grill - 12274 przepisów (strona:561/819)

30 spotkanie warszawskich blogerów kulinarnych 152

było w czym wybierać! Choć trudno wymienić wszystkie potrawy które pojawiły się na pikniku, to podejmę wyzwanie i spróbuję. Dominika przygotowała:  mięso w marynacie, które zostało upieczone na grillu i sałatkę z fetą ,  Karolina przyniosła Kuskus z domowymi pomidorkami,   Ewelina  raczyła nas  wytrawnymi biscotti z 3 różnymi dodatkami - był kawior z bakłażana, pasta z suszonych

Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.1 - Kazimierz Dolny i Sandomierz 154

utrudnienia. Jedna z restauracji znajdowała się na pierwszym piętrze, a my byliśmy z moją 10 miesięczną chrześnicą w wózku, więc ostatecznie knajpka odpadła. W drugiej podawali wszystko z grilla, za to trzecia wyglądała dość hmm, biednie. W związku z tym, że byliśmy już bardzo głodni, postanowiliśmy, że siądziemy tam, gdzie będziemy mieć najbliżej. Padło na Coctail Bar. Hmm jak sama

Słodkie Przyjemności
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 201

Tatar ze śledzia  / 2. Cynamonowe śledzie z jabłkiem  / 3. Bruschetta  / 4. Napój arbuzowy  / 5. Margarita Truskawkowa  / 6. Sałatka lunchowa  / 7, Sałatka na grilla  / 8. Pizzerinki ze szparagami  / 9. Sok pomarańczowy z granatem i grejpfrutem  / 10. Wytrawne babeczki z kremem twarogowym  / 11. Domowe natchos Wszystkim czytelnikom pragnę złożyć najszczersze i najsmaczniejsze

Słodkie Przyjemności
Domowe wędliny: Pieczeń wieprzowa 245

według poniższego przepisu.  Mięso praktycznie robi się samo. Składniki: dowolna ilość mięsa wieprzowego (karkówka, szynka, schab...) ulubione przyprawy (sól, pieprz, chilli, czosnek, zioła) lub gotowa mieszanka przypraw ( do grilla, taco's, do marynowania mięsa - ważne! warto przeczytać skład i wybierać te mieszanki, które nie zawierają glutaminianu sodu i innych świństw!) rękaw do pieczenia Mięso myjemy, pozbywamy się tłuszczu

chwile dla mnie
MOJE WARIACJE NA TEMAT SAŁATKI GRECKIEJ 246

moje miały cudowny lekko orzechowy smak, nawet mój małżonek nie jadający oliwek tymi był zachwycony), pomidorów, prażonych ziaren słonecznika i prawdziwej owczej fety. Idealna jako dodatek do obiadu, grilla, na kolację (jako samodzielne danie) czy na imprezę (także sylwestrową). Polecam jest pyszna...:-) Składniki: - rucola , ok.1/2 opakowania (lub dowolnie) - roszponka, ok.1/2 opakowania (lub dowolnie) - po 1/2 strąka papryki: czerwonej, pomarańczowej

Smaczne Zdrowe
Mini tortille - przekąska na imprezę 235

składniki są tylko przykładowe, mięso mielone można zastąpić kawałkami kurczaka lub krewetkami, rukolę zastąpić inną ulubioną sałatą, majonez dowolnym sosem, np. imbirowym , przyprawę do tacos zamienić na przyprawę do grilla, dodać ogórka, pomidora itp. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Smacznego

chwile dla mnie
Klasyczna włoska bruschetta / Classic Italian bruschetta 232

Wyłóż mieszankę na kromki bagietki, skrop oliwą, a następnie posyp mozzarellą i parmezanem. Włóż do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez 8 minut, a następnie włącz funkcję grilla i zapiekaj kolejne 4 minuty, do ładnego zarumienienia się sera. Podawaj natychmiast! Smacznego! English version Classic Italian bruschetta (2-4 servings) Ingredients: 1 baguette, sliced 2 tsp minced parsley

karmelowy
Zupa kokosowa z awokado i porem 138

Składniki: - 1 l rosołu - 2 puszki po 400ml mleka kokosowego - 2 marchewki z rosołu - 3 dojrzałe awokado - 1 czerwona papryka - 3 białe części pora - kawałek kurczaka (dałam pierś z grilla) - ½ limonki - 1 czerwona papryka - suszona chilli w plasterkach - ugotowany makaron tagliatelle - suszony czosnek - 1 łyżeczka przyprawy 7 smaków tajskich - sól - biały pieprz - świeżo mielony czarny pieprz - olej kokosowy - szczypiorek, kilka

mojewypiekiinietylko
Liebster Blog Award 144

najwięcej trudności… Babka z bakaliami, czy bez? Czy lubisz owoce morza? Najpiękniejsze miejsce na Ziemi, Twoim zdaniem, to… Najlepszy sposób na wypoczynek… Twoja ulubiona zupa. Potrawy z grilla, czy z piekarnika? I po raz kolejny – zapraszam do zabawy! ************************************************************************************************************************ ******************************************************************************************* Wydrukuj przepis The post Liebster Blog Award appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Żeberka w piekielnej marynacie z coli 180

tylko. Sposób przygotowania decyduje o tym, jaki będzie jej smak, a będzie baaaaaardzo ostro. Żeberka w piekielnej marynacie z coli, nadają się do pieczenia i w piekarniku, i na grillu.   Składniki: - ok. 1,5 kg żeberek - 1,5 szklanki coca coli - 1 szklanka ketchupu „Z piekła rodem” - sól, pieprz - 1 łyżka brązowego nierafinowanego cukru - chilli w płatkach (dałam sporo

mojewypiekiinietylko
Surówka Coleslaw 251

Minimum składników, wysiłku i pracy daje efekt , który przekłada się na bogactwo smaków. A sam widok, – już pobudza kubki smakowe. Idealna do dań mięsnych, rybnych, czy też z grilla. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Surówka Coleslaw appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Tzatziki 175

Tzatziki , to najpopularniejsza przystawka grecka. Można go spożywać z zapieczonym pieczywem, podawać jako dodatek do dań z grilla, smażonych, pieczonych… i nie tylko.   Składniki: - ok. 300g jogurtu greckiego - kawałek świeżego ogórka - czosnek (1 większy ząbek) - 1 łyżka oliwy - trochę soku z cytryny - sól, pieprz - koperek świeży (opcjonalnie)   Ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach (u mnie obrany

mojewypiekiinietylko
Omlet muślinowy z porem, pomidorem i zieloną cebulką 181

rozgrzane masło, posypujemy porem, układamy pomidorki pokrojone na ćwiartki. Smażymy, nie mieszając, do chwili, aż się zetną brzegi i omlet zacznie się przesuwać na patelni. Wstawiamy pod dobrze rozgrzany grill na 5 minut (lub do piekarnika na ok. 8 minut). Posypujemy obficie świeżą, zieloną cebulką i… rozkoszujemy się smakiem. Omlet z porem, pomidorem i zieloną cebulką, to moje ulubione

mojewypiekiinietylko
Melon w szynce 117

serrano pozostałe kawałki melona zwyczajnie zawinęłam w duże, cienkie plastry szynki pieczonej. Gotowe porcje układamy na kratce, lekko skrapiamy olejem sezamowym (lub arachidowym) i zapiekamy w piekarniku lub na grillu, ok. 15 minut w temp. 190°C. Podajemy gorące. Przystawka lub kolacja, jak kto woli. Słodycz melona przełamana słonym smakiem szynki, to nowe i ciekawe doznanie kulinarne. Melon w szynce

mojewypiekiinietylko
Majówkowa rozpusta czyli długi weekend z KUKBUKiem, KUCHNIĄ, Kłamcą i czekoladą 146

Dzisiaj rozpoczęła się tzw. Majówka. Żadnego pospiechu mam nadzieję, za to rodzinny czas z grillem w roli głównej, i z czytaniem, i podjadaniem (zrobię na wyjazd kardamonowe ciasteczka). Wczoraj o północy Małżon dostarczył mi nową porcję kulinarnych inspiracji i 60% rozpusty (uwieczniłam je na poniższym zdjęciu) doinwestowując mnie przy tym znacznie. Długi weekend zapowiada się więc

Dzieje kuchennej Wiewióry