razu wykładam na mus truskawkowy. Na wierzchu rozkładam połówki truskawek. Całość zalewam tężejącymi galaretkami agrestowymi. Wstawiam do lodówki, przynajmniej na godzinę. SMACZNEGO:) POLECAM PRZEPISY NA GRILLA KLIK
Takie tam pichcenieFacebooku :) Naprawdę polecam ! A tymczasem Zakynthos Part 2 ! :) RESTAURACJE SWEET REVANGE W tej restauracji próbowałam typowego greckiego jedzenia, czyli Souvlaków. Są to szaszłyki z kurczaka lub wieprzowiny z grilla, podawane najczęściej z cytryną, chlebkami pita, sosem tzatziki i frytkami. Nie ukrywam ze souvlaki ją jednym z moich ulubionych typowo greckich dań. Cena nieco ponad 8 euro, ale danie jest naprawdę
Mój Smak na ŻyciePyszne mięsko grillowane to kwestia dobrej marynaty czy bejcy, warto więc trochę poekperymentować. W sezonie mogłabym nie odchodzić od grilla. Zresztą posiłek w gronie rodzinki czy przyjaciół to super rzecz! SKŁADNIKI: 10 kawałków podudzia MARYNATA: 5-6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki pikantnego ketchupu kilka kropel magii łyżka roztartego majeranku sól, pieprz 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
Kuchnia Beatywreszcie przyszło, nie chce się stać i gotować w te upały. Dzisiaj zrobiłam smaczną sałatkę ze schłodzonym arbuzem i serkiem feta. Całość uzupełnia smaczny sosik. Sałatka pasuje również do grilla. Składniki: 1 mała główka sałaty około 500 g arbuza 100 g serka feta Sos 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka sosu balsamicznego 1 łyżeczka
O kuchni z uczuciemwłaśnie pieczarki. Te duże nadają się do tego świetnie. Ostatnio było to portobello , teraz przyszła pora na zwykłą pieczarkę. Można takie spotkać w Lidlu, pod nazwą, pieczarki na grilla :) Mimo nazwy, w parowarze również się świetnie sprawdzają ;) Składniki : duża pieczarka 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka orzechów nerkowca 4 plastry sera camembert listki bazylii tajskiej
Parowar FacetaJeśli planujecie grilla ze znajomymi, możecie przy małym nakładzie pracy zaproponować gościom ciekawe sosy. Zrobione sa one z prostych składników, ich przygotowanie zajmuje chwilę a będą stanowiły ciekawą alternatywę dla samego keczupu i musztardy. Podane w paprykowych miseczkach będą dodatkowo ozdobą stołu (trzeba tylko uważać, żeby miseczki stabilnie stały - można troszę je podciąć nożem). SOS POMIDOROWY: 2/3 szkl Keczupu Kieleckiego
Kto ugości moich gości?zetrzeć na tarce ) seler. Nałóż sałatkę do czystych słoików, szczelnie zamknij i pasteryzuj przez 15 minut. Przechowuj w zimnym i ciemnym miejscu. Mizeria ta doskonale nadaje się do grilla, obiadu czy inne okazje
Przepisy i porady kulinarnejednak chodzi o wszelkie szczegóły dotyczące infrastruktury wędkarskiej, odsyłam do stronki Łowiska , żeby nie pleść bzdur ;) Świeże ryby - smażone bądź z pieca stanowią trzon menu restauracji, obok dań z grilla i kuchni wojskowej. Karta dań nieprzesadzona. Porcje naprawdę duże, a pizza z pieca - PRZE_PYSZ_NA. Już dla niej samej warto tam zajrzeć. Ceny dań przystępne. Wszystko ładnie i stosunkowo
Kuchnia po mojemuszczypty soli 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka czarnych bądź zielonych oliwek- moje faszerowane chilli garstka świeżych liści bazylii Przygotowanie: 1. Chleb opiekać w tosterze bądź na grillu 2. Pomidora zalać wrzatkiem. Chartować w lodowatej wodzie przez 1-3 minuty. 3. Zdjąć skórkę, pokroić w grubą kostkę, usunąć pestki 4.Gorące kromki smarować przekrojonym ząbkiem czosnku. 5. Na wierzch
KreatywnePinySoczysta, aromatyczna i miękka karkówka z grilla to znakomita propozycja na letni obiad lub kolację w plenerze. Podana z ulubioną sałatką i bagietką smakuje wyjątkowo smacznie, będzie prawdziwym rarytasem dla miłośników dań z rusztu. składniki na 3 porcje 6 plastrów karkówki 1/2 szklanki oleju 5 łyżek sosu sojowego 4 ząbki czosnku szczypta słodkiej papryki szczypta ostrej papryki szczypta curry
Smakowite Daniaprzygotowania potrawy wykorzystałam Musztardę Kielecką Grillową, którą otrzymałam do testowania od firmy W SP SPOŁEM. Musztarda to idealny dodatek do różnego rodzaju marynat, mięs, sosów czy potraw z grilla. Ma idealny, lekko ostry smak. Musztarda nadała mojej potrawie wspaniałego smaku. Będę po nią często sięgać, ponieważ jest przepyszna. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM, niezbędnych w każdej kuchni
Tradycyjna kuchnia Kasi(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na tę sałatkę z surowym kalafiorem natrafiłam na blogu Bizneswomen w kuchni i… jako, że uwielbiam kalafior, to nie mogłam przejść obok
Kulinarne Przebojetruskawek duży plaster arbuza pół pęczka cienkiego szczypiorku opcjonalnie glassa balsamiczna malinowa Umyte filety nacieramy marynatą. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron (lub pieczemy na tradycyjnym grillu). Składniki na sos mieszamy i odstawiamy do lodówki. Umyte truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na pół. Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kosteczkę. Gotowe owoce mieszamy z mozzarellą i posiekanym
Mienta blogprzez praskę czosnkiem. Posypać listkami tymianku i odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rybę od strony skóry oprószyć solą i układać (skórą do dołu) na rozgrzanym grillu (lub patelni grillowej). Smażyć po kilka minut, w zależności od grubości płata, z jednej i drugiej strony. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny
Kuchnia w opałachMożna jednak popytać rodzinę i znajomych – jeśli ktoś ją posiada, warto umówić się na wspólne wędzenie. My zawsze robimy to całymi grupami. Ryby można też wędzić w grillach z pokrywą lub w specjalnie przygotowanej beczce – wystarczy tylko własny ogródek. Powiem Wam, że nie ma nic lepszego od domowo przygotowanych w ten sposób produktów. Własnoręcznie uwędzone ryby są znacznie
Poezja smaku