grill - 12274 przepisów (strona:528/819)

Grillowane pałki kurczaka. 155

Pyszne mięsko grillowane to kwestia dobrej marynaty czy bejcy, warto więc trochę poekperymentować. W sezonie mogłabym nie odchodzić od grilla. Zresztą posiłek w gronie rodzinki czy przyjaciół to super rzecz! SKŁADNIKI: 10 kawałków podudzia MARYNATA: 5-6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki pikantnego ketchupu kilka kropel magii  łyżka roztartego majeranku sól, pieprz 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

Kuchnia Beaty
Sałatka z arbuzem 183

wreszcie przyszło, nie chce się stać i gotować w te upały. Dzisiaj zrobiłam smaczną sałatkę ze schłodzonym arbuzem i serkiem feta. Całość uzupełnia smaczny sosik. Sałatka pasuje również do grilla. Składniki: 1 mała główka sałaty około 500 g arbuza 100 g serka feta Sos 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka sosu  balsamicznego 1 łyżeczka

O kuchni z uczuciem
Pieczarka z camembert, żurawiną i nerkowcami 180

właśnie pieczarki. Te duże nadają się do tego świetnie. Ostatnio było to portobello , teraz przyszła pora na zwykłą pieczarkę. Można takie spotkać w Lidlu, pod nazwą, pieczarki na grilla :) Mimo nazwy, w parowarze również się świetnie sprawdzają ;) Składniki :  duża pieczarka  2 łyżki suszonej żurawiny  1 łyżka orzechów nerkowca  4 plastry sera camembert  listki bazylii tajskiej

Parowar Faceta
3 sosy do grilla w paprykowych miseczkach 168

Jeśli planujecie grilla ze znajomymi, możecie przy małym nakładzie pracy zaproponować gościom ciekawe sosy. Zrobione sa one z prostych składników, ich przygotowanie zajmuje chwilę a będą stanowiły ciekawą alternatywę dla samego keczupu i musztardy. Podane w paprykowych miseczkach będą dodatkowo ozdobą stołu (trzeba tylko uważać, żeby miseczki stabilnie stały - można troszę je podciąć nożem). SOS POMIDOROWY: 2/3 szkl Keczupu Kieleckiego

Kto ugości moich gości?
Mizeria z ogórków na zimę z odrobiną selera. 95

zetrzeć na tarce ) seler. Nałóż sałatkę do czystych słoików, szczelnie zamknij i pasteryzuj przez 15 minut. Przechowuj w zimnym i ciemnym miejscu. Mizeria ta doskonale nadaje się do grilla, obiadu czy inne okazje

Przepisy i porady kulinarne
Gdzie zabrać rodzinkę na obiad? Łowisko Piorunów. Warto zjechać z trasy 222

jednak chodzi o wszelkie szczegóły dotyczące infrastruktury wędkarskiej, odsyłam do stronki Łowiska , żeby nie pleść bzdur ;) Świeże ryby - smażone bądź z pieca stanowią trzon menu restauracji, obok dań z grilla i kuchni wojskowej. Karta dań nieprzesadzona. Porcje naprawdę duże, a pizza z pieca - PRZE_PYSZ_NA. Już dla niej samej warto tam zajrzeć. Ceny dań przystępne. Wszystko ładnie i stosunkowo

Kuchnia po mojemu
BRUSCHETTA 187

szczypty soli 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka czarnych bądź zielonych oliwek- moje faszerowane chilli garstka świeżych liści bazylii Przygotowanie: 1. Chleb opiekać w tosterze bądź na grillu 2. Pomidora zalać wrzatkiem. Chartować w lodowatej wodzie przez 1-3 minuty. 3. Zdjąć skórkę, pokroić w grubą kostkę, usunąć pestki 4.Gorące kromki smarować przekrojonym ząbkiem czosnku. 5. Na wierzch

KreatywnePiny
Karkówka z grilla + film 183

Soczysta, aromatyczna i miękka karkówka z grilla to znakomita propozycja na letni obiad lub kolację w plenerze. Podana z ulubioną sałatką i bagietką smakuje wyjątkowo smacznie, będzie prawdziwym rarytasem dla miłośników dań z rusztu.  składniki na 3 porcje 6 plastrów karkówki 1/2 szklanki oleju 5 łyżek sosu sojowego 4 ząbki czosnku szczypta słodkiej papryki szczypta ostrej papryki szczypta curry

Smakowite Dania
Musztardowa karkówka na patyku 222

przygotowania potrawy wykorzystałam Musztardę Kielecką Grillową, którą otrzymałam do testowania od firmy W SP SPOŁEM. Musztarda to idealny dodatek do różnego rodzaju marynat, mięs, sosów czy potraw z grilla. Ma idealny, lekko ostry smak. Musztarda nadała mojej potrawie wspaniałego smaku. Będę po nią często sięgać, ponieważ jest przepyszna. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM, niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chrupiąca sałatka z kalafiorem, jajkiem i koperkiem 1779

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na tę sałatkę z surowym kalafiorem natrafiłam na blogu Bizneswomen w kuchni i… jako, że uwielbiam kalafior, to nie mogłam przejść obok

Kulinarne Przeboje
Grillowany łosoś z sosem jogurtowo-cytrynowym i słodką sałatką 183

truskawek duży plaster arbuza pół pęczka cienkiego szczypiorku   opcjonalnie glassa balsamiczna malinowa Umyte filety nacieramy marynatą. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron (lub pieczemy na tradycyjnym grillu). Składniki na sos mieszamy i odstawiamy do lodówki. Umyte truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na pół. Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kosteczkę. Gotowe owoce mieszamy z mozzarellą i posiekanym

Mienta blog
GRILLOWANA TILAPIA 150

przez praskę czosnkiem. Posypać listkami tymianku i odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rybę od strony skóry oprószyć solą i układać (skórą do dołu) na rozgrzanym grillu (lub patelni grillowej). Smażyć po kilka minut, w zależności od grubości płata, z jednej i drugiej strony. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny

Kuchnia w opałach
Wędzone pstrągi – jak wędzić ryby? 323

Można jednak popytać rodzinę i znajomych – jeśli ktoś ją posiada, warto umówić się na wspólne wędzenie. My zawsze robimy to całymi grupami. Ryby można też wędzić w grillach z pokrywą lub w specjalnie przygotowanej beczce – wystarczy tylko własny ogródek. Powiem Wam, że nie ma nic lepszego od domowo przygotowanych w ten sposób produktów. Własnoręcznie uwędzone ryby są znacznie

Poezja smaku
Sałatka z truskawkami i kozim serkiem 207

orzeszków pinii. Polać odrobiną miodu (około pół łyżeczki na jeden plasterek). Następnie  skropić olejem,  posypać sezamem i ułożyć gałązki świeżego tymianku. Zapiekać w piekarniku używając opcji grill około 3-5 min, aż orzeszki się lekko zarumienią.  2. W czasie gdy serek się zapieka, na talerzu układamy rukolę. Truskawki kroimy w ćwiartki i układamy dookoła rukoli. 3. Jeszcze

DefinicjaSmaku
Domowe burgery z chutney cebulowo- morelowym z chili i nutą białego wina. 182

chutney jest zbyt słodki, dodać sok z cytryny lub ocet balsamiczny.  3. Z mięsa uformować 4 duże płaskie hamburgery. Moje były grubości około 1,5 cm. Piec w grillu elektrycznym przez 3 min lub na patelni po 3 minuty z każdej strony. ( Im grubszy hamburger, tym dłuższej obróbki termicznej będzie wymagał). 4. Bułeczkę do hamburgera   z tego przepisu

DefinicjaSmaku