grill - 12274 przepisów (strona:545/819)

Grill. Słodko-pikantna polędwica wieprzowa 190

Polędwica wieprzowa to mięsko które bardzo lubię jak przyrządzać tak i jeść. Przygotowanie jej na grillu na słodko - pikantnie daje zabawny efekt u znajomych którzy jej jeszcze nie próbowali. Pytani jak smakuje mówią że czuć tylko słodycz a słodycz czuć ustach a pikanterię w gardle :) Ci którzy ją już próbowali sięgają po nią pierwsze :) Składniki : 2 polędwice wieprzowe ananasy

Mechanik w kuchni
Spaghetti z cukinii z sosem tahini, płatkami chili i orzechami włoskimi 236

pasty tahini, pachnący kuminem, cynamonem i czosnkiem. Do tego idealnie komponujące się orzechy włoskie i dodające pikanterii płatki chili. Spaghetti z cukinii możecie się raczyć podczas wiosennych wypraw na grilla , taktując je jako lekką sałatkę lub po prostu zabrać na lunch do pracy czy szkoły. Czy dacie się mu uwieść? Składniki  (na 1 porcję) : 1 duża cukinia 1 łyżeczka

Food Square
Smoothie ananas , kiwi i banan -lekkie orzeźwienie 197

miksuję/rozdrabniam mikserem , aż uzyskam jednolitą , kremową konsystencję .  Można dodać jeszcze banana, wtedy uzyskamy gęsty, kremowy deser. SMACZNEGO :)  ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA GAZETKI Z PYSZNYMI PROPOZYCJAMI NA GRILLA:)  KLIK

Takie tam pichcenie
Butter chicken 196

Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Kurczaka pokroić w większą kostkę i wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i ustawić na funkcję grill.  Blaszkę wyłożyć folią. Ułożyć na niej kawałki zamarynowanego kurczaka i wstawić na górny poziom piekarnika na około 10-15 minut. Pomidory obrać ze skóry, pokroić na kawałki i zmiksować

wyzwania kuchenne
Prawdziwie amerykański burger z krążkami cebulowymi 178

dużego garnka włożyć oba mięsa mielone, cebulę, czosnek, odsączoną bułkę oraz 2 jajka. Doprawić solą, pieprzem i jeśli ktoś lubi papryczką chilli(my lubimy). Mięso smażyć na grillu elektrycznym do zarumienienia. W tym czasie można pokroić pomidory i cebulę  na plasterki oraz umyć sałatę lodową. W rozgrzewającym się piekarniku umieścić na 2-3 minuty przekrojone bułki burgerowe. Spód bułki

MarciochaKucharzy
Zimowy Grillowany Camembert 177

Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze 190 stopni. Opłukać rukole, pokroić pomidora, rozłupać orzechy włoskie. Rozłożyć na talerzu, przyprawić solą i przyprawami, oblać oliwą z oliwek. Ustawić elektryczny grill na 3, opiekać ser camembert do zrumienienia. Podawać z żurawiną :P Szybko i pysznie!!! Smacznego

MarciochaKucharzy
Grillowany pstrąg podany z rukolą, gruszką i gorgonzolą 116

masło, ocet balsamiczny Oczyścić pstrągi, odciąć głowy, posolić. Do środka włożyć 2 plasterki masła i czosnek. Jeśli ktoś ma to polecam jeszcze rozmaryn (nam zbrakło :) )  Położyć na nagrzany grill na 4. Smażyć około 10 minut. Rukole opłukać. Pokroić gruszkę na cienkie plasterki i poddusić na miękko na masełku. Na rukoli ułożyć gruszki pokruszoną gorgonzolę i orzechy włoskie. Doprawić oliwą

MarciochaKucharzy
Jajecznica podana z Quesadilla 189

mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na Tortilli rozsmarowujemy ketchup, nakładamy pokrojone pieczarki i tarty ser, posypujemy przyprawami. Zginamy na pół. Wstawiamy do mikrofalówki na program grill na 1,5 minuty. Smacznego

MarciochaKucharzy
Ser Halloumi z bakłażanem i pomidorami oraz pita 137

15cm).  Pieczemy na kamieniach w temperaturze 250 stopni, aż do zarumienienia. Plastry bakłażana posmarować oliwą i oprószyć solą, pieprzem i suszonymi ziołami z obu stron. Smażyć na grillu. Następnie położyć plastry sera Halloumi. Smażyć na średnim/małym ogniu (3) około 2-4 minuty. Obrócić, każdy kawałek sera przykryć plasterkiem pomidora, przykryć patelnię przykrywką i dopiekać kolejne

MarciochaKucharzy
Bruschetta jako przystawka do zupy 220

kroję w ćwiarteczki i wrzucam do miski.  Posypuję przyprawą włoską i solą, mieszam. Na przygotowane kromki bagietki nakładam pomidorową mieszankę i zapiekam kilka minut w piekarniku na opcji GRILL. Podaję ze świeżą bazylią. Smacznego

MarciochaKucharzy
Canelloni z dynią i szpinakiem 179

piekarniku nastawionym na 180 stopni. Na pierwsze 20 minut  naczynia można przykryć folią aluminiową. a pod koniec kruszymy gorgonzole i pozwalamy się jej trochę rozpuścić się na grillu z termoobiegiem. Najlepiej jeść delikatnie ostudzone:) by nie poprzypiekać sobie podniebienia:) Smacznego

MarciochaKucharzy
Kaczka z jabłkami i pomarańczami 132

obkładamy kaczkę pomarańczami i  część jabłkami. w miedzy czasie robimy kluski śląskie  według tego przepisu: http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/05/kluski-slaskie-w-sosie-ze-smazonych.html   Na ostatnie 10 minut proponuję włączyć termoobieg z grillem by skórka zrobiła się super chrupiąca.     Smacznego

MarciochaKucharzy
Grecka Pita 179

kamieniach w piekarniku nastawionym na 250 stopni.  Mięsko gyrosowe: Piersi z kurczaka marynujemy w oleju z przyprawą grecką. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Smażyć bez tłuszczu na grillu elektrycznym. Jak już mięso się zetnie, należy pokroić w gyrosowe plasterki i znów grillować do uzyskania złotego koloru. Sos tzatziki: Ogórka obrać i pokroić w kawałki,wyciąć pestki a następnie

MarciochaKucharzy
Por nadziewany łososiem (cannelloni ) 118

pory umieścić w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem warzywnym z białego wina.  Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 20 minut. Na ostatnie 5 minut można zmienić na grill by przyrumienić potrawę. Wyszło przepysznie i zdrowo !! Taka podpowiedź już po wykonaniu:  było mi ciężko podzielić pora po zblanszowaniu na rurki. Następnym razem spróbuję to zrobić w odwrotnej kolejności

MarciochaKucharzy
Nori Wrapy z hummusem 135

cieciorki pierś z kurczaka paluszki z surimi roszpunka czerwona papryka papryka chili szczypiorek czosnek sól, pieprz, kurkuma Pierś z kurczaka posiekać na kawałki gysosowe i podsmażyć w przyprawach na grillu lub patelni.  Surimi i paprykę pokroić w paseczki, natomiast papryczkę chili, szczypiorek i czosnek posiekać. Tak przygotowane składniki, układać na liściach nori pod grubą warstwa humusu. Koniec liścia również

MarciochaKucharzy