grill - 12274 przepisów (strona:576/819)

Chrupiąca sałatka warzywna 650

Pyszna chrupiąca suróweczka. Tak po prostu do pochrupania ale doskonała również jako dodatek do obiadku lub też mięska z grilla. składniki: 5-6 średnich ogórków gruntowych 1 czerwona papryka 1 duża cebula kilka liści kruchej sałaty mały pęczek natki pietruszki oliwa do skropienia sól czosnkowa Kamis do smaku Paprykę pokroić w średnią kostkę. Ogórki obrać ze skórki i również pokroić

Monia miesza i gotuje
Kiełbasa pieczona w miodowym piwie 201

Dziś naszła mnie ochota na chłopskie jadło :) Niestety w ciągu dnia było stanowczo za gorąco na takie danie, więc przygotowałam je na kolacje. Kiełbaski smakują podobnie do tych z grilla, które co chwilę ktoś polewa piwem :) Polecam! Składniki: 2 kiełbasy (w miarę suche) 1 piwo miodowe 1 łyżka miodu 1 cebula 1/2 słoiczka musztardy sarepskiej 1. Kiełbasę przecinamy w kratkę(...)grilla i układamy w żaroodpornym naczyniu. Cebulę kroimy w piórka i posypujemy nią kiełbasę. 2. Do miski wlewamy piwo, dodajemy miód i musztardę, dokładnie mieszamy i wlewamy do naczynia z przygotowaną kiełbasą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut. Gotowe

My Culinary Art
Grillowany kurczak sataye 192

Jeśli karkówka i kiełbaska z grilla nie robią już na was wrażenia, zapraszam na grilla w stylu tajskim - pyszny marynowany kurczak z ostro-słonym sosem orzechowym :) Składniki (2 porcje): 1  pierś z kurczaka sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka kurkumy 1 ząbek czosnku, przeciśnięty

Tajskie smaki
Chłodnik litewski według przepisu Magdy Gessler 697

Ciepłe majowe dni kojarzą nam się przede wszystkim z daniami z grilla. Jednakże nie tylko grill króluje, gdy za oknem jest 27 stopni na plusie. Innym daniem nieodzownie związanym z upałami są chłodniki. Pyszne, zdrowe, zimne zupy na słoneczne dni. Pierwszy chłodnik, jaki chciałyśmy Wam zaproponować to Chłodnik Litewski według przepisu p. Magdy Gessler. Niezwykle łatwa w przygotowaniu i smaczne

Kolizje Smaków
Sezon na paprykę w pełni - róbmy ajwar! 149

Mężem nie pogardzimy kilkoma słoiczkami w kuchennej szafce:) Dla przypomnienia ajwar to przepyszna pasta na bazie pieczonej papryki i bakłażanów o bałkańskim rodowodzie. Doskonała do dań z grilla, na kanapkę i do serów. Przepis możecie znaleźć w tym poście: Ajwar - rewelacyjny sos do dań z grilla . Na zdjęciach możecie zobaczyć, jakie piękne warzywa udało mi się kupić na bazarku. Papryki

Chilli Czosnek i Oliwa
Pity z grillowaną rybą po marokańsku 204

efekt jest niezwykle smaczny. Warzywa wesoło chrupią w gotowej kanapce i fajnie kontrastują z miękką rybą.  Rybę możecie usmażyć, ugrillować na patelni grillowanej lub na prawdziwym grillu na świeżym powietrzu, czego Wam i sobie życzę:) Pity z grillowaną rybą po marokańsku przepis własny na 4 porcje czas przygotowania: 30 min + czas marynowania ryby Składniki: 600 g ryby o białym(...)włoski pokrój wzdłuż na ćwiartki a następnie w cienkie paski. Posiekaj pęczek koperku i wszystko wymieszaj. Rybę wyjmij z marynaty i usmaż na patelni grillowej lub, w sezonie, na grillu (wystarczy po 3-4 minuty na stronę). Pity podgrzej chwilkę w piekarniku. Chlebki pita przekrój na pół, a powstałe kieszonki wypełnij kawałkami ryby i surówką. Polej składniki sosem jogurtowym

Chilli Czosnek i Oliwa
Najprostsze grillowane szparagi z parmezanem i oliwą rozmarynową 106

rezultacie szparagi były obrzydliwe, a ja nie mogłam zrozumiem, co wszyscy w nich widzą. Jeszcze lepsze od gotowanych są szparagi grillowane - o przyjemnie dymnym aromacie. Szparagi możecie ugrillować na grillu tradycyjnym, gazowym albo patelni grillowej. Mamy właśnie sezon grillowy, więc czemu by nie dorzucić kilku szparagów obok porcji mięska czy rybki? Dziś mam dla Was przepis właśnie na takie grillowane(...)płytki garnku (ja używam głębokiej patelni). Wrzuć szparagi i blanszuj przez 2-3 minuty. Odcedź, zanurz w zimnej wodzie i ponownie odcedź. Wyjmij i osusz papierowym ręcznikiem. Rozgrzej grill gazowy lub ogrodowy. Natłuść ruszt. Szparagi ułóż na blasze do pieczenia, polej oliwą i posyp solą. Następnie grilluj przez 1-2 minuty z każdej strony, układając warzywa wszerz rusztu. Możesz

Chilli Czosnek i Oliwa
Karkówka z grilla 170

Czasem przychodzi mi wielka ochota na mięso z grilla. Jako, że mieszkamy w bloku, pakuję grillowanie urządzam u teściowej w ogródku. Dzisiaj chcę podzielić się przepisem na karkówkę z grilla, którą ja przygotowałam z podwójnej porcji. Podałam tradycyjnie, z młodymi ziemniakami i surówką z kapusty. Składniki: 8 plastrów karkówki 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy 5 łyżek oleju rzepakowego

Czerwień i błękit
Popcorn z grilla 154

Zazwyczaj popcorn przygotowuję w garnku z małą ilością oleju na dnie. Jest smaczniejszy niż z maszynki. Jednak spędzając wakacje pod namiotem często robiliśmy popcorn na grillu. Wystarczą dobre tacki do grillowania lub folia do pieczenia. Składniki: opakowanie popcornu sól olej, ewentualnie masło  Na tackę do grilowania (najlepiej z małymi oczkami lub aluminiową folię do pieczenia) wysypujemy popcorn. Na jednej(...)tacce zazwyczaj mieści się około szklanki ziaren popcornu. Posypujemy popcorn solą i skrapiamy olejem. Nakrywamy szczelnie papierem do pieczenia i ustawiamy na nagrzanym grillu. Po kilku minutach ziarna zaczną strzelać. Całość zdejmujemy z ognia po 8-10 minutach. Ewentualnie dosalamy a pomiędzy ciepłe ziarenka możemy włożyć odrobinę masła, które szybciutko się rozpuści

prawdziwe jedzenie
Kurczak grillowany z ryżem (słodko-kwaśny) 261

Takie tam dzisiejsze pichcenie na szybko. Czasami tak mam, że nie lubię napracować się w kuchni, ale jednocześnie lubię jak danie jest smaczne, do tego ładnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) 142

Na Szparagi czekamy z Piotrem cały rok. W Wielkopolsce szparagowe zbiory trwają ok. 2 miesięcy. Szparagi ( po 3 sztuki) zawinięte w cieniutkie plastry boczku to danie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (grillowane) 156

Mini kebaby z mielonego mięsa, czy to wołowego, czy wieprzowego bardzo często przygotowuję. Grillowane na patyczkach mini kebaby są bardzo poręczne. Do mięsa można dodać dowolne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowany schab z mozzarellą 197

Wakacje, ach wakacje. Schab znów wrzuciłam na grill. Tym razem w połączeniu z serem mozzarella. Super zestaw na lekki, letni obiad, który nie obciąża zanadto żołądka. Grillowany schab z mozzarellą przygotowuje się bardzo szybko, również nadaje się do przygotowania na patelni grillowej. Potrzebujemy tylko plastry schabu, 1 pokrojony w plastry ser mozzarella, sól i ognistą mieszankę przypraw. Do grillowanego schabu(...)osób; 5 szt plastry schabu, 5 plastrów sera mozzarella ognista mieszanka przypraw sól do smaku Przygotowanie: Plastry schabu doprawiamy solą i ognistą mieszanką przypraw. Układamy plastry schabu na rozgrzanym grillu i grillujemy z jednej strony, obracamy i układamy na schabie po plastrze sera mozzarella, które również doprawiamy ognistą mieszanką przypraw, grillujemy drugą stronę schabu. Tak grillowany schab będzie miękki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka grillowana pikantna 284

Kto lubi grillowane piersi z kurczaka? My bardzo, tym bardziej, że danie łatwe, ładne i przyjemne w smaku. W ramach liczenia kalorii na obiad proponuję grillowaną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zielono-czerwony obiad 128

Zielono mi śpiewam sobie i jednocześnie marynuję piersi indyka, a to za sprawą samych zielonych składników. Mam fajną zieloną musztardę, która swój kolor zawdzięcza pietruszce, bazylii

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania