grill - 12274 przepisów (strona:534/819)

Sałata z pomidorami i ogórkiem 139

przygotowanie jest banalnie proste i nie powinno zająć więcej niż kilkanaście minut. Sałatka utrzymuje się w poprawnym stanie przez dobrych kilka godzin, więc nadaje się również do zabrania na grilla po przyrządzeniu zawczasu w domu. Sałata z pomidorami i ogórkiem 2015-06-11 14:52:42 Bardzo łatwa w przygotowaniu, kolorowa i zdrowa sałatka z pomidorami i ogórkiem doskonała jako

Kulinarna Pokusa
Creme brulee z truskawkami 235

kokilkę wkładać po kilka sztuk truskawek Piec:  40 minut w temperaturze 110 stopni, pod koniec pieczenia około 10-15 minut posypać wierzch cukrem brązowym i piec z funkcją grilla by wytworzył się karmel. Można również piec całe 40 minut i użyć po ostudzeniu deseru, palnika spożywczego. 6. Po wyjęciu z piekarnika, studzić w lodówce przez około 4-5 godzin

KreatywnePiny
Grillowane mini burgery 187

piersi z kurczaka i kiełbasek ? Polecam Wam grillowane mini burgery, czyli znakomitą, pożywną oraz pełnowartościową przekąskę, która doskonale sprawdzi się na Waszych stołach. Mini burgery możecie przygotować zarówno na grillu ogrodowym, jak i przyrządzić je jako przystawkę na patelni grillowej w domu.  Składniki:  (7 sztuk)  Kotlety:   - mięso z piersi kurczaka (250 g)  - otręby pszenne

Fit-amina
Azjatycka sałatka z gniecionych ogórków 184

nabierają aromatów z zaprawy. Sałatka pachnie sezamem i sosem sojowym. Ma lekko słony i lekko słodki smak. Nada się na lunch, jako przystawka, albo jako dodatek do mięs z grilla czy z patelni. Składniki: 2 długie ogórki lub 6 średnich ogórków gruntowych garść kolendry, posiekana (z braku kolendry użyłam natkę pietruszki) 3 ząbki czosnku, posiekane 1/3 łyżeczki soli

Trzeci talerz
Ośmiornica w greckim sosie Kokkinisto na kremie z bakłażana 265

Puree z bakłażana: w czasie gdy dusił się jeszcze sos najlepiej zająć się opiekaniem bakłażanów i w tym celu ponakłuwać ich skórkę i wstawić do nagrzanego piekarnika z funkcją grilla na najwyższą półkę.Gdy skórka się spiecze i popęka obrócić bakłażany na druga stronę. Gdy są już miękkie i ładnie opieczone wyjąć je z piekarnika,przestudzić i usunąć skórkę

Sztuka gotowania w/g Samiry
GRILLOWANE FILETY Z KURCZAKA Z TRUSKAWKAMI W SOSIE BALSAMICZNYM 265

połączenie soczystego kurczaka z słodko-winnym sosem balsamicznym z truskawkami to moja dzisiejsza propozycja dla Was. Filety z kurczaka możecie przygotować na patelni grillowej albo w sezonie na prawdziwym grillu lub poza nim - na zwykłej patelni (przez resztę roku i użyć do tego mrożonych truskawek). Ocet balsamiczny, wymieszany z miodem i przyprawami oraz truskawkami składa się genialny sos, który doskonale

Słodko-Słony Świat Ilony
Pizza z białymi szparagami i lazurowym sosem 142

pizzą wstawić do gorącego piekarnika. Przez pierwsze 12 minut piec w 240 o C na środkowej półce piekarnika z funkcją góra-dół, kolejne 3-5 na termoobiegu z funkcją grilla w temperaturze 200 o C. Wierzch posypać rukolą

