grill - 12274 przepisów (strona:535/819)

Pomidory pod pierzynką 273

ząbek czosnku, jogurt naturlarny, majonez, sól oraz pieprz. Sos nakładamy na pomidory. Całość posypujemy drobno startym żółtym serem. Tak podane pomidorki stanowią świetny dodatek do obiadu i dań z grilla

Emcia Pichci
Bigos z młodej kapusty 303

gotujemy jeszcze pół godziny. Gotowe. Bigos z młodej kapusty można jeść z chlebem lub ziemniakami jako główne danie ale może on też być świetnym dodatkiem np do potraw z grilla. Smacznego. The post Bigos z młodej kapusty appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Sorbet z wina 136

końcu rozpieszcza, jest gorąco, słońce mocno grzeje, więc to idealna pora na lody! Przed nami długi weekend, pewnie pojawią się u Was goście czy to na obiedzie czy na grillu, może zaserwujecie im lody na deser? :-) Do przygotowania lodów postanowiłam wykorzystać różowe wino musujące, ale możecie wykorzystać dowolne inne czy to białe czy czerwone. W zależności od rodzaju wina wyregulujcie

Pora coś zjeść
Zgrzewana ciabatta z bresaolą i serem 240

Zgrzewane kanapki (np grillem kontaktowym) robi się bardzo szybko a smakują świetnie. Składniki zachowują odpowiednią wilgotność i świeży smak i nie tracą zbyt wielu wartości odżywczych. Kompozycji można wymyślać bez liku. Dziś czas na klasykę włoskich kanapek: sos pomidorowy, ser i długo dojrzewająca bresaola

Milion Smaków
Sałatka z szynką i rzodkiewką 149

Sezon grillowy w pełni, a jak to na grillu bywa sałatka musi być :) Przynajmniej ja nie umiem się obejść bez sałatki.... Dodatek rzodkiewki i zieleniny powoduje, że jest chrupka :) Składniki: 3/4 szklanki ryżu 20 dag szynki 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 natki pietruszki pęczek rzodkiewki 4 jajka majonez sól pieprz Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Rzodkiewkę pokroić w kostkę  przełożyć

Delicious Titbits
Sałatka z fetą 125

mróz zaprzecza że mamy już 3 dzień kalendarzowej wiosny. Postanowiłam przemycić trochę wiosny-lata do mojej kuchni. Taką sałatkę bardzo często robiło się u mnie w domu latem do grilla, ach chciałbym się przenieść do tego ciepełka ;) Składniki (około 4 porcje): 0,5 papryki (ja użyłam zielonej) 1 pomidor 0,5 kapusty pekińskiej (średniej wielkości) 0,5 opakowania

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka z selerem naciowym i nie tylko ;) 294

zioła prowansaldzkie), możemy włożyć go na około godzinę do lodówki, żeby się lekko zamarynował, ale nie jest to konieczne pieczemy w piekarniku w żaroodpornym naczyniu lub na kratce do grilla, aż nie będzie surowy (około 30-40 minut  w temp. 170 stopni) seler kroimy w grubsze plastry kurczaka kroimy w kostkę mieszamy ze sobą wszystkie składniki i przyprawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szparagi z czosnkiem i parmezanem / Parmesan and garlic asparagus 271

tablespoons olive oil salt and pepper to taste Preparation: Place asparagus in a large bowl toss with all the rest of ingredients until well-coated. Heat pan or grill pan on medium heat and add asparagus spears. Cover and cook for about 5 minutes, turning from time to tome to prevent them from burning. Enjoy

karmelowy
Nadziewane roladki wieprzowe 351

Nadziewane roladki wieprzowe to jeden z pomysłów na najzwyklejszą karkówkę. Pomysł zrodził się wczoraj rano naprawdę spontanicznie. Kupiłem 1,5 kg karkówki na popołudniowego grilla i jak zwykle poniosła mnie wyobraźnia. Składniki (na ok 15 kawałków) : 1,5 kg karkówki wieprzowej 15-20 plastrów boczku wędzonego pażonego 1 średnia cukinia śliwki Kalifornijskie suszone marynata => TUTAJ PRZEPIS Przygotowanie : Kupując karkówkę

Mechanik grilluje
Sałatka z truskawkami 205

Sałatka z truskawkami to idealne, lekkie danie dla wszystkich, którzy uwielbiają połączenie ostrego i słodkiego smaku. Doskonale sprawdzi się jako przystawka na wiosennym przyjęciu lub dodatek do dań z grilla.  Składniki: (2 porcje)  - truskawki - 8 sztuk  - ser "Feta" - 3 plastry  - sałata - 10 liści  - oliwki zielone - 8 sztuk  - liście mięty - 10 sztuk  - oliwa

Fit-amina
Drugi numer blogerskiej Chochli 113

Dzisiaj oddajmy dla Was drugi numer, naszego wspólnego babeczkowego projektu. Tym razem typowo letnia wersja czyli truskawki, rabarbar, grill i szparagi. Tyle wspaniałości dla Was przygotowały : Magdalena Małgosia Paulina Iwona Justyna Ewa Sabina   Zapraszamy! Tutaj możecie pobrać nasz magazyn

Magiczne Życie Marty
Chochla - drugi numer kulinarnego magazynu blogerek 109

numerem "Chochli". Ten kulinarny magazyn wydawany przez grupę Babeczki, znacie już z pierwszego numeru, który ukazał się przed świętami wielkanocnymi. Tym razem tematem przewodnim magazynu są truskawki, rabarbar i grill. Tworząc drugi numer dałyśmy Wam możliwość nie tylko pobrania na swój dysk, ale także przeglądania go w wersji online. Wielkie podziękowania należą się Magdzie, która poświęciła bardzo dużo czasu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zdrowy rosół bez kostki rosołowej 174

swoje proporcje składników rosołu: Składniki: 0,6 kg wieprzowiny (łopatka, szynka lub gulaszowe) 2 ćwiarki z kurczaka Szponder wołowy 2 duze marchewki 2 pietruszki Seler Cebula opalona na kuchence, grillu lub piekarniku Por (zielona część) Sól pieprz sos sojowy Przygotowanie: Do garnka wrzucam umyte mięso, warzywa i 2 łyżki soli i zalewam zimną wodą. Teorii jak gotować rosół jest mnóstwo

Kulinarna Patilogia
Polędwiczki wieprzowe z morelami 148

Starajcie się aby między morelami nie było przerw. Kieszonkę na końcu zamykamy wykałaczką. Polędwiczki solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami prowansalskimi (lub innymi, które lubicie). Ja najbardziej lubię polędwiczki z grilla (elektryczny kontaktowy ) i piekę je od 5-15 min w zależności od grubości. Sos śliwkowy Przepis znalazłam w internecie i sprawdził się idealnie. Do rondelka wlewamy szklankę wina, dodajemy przyprawę

Kulinarna Patilogia

Proponowane wyszukiwania