąca, smaczna, lekko pikantna przekąska... Zapraszam i Was do spróbowania. Smacznie
Słodkie okruszkigustu - słodkie truskawki, ostra cebulka i aromatyczny sos balsamiczny. Mmmm... pycha! Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulką i serem mozzarella będzie świetnie pasować jako dodatek do dań z grilla. Składniki na 1 porcję: garść roszponki kilka truskawek pół małej czerwonej cebuli kilka plasterków mozzarelli (lub 2 małe kulki) sos balsamiczny sól, pieprz Roszponkę umyć, osuszyć i przełożyć na talerz. Truskawki umyć
UgotowaćSałatka idealna na grilla lub jako dodatek do obiadu. Polecam, bo jest smaczna i szybka w wykonaniu. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewek 1 długi ogórek 3 pomidory 1/2 pęczka natki pietruszki Sos 1 łyżka musztardy 2 łyżki miodu 4 łyżki oleju sól pieprz Wykonanie: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Pokroić rzodkiewki na ćwiartki, ogórek , pomidory. Natkę posiekać
O kuchni z uczuciemGrillowe menu najwyższa pora odświeżać i poszerzać. Weekend majowy przed nami. Wielu z nas wyruszy na różnego rodzaju wyprawy. Spacery, rowery, grille, ryby i inne biwaki - mimo, że jak zwykle zapowiedzi pogodowe są lekko niepokojące. Wg mnie w tym roku majówka nie wypada zbyt atrakcyjnie. Ani długa, ani ciepła się nie zapowiada.... A może takie mam nastawienie tym razem - wszystko
Kuchnia po mojemuKarkóweczka z grilla jest pyszna trzeba tylko pamiętać, aby jej nie wysuszyć. Najlepiej w pierwszej fazie grillowania umieścić karkówkę w folii aluminiowej lekko nakłutej w kilku miejscach. SKŁADNIKI: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
Kuchnia BeatyMoja kolejna propozycja na grilla , to skrzydełka. SKŁADNIKI: 1kg. skrzydełek syrop klonowy 80 ml świeży rozmaryn gałązki -5 szt zioła prowansalskie przyprawa do kurczaka 5 szt.ząbków czosnku oliwa 0.5 szklanki WYKONANIE: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Kuchnia Beatynasza wątroba i żołądek? Jak uniknąć przejedzenia z znajomymi na powietrzu? Jakie potrawy należy przyrządzić? Jak należy bezpiecznie grillować? Przed położeniem jedzenia na ruszt najpierw należy przygotować grilla. Potrawy najlepiej grillować na lekko rozżarzonym ogniu, gdyż dym powoduje związki rakotwórcze, które są szkodliwe dla naszego zdrowia. Do grillowania należy używać jednorazowych aluminiowych tacek, gdyż żywność nie ma bezpośredniego kontaktu
Truskawkowa Fiestadługi weekend majowy według wszelkich prognoz pogoda ma nas nie rozpieszczać. Być może grill na ogrodzie trzeba będzie zamienić w mięsko z patelni grillowej, a japonki i sandały na kalosze. Jeśli dopadnie Was nuda, nieśmiało zapraszam do obejrzenia jutrzejszego odcinka "Przepisu Dnia". Gościem odcinka będę ja we własnej osobie, tym samym zaliczając debiut na antenie ogólnopolskiej. Już się denerwuję
Pyry na Gazdobry! Podobno w weekend majowy ma być aż 30 stopni! 10 w piątek, 10 w sobotę i 10 w niedzielę ;-). Jednak przy odrobinie szczęścia może uda się Wam zorganizować grilla? Dzisiaj mam dla Was propozycję bardzo prostej surówki, która dobrze sprawdzi się jako dodatek do grillowanego mięsa (my ją już wykorzystaliśmy jako dodatek do grillowanych steków z wołowego serca
Pora coś zjeśćprzeróżnych sałatek - w zależności od tego co jeszcze do niej dodamy, możemy otrzymać pyszną sałatkę do podania jako samodzielne danie, albo jako dodatek do obiadu. Genialnie sprawdza się na grilla - lekka, orzeźwiająca, świetnie komponuje się z mięsem. SKŁADNIKI: (na 3-4 porcje) Sałatka: 1/2 dużej główki sałaty lodowej 1/3 czerwonej cebulki 3-4 pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych Sałatę lodową
Kto ugości moich gości?Polecam bo jest bardzo smaczna. A czy Wy szykujecie się na grillowanie podczas majówki? Jeśli tak to może przyda Wam się przepis na bardzo aromatyczną i smaczną karkówkę z grilla . Dzisiejsza surówka byłaby do niej doskonały dodatkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaproblemów zdrowotnych takowych jeść nie może.Gulasz z karkówki przygotowywałam wcześniej w domu, natomiast pierś z kurczaka cytrynowo tymiankową oraz karkówkę z nutą cytryny przygotowywaliśmy świeżo na grillu przy klientach sklepu.Wszystkie przepisy już niedługo znajdziecie oczywiście na moim blogu. Spotkanie jak zwykle minęło bardzo szybko. Przyjaźnie w bardzo przyjemnej atmosferze. Klienci degustowali, zachwalali...czegóż chcieć więcej? Następnym
Z Majeczką w kuchnipiecz około 20 minut w 210 stopniach. Najlepsze gdy wystygną lub w temperaturze pokojowej. A już na pewno rewelacyjne, na drugi dzien, z lodówki turystycznej,na plaży, grillu, pikniku czy podróży autobusem-autem. Gotowi na piknik? Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni