każdej strony. Bułki (szczególnie polecam te bułki do hamburgerów ) przekrawamy na pół i kładziemy na silnie rozgrzaną patelnię grillową (lub zwykłą żeliwną) z odrobiną oliwy (można także przyrumienić pod grillem w piekarniku). Trzymamy bułki na patelni przez ok. 1,5 minuty – najlepiej samemu kontrolować, aby ich nie przypalić. Na bułce układamy pokrojone ogórki, burgera posmarowanego aioli, karmelizowaną cebulę oraz
Poezja smakunaleśnik nakładamy farsz około 2-3 łyżek, a następnie go zwijamy. Zwinięte naleśniki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy około 5 minut w piekarniku z włączona funkcją grill
Gorący kąsekformie fotografii poniżej. Krok po kroku zilustrują Wam one w jakiej kolejności układać produkty ;-) Gruszki kroimy na plastry (usuń gniazda nasienne), skrapiamy miodem i grillujemy na płycie grilla. Jajka poszetowe czyli w tzw. "koszulce" przygotowujemy tuż przed samym podaniem, muszą być gorące. W tym celu zagotuj wodę w rondelku, zmniejsz gaz do minimum, szybkim ruchem wybij jajko gotuj 45 sekund
SMYKWKUCHNIpokrojone drobno cebulę, paprykę, czosnek, liście selera sałatkę dobrze wymieszać sos sałatkowy połączyć z jogurtem przed podaniem sałatki na stół wymieszać ją z sosem ta najprostsza sałatka smakuje do grilla, do pitty, do obiadu ale też i do podjadania jak chwyci głodek.....SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę
W Mojej Kuchni Lubiękucharka, majeranek wątróbki podać z cebulą z jabłkami do pieczywa na kolację.............SMACZNEGO!!! przyprawa shoarma Royal Brand - smak: pikantna - zapach: harmonijny,lekki zapach wędzenia - zastosowanie: do mięs i na grilla - popularna przyprawa w krajach arabskich i Izraelu - opakowanie: 20 gram
W Mojej Kuchni Lubiękiełbasa , trochę oleju do smażenia, kawałek chlebka i pyszny sos Tzatziki .. kiełbasa olej do smażenia [ ewentualnie] sos Tzatziki Develey Kiełbasę naciąć nożem w kratkę. Kiełbasę smażyć na średnio rozgrzanym grillu , patelni grillowej lub zwykłej patelni z dodatkiem odrobiny oleju.Podawać z sosem Tzatziki
Moje domowe kucharzeniePrzyzwyczailiśmy się do wieprzowych żeberek duszonych w sosie z dużą ilością cebuli , czasem grzybów , gotowanych, pieczonych lub z grilla. A przecież wieprzowina to mięso bardzo popularne na całym świecie i czasem przyrządzana jest w zupełnie egzotyczny dla nas sposób. Wypróbowałam pomysł na połączenie duszonych żeberek ze smakiem ananasa .Przyprawy takie jakie z orientalnych akurat miałam. Polecam- doprawienie można modyfikować. Czytaj
Buniabaje w kuchnikroimy na małą kostkę i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka można podać w całości lub w formie szaszłyków. Smażymy kurczaka na patelni grillowej lub elektrycznym grillu. Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu...Smacznego
Anioły w kuchniSyrop wlewać stopniowo do podbitych białek cały czas ubijając. Ubić na sztywno. Bezę wyłożyć na krem z pigowowca i opalić palnikiem lub w piekarniku w opcji grill
Sto kolorów kuchniPrzygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju, na al dente. Filet płuczemy i kroimy w cienkie plastry, smarujemy musztardą i grillujemy (tradycyjnie na grillu lub patelni). Doprawiamy solą i pieprzem. Kiełki prażymy na gorącej patelni z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Marchewki kroimy w plastry, brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy na parze
Moniki Smakołykizapiekania wymieszaj makaron, kurczaka, pomidory, szpinak, serek śmietankowy i cukier, po czym posyp całość serem. Piecz przez 15 minut bez przykrycia, aż ser się roztopi, po czym włącz funkcję grilla 2-3 minuty aby się ładnie zarumienił. Podawaj zapiekankę natychmiast. Smacznego! English version Chicken, mushroom and spinach pasta bake (6 servings) Ingredients: 220 g pasta 1 onion, diced 1 teaspoon
karmelowymożna truć się takimi produktami, bo daniem czy posiłkiem tego nazwać nie mogę. Powoli moda "gotowców" wchodzi do Polski. Gotowe hamburgery, hot dogi, sałatki lub tacki z warzywami na grilla, gotowe owsianki czy też "pomysł na obiad w proszku". Osobiście - nienawidzę takich specyfików. Fakt - w zimie można czasem się poratować, ale nadeszła wiosna, niedługo lato - korzystajmy z darów natury! Owoców
Czarnawisienkawzdłuż na połowę i wydrążyć miąższ, zrobić gniazdko, oprószyć solą i pieprzem. Do gniazdka włożyć kawałeczki masła i wbić jajko, dodać sól, pieprz. Wstawić do nagrzanego piekarnika ,najlepiej pod grill, piec 3-4 min tak, aby białko się ścięło. Wyjąć ,posypać szczypiorkiem i delektować się solo lub w towarzystwie innych warzyw, mięsa czy ryb Zapewniam, że taki pieczony ziemniak
Kulinarny karnet Christopheracałość dużym talerzem lub płaską pokrywką i przytrzymując ją odwrócić patelnię, a następnie zsunąć nasz omlet ponownie na patelnie, dosmażając jego drugą stronę. Mniej wprawnym proponuję wstawienie patelni pod grilla w piekarniku. Patelnia musi mieć żaroodporną rączkę, no i należy pamiętać, aby nie oparzyć się wyjmując patelnię z piekarnika. Gotową tortillę zsunąć na talerz i kroić jak pizzę. Nasz omlet
Kulinarny karnet Christophera