Czerwień i błękit
Pstrąg w rozmarynie 126

terriny oraz knedli.  Dzisiaj jednak podam Wam przepis na wspaniałego pstrąga w rozmarynie , którego upieczemy w piekarniku, natomiast w sezonie letnim będzie mógł świetnie zastąpić nudną karkówkę z grilla, i co najważniejsze, przygotowany dokładnie w ten sam sposób.  Składniki (na cztery osoby): 4 świeże, wyfiletowane pstrągi 4 średnie cebule 6 ząbków czosnku 1/2 kostki masła (min. 82%) świeży

Garniec Magalie
Zapiekane ziemniaki 160

Dziś obiad inspirowany kuchnią francuską, bajecznie prosty i szybki, nie wymagający wielu składników. Żeby nie było wątpliwości podałam z brukselką i białą kiełbasą wegańską, która uchowała się po wczorajszym grillu. ps. świetnie komponuje się z Cydrem Składniki na 4 porcje około 1 kg ziemniaków (zmieszałam bataty ze zwykłymi) 150 g nasion słonecznika 3 ząbki czosnku 150 g sera wegańskiego

greenscarf
Sałatka z kapustą, surowym kalafiorem, kukurydzą i żółtym serem + film 228

Prosta, tania, smaczna i sycąca sałatka z kapustą, surowym kalafiorem, kukurydzą oraz żółtym serem to znakomita propozycja do potraw z grilla lub jako samodzielna przekąska. Chrupiąca i szybka w przygotowaniu sałatka będzie świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości. składniki na 6 porcji 1/2 główki małej kapusty mały kalafior 25 dag sera żółtego 400 g kukurydzy z puszki 100 g majonezu czarny

Smakowite Dania
Ananas - grillowany deser 202

były na każdej ćwiartce. Liście zawijam w folię aluminiową - aby się nie spaliły i efektywniej wyglądały. Z każdej części ścinam środkową (trzonową) część ananasa i końcówkę. Na dobrze rozgrzanym grillu zaczynam grillować każdą z ćwiartek od strony łupiny. Jak każdy z kawałków nabierze już temperatury przewracam na boczki i grilluję je krótko "na kolor" Cukry zawarte w soku dość szybko

Mechanik grilluje
Naleśniki z wołowiną i młodymi zielonymi warzywami 196

Wspaniała pogoda sprzyja wycieczkom, spotkaniom pod chmurką. Sama chcę ten długi weekend wykorzystać jak najlepiej. Wczoraj grill, dzisiaj spacery na świeżym powietrzu i lepienie pierogów, bo niewiele mam czasu na takie atrakcje w dni powszednie. Na jutro zaplanowaliśmy wyjazd nad Jezioro Solińskie, bo przemierzyliśmy już kilka bieszczadzkich szlaków w ostatnich latach, a na Solinie byliśmy ostatnio ponad 5 lat temu

Czerwień i błękit
Quritto 226

będzie złocisty. Następnie zabieramy się za tortille. Na połowie tortilli układamy kurczaczki i warzywa, następnie polewamy sosem, posypujemy serem. Przykrywamy pozostałą częścią tortilli i zapiekamy, ja zapiekam na grillu elektrycznym, można to też zrobić w piekarniku. A Wy jakie domowe fast foody lubicie ? :) Smacznego

Ptasia Kuchnia
Słodka sałatka z roszponką, owocami, serem typu śródziemnomorskiego i cytrusowym dressingiem 119

Niebanalne zestawienie smaków, które zaskakuje, ale sprawdza się wyśmienicie. Truskawki, mango i borówki, do tego roszponka i ser feta, a wszystko połączone z cytrusowym dressingiem. Świetna to mięs z grilla, dobrze komponuje się także z tostami czy croissantami. Bardzo polecam! :) Składniki na sałatkę: 200 g roszponki 150 g truskawek 100 g borówek 1/2 dojrzałego mango 200 g sera typu śródziemnomorskiego

Domowa cukiernia Ewy
Pomidory pod pierzynką 273

ząbek czosnku, jogurt naturlarny, majonez, sól oraz pieprz. Sos nakładamy na pomidory. Całość posypujemy drobno startym żółtym serem. Tak podane pomidorki stanowią świetny dodatek do obiadu i dań z grilla

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania