grill - 12274 przepisów (strona:575/819)

BRUSCHETTA 166

Bedzie nam potrzebna -bagietka lub sztangiel wiejski albo zwykle bulki pokrojone w kromki -sloiczek BRUSCHETTA DI VERDURE  Goccia d Oro -zabek czosnku -oliwa z oliwek Rozgrzewamy mocno patelnie- grilla ( jesli nie mamy to mozemy to zrobic na normalnej patelni ktora akurat posiadamy )----> oczywiscie bez grama tluszczu.... chodzi tylko o to aby podsuszyc i ladnie podpiec nasze kromeczki Kromeczki

Z Kuchni Do Kuchni
Z miłości do.. próżni bez granic ! 184

spostrzeżeniami na stronice encyklopedyczne. Ale ja Wam powiem. Idzie lato. Robi się co raz to cieplej. Taki pojemnik doskonale sprawdza się pod drzewkiem, na kocyczku, na pikniku czy na grillu! Zamarynujecie w nim dosłownie wszystko. Mięso może leżeć i leżeć w marynacie. Po upływie czasu będzie co raz to bardziej kruche i aromatyczne. Zalety same zalety. Z mojej strony był

Z Kuchni Do Kuchni
Grillowane bakłażany , w occie i w oleju 194

znanego powszechnie ciemnego jajowatego. Taki marynowany bakłażan smakuje trochę jak nasz grzyb marynowany. Ale mimo wszystko, nie tak samo. Jadają go Włosi do swoich panini, lub do mięsiwa z grilla...Bakłażana można spotakć we Włoszech wszędzie tam gdzie podawane jest bardzo tłuste mięso,np.baranina.Warto aby zagościł również na naszych stołach, gdyż smak jest niepowtarzalny, oryginalny . Składniki -bakłażany -olej -ocet spirytusowy

Z Kuchni Do Kuchni
Kokilki TUPPERWARE- ....pyszne jaja! 171

będzie trafieniem w samo sedno. Temperatura podana jest tak w C jak w F. Do mojej kokilki nie można stosowac ostrych narzędzi, n ie można jej stosować do funkcji grilla w tradycyjnych piekarnikach ,i że jest to produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością. W razie jakichkolwiek problemów ze zrozumieniem symbolistyki ,strona oferuje klarowne wyjaśnienia  TUTAJ- KLIK! Ale do rzeczy

Z Kuchni Do Kuchni
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 139

łyżkę zimnej wody i jedno żółtko. Formuję burgery i wstawiam do lodówki. Pół godziny przed smażeniem wyciągam, żeby mięso miało temperaturę pokojową. Smażę na lekko natłuszczonej patelni grillowej lub grillu. Stopień wysmażenia pozostawiam wam. U mnie się dzieli, ja lubię różowe w środku, a Najcierpliwszy dobrze wysmażone (co dziwne, bo steki wsuwa średnie). Pod koniec smażenia na wierzch burgera kładę

ladykitchen
Sałatka z roszponki z dyniowymi gwiazdkami 136

smażenia,  Sos: 100 g jogurtu naturalnego gęstego, 2 łyżki ziarenek kapary, pieprz świeżo zmielony. Przygotowanie: Filet z kurczaka płuczemy, z dwóch stron musztardą smarujemy, na patelni lub grillu grillujemy, szczyptę soli i pieprzu dodajemy. Mięso studzimy, następnie na paski kroimy.  Z dyni gwiazdki wycinamy, łyżkę oleju podgrzewamy i na nim je podsmażamy, aż piękny złotawy kolor uzyskamy

Moniki Smakołyki
Kiełbaski na grilla 145

pełni, pogoda słoneczna, więc grillujmy :-). Kiełbaski możemy podać z grillowanymi warzywami lub  z mixem sałat z pomidorkami i fetą . I koniecznie z  sosem tzatziki :-) Kiełbaski na grilla Składniki na 12 sztuk: 1,5 kg mielonej wieprzowej karkówki 4 czubate łyżki czerwonej greckiej przyprawy 2-3 łyżki zimnej wody 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 4 przeciśnięte(...)mięso mieszamy z oliwą, octem, wodą, czosnkiem i czerwoną przyprawą ziołową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej formujemy kiełbaski i nadziewamy je na patyki. Pieczemy na grillu, najwygodniej będzie na aluminiowych tackach

Kulinarne przygody Gatity
Schab w majeranku nadziewany śliwką 182

Dzisiaj mała przerwa w szparagowym menu. Majówka już od jutra i wiadomo, kto żyw wyciąga grilla i grilluje ! Ale ponieważ pogoda od piątku ma być kiepska, gdyby Wam zostało jakieś mięsiwo, a  pogoda nie będzie pozwalała na rozpalenie grilla, to polecam odpalić piekarnik i upiec soczysty schab :-). Będzie doskonały na ciepło do  ziemniaczanej sałatki  lub na zimno

Kulinarne przygody Gatity
DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł 294

Domowy sos barbecue jest bardzo intensywny i wyrazisty, ma posmak dymu i jest idealny do grilla czy burgerów. W zależności od kraju i rodzaju panującej tam kuchni może mieć różny skład. My postanowiliśmy zrobić go na bazie piwa – ciemnego i słodkiego. Efekt naprawdę doskonały! Jedynym mankamentem sosu BBQ jest to, iż wszystkie składniki są w nim ważne i pominięcie(...)lodówce nawet 2-3 tygodnie. Ze względu na jego intensywność jest bardzo wydajny. Nada się nie tylko do burgera czy steku ale może także pełnić rolę marynaty do grilla, np. do karkówki czy kurczaka. OM NOM NOM! Post DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Grillowane warzywa z kurczakiem chili 185

odsączyć z nadmiaru soku. Delikatnie posól i posmaruj olejem z dwóch stron. Kurczaka, pomidorki, cebulkę i cukinię grilluj. Pierś pod koniec posmaruj dokładnie sosem chili i jeszcze połóż na grilla. Warzywa i pierś układamy na talerzu posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dodajemy kiełki rzodkiewki, doprawiamy pieprzem i gotowe. Smacznego Rada: Pomidorki grillujemy na specjalnych tackach do grillowania. warzywa i mięso grillujemy(...)specjalnych tackach na grillu lub patelni

Moniki Smakołyki
Paluszki serowe z kapary 145

Paluszki serowe z kapary to smaczna przekąska, którą łatwo się przygotowuje i niewiele kosztuje.  Można  w piekarniku  je piec, albo na grillu z pokrywą. Składniki na 8 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego (250 g), 3 łyżki kapary, 2 ząbki czosnku, 60 g startego sera żółtego,   świeży tymianek, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Oliwki drobno(...)dodajemy ser i igiełki tymianku. Przykrywamy drugą połówką ciasta i delikatnie wałkujemy. Tak przygotowane ciasto kroimy na cienkie paseczki i przekładamy na folię ułożoną na górnym rożnie. Pieczemy w grillu rozgrzanym do 180 ° C, pod zamkniętą pokrywą ok. 10 - 15 min. Skręcamy maksymalnie temperaturę i przekładamy paluszki niżej (drugą stroną). Pozostawiamy na ok. 2 min do uzyskania złotawego

Moniki Smakołyki
Grillowana pierś z kurczaka z serem feta 161

błony . Lekko rozklepujemy. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Skrapiamy oliwą z oliwek.  Możemy dodać więcej oliwy i marynować - jeśli mamy trochę czasu do grilla w ogrodzie - lub też przygotowywać bezpośrednio :) Grillujemy z dwóch stron - na grillu lub patelni grillowej , czy też w piekarniku - aż mięso będzie upieczone. Na gorącym kurczaku kładziemy grube plastry fety

Moje Kuchenne Rewelacje
Grillowane kolby kukurydzy z dipem z sera pleśniowego 123

mnie tym co znalazł u swoich dostawców. Dzisiaj pokazał mi tak piękne kolby kukurydzy, że zrezygnowałam z wcześniejszych obiadowych planów, a na talerze wjechały one. Świetny sposób na ostatniego grilla lub ognisko. Możecie tak jak jak wykorzystać grilla elektrycznego albo po prostu piekarnik lub patelnię. Potrzeba Wam tylko trochę cierpliwości i nic poza tym. Jeśli nie przepadacie za serem pleśniowym

Okolice Palnika
Hiszpania, czyli pikantne gazpacho z grzankami 167

czosnkiem w miękką masę.  Pozostałą część bagietki pokroiłem pod lekkim skosem w kromki o grubości około 1 cm. Każdą kromkę posmarowałem masłem czosnkowym. Tak przygotowane bagietki ułożyłem na grillu elektrycznym (można oczywiście użyć piekarnika z funkcją grilla) i podpiekałem lekko do całkowitego roztopienia się masła i nabrania przez grzanki lekkiej chrupkości.  Pozostałą część ogórka, papryczki chili i żółtej

Wyprawy kulinarne
Kociołek na grillu. 181

KOCIOŁEK NA GRILLU zdecydowanie niedietetyczne danie ;-) SKŁADNIKI: - ZIEMNIAKI POKROJONE W PLASTRY - 1,5 KG ŁOPATKI WIEPRZOWEJ W MARYNACIE - 2-3 ŁYŻKI SMALCU - CEBULA - 3 PAPRYKI KOLOROWE - 600 g PIECZAREK - GