grill - 12274 przepisów (strona:532/819)

CHOCHLA #2 – Magazyn Blogerów Kulinarnych 141

coś’ fajnego i wydać wspólnie ebooka. Tak oto powstała Chochla. Dziś udostępniam Wam numer 2 naszego magazynu. Znajdziecie w nim produkty sezonowe – szparagi, rabarbar, truskawki i propozycje na grilla. Przyjemniej lektury i miłego dnia ! (By zobaczyć – kliknij na zdjęcie

Moja pasja smaku
Sałatka na grilla z jajkiem i grzankami! 204

Sałatka na grilla lub party w ogrodzie! Sezon na imprezy w ogródkach w pełni, dzisiaj dziele się z Wami bardzo smaczną sałatką, z dodatkiem świeżych warzyw i jajka na wpół miękko. Sałatka trafia w gusta wszystkich gości i znika szybko ze stołu. Serdecznie polecam!   SKŁADNIKI: - główka sałaty masłowej - 6 rzodkiewek - pomidorki koktajlowe - ogórek zielony - 3 jajka ugotowane na wpół

SMYKWKUCHNI
Tołpyga pieczona na fasolce szparagowej 175

położyłam po dwa plasterki pomidora, oprószyłam bazylią i oregano. Przykryłam kawałkiem folii aluminiowej (matowa strona na zewnątrz) i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Po 30 minutach zdjęłam folię, włączyłam funkcję grilla i opiekałam jeszcze około 10 minut

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik czekoladowy z jagodami 86

Serniczek przygotowałam na ogrodowe spotkanie przy grillu. Ponieważ ogród był akurat opanowany przez kwiecie w barwach żółci i fioletu, mój jagodowy wypiek świetnie pasował kolorystycznie J Serniczek pieczony w kąpieli wodnej był bardzo delikatny, miał niesamowicie kremową konsystencję, (byłam wręcz zdumiona jakim cudem całość „trzyma się kupy”) i stanowił bardzo smaczne podsumowanie miłego spotkania w sympatycznym towarzystwie J Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Marzanny biszkopt z rabarbarem 122

mojej przyjaciółki - szybkie i smaczne, z dodatkiem rabarbaru z własnego ogródka. Zjedliśmy go w ogrodzie, wśród bujnej zieleni i kwitnących kwiatów, na deser po różnych sałatkach i pysznościach z grilla J Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Kofta z domową pastą ajwar 138

pachniał. I mieszamy to wszystko, aż składniki nam się dokładnie połączą. Formujemy owalne kiełbaski i nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Smarujemy olejem i grillujemy. Ja mam takiego zajebiaszczego elektrycznego grilla, super się sprawuje. Jak nie macie to równie dobrze się nada patelnia grillowa. W drodze wyjątku zwykła, nie grillowa, też da radę :) No i grillujemy/smażymy aż będzie gotowe. Znaczy

Marder&Marder Manufacture
Udka miodowo musztardowe i pieczone ziemniaki 118

żeby były troszkę miękkie, takie do połowy zrobione. Wkładamy je do drugiego naczynia żaroodpornego, polewamy olejem i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni na funkcji grill (to jest istotne żeby nam się ładnie przypiekły kurczaki i ziemniaki) i wkładamy oba naczynia. Po 10 minutach kurczaki przewracamy na drugą stronę i polewamy kilkoma łyżkami marynaty. Po kolejnych

Marder&Marder Manufacture
Pikantne udka kurczakowe na piwie po chińsku 129

szczyptę lub dwie soli na ziemniaki. Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę, ustawiamy piekarnik na funkcję grilla i trzymamy ziemniaki jeszcze 45 minut (na możliwie najwyższej półce). Smacznego! A za czerwony pieprz dziękuję sklepowi AleDobre.pl --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej

Marder&Marder Manufacture
Królik w sosie musztardowym z pieczonymi pikantnymi ziemniakami w ziołach prowansalskich 131

naczynia żaroodpornego. Wstawiamy przykryte naczynie do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Zdejmujemy przykrycie, mieszamy i pieczemy już bez przykrycia kolejne 25 minut (na opcji grill). Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis

Marder&Marder Manufacture
Szynka pieczona 176

bieżącą wodą i wkładamy do siatki wędliniarskiej. Pieczemy 90 minut w 190 stopniach. 20 minut przed końcem pieczenia odwracamy szynkę do góry nogami i włączamy w piekarniku funkcję grilla - żeby się szynka ładnie przyrumieniła.. Smacznego! Siatkę wędliniarską również można nabyć w sklepie Dobrej Kiełbasy: KLIK A przy okazji odezwa do Dobrej Kiełbasy: Kiełbasoooooo, a może wprowadzilibyście do swojej oferty

Marder&Marder Manufacture
Domowy pikantny keczup 156

wpisem chcemy rozpocząć cykl, który mamy nadzieję ciągnąć jakiś dłuższy czas. Cykl poświęcony burgerom. Wiem, że domowe burgery zwykle z grillem się kojarzą, ale można też smażyć je po prostu na patelni. Więc jesienią też się da. Smażyć, jeść i wspominać lato. Które wkrótce przecież znowu nadejdzie :) Plan więc mamy taki, że najpierw podamy wam przepisy na najpotrzebniejsze rzeczy

Marder&Marder Manufacture
Golonka pieczona w piwie 119

minut. Pieczemy z termoobiegiem. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 2,5 godziny. Na ostatnie 30 minut zdejmujemy pokrywę i przełączamy piekarnik na funkcję grilla. Żeby skórka była chrupiąca, a środek soczysty. Podajemy z bagietką i ostrym chrzanem. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko

Marder&Marder Manufacture
Burger z serem pleśnowym 149

porcja na dwa burgery): 1 łyżeczka sosu sojowego 1 czubata łyżeczka ostrej musztardy (z TEGO przepisu) 1 czubata łyżka majonezu (z  TEGO  przepisu) Rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla. Sałatę kroimy w cienkie paski. Pomidora na plasterki. Składniki na sos mieszamy ze sobą. Bułki kroimy na pół i lekko grillujemy w piekarniku, mniej więcej przez 5 minut. Wyjmujemy bułki

Marder&Marder Manufacture
Potrójny burger z serem comté 156

kilka kropli Tabasco keczup ( KLIK ) majonez ( KLIK ) sól, pieprz I teraz kilka prostych kroków, które musimy spełnić żeby za 15 minut cieszyć się pysznymi burgerami: Rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy plastry boczku i pieczemy ok. 5 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, ale boczek trzymamy w środku, żeby był ciepły. Sałatę kroimy

Marder&Marder Manufacture
Burgery teksańsko - meksykańskie 164

niewielkim ogniu, na niewielkiej ilości oleju. Stale mieszamy żeby czosnek się nie przypalił. Zdejmujemy z ognia i zakrywamy folią aluminiową żeby warzywa nie wystygły. Rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla. Bułki kroimy na połówki i lekko grillujemy w piekarniku. Mięso w misce mieszamy z solą, pieprzem i 1 łyżeczką słodkiej papryki. Formujemy burgery nieco większe od bułki (po 150 g każdy

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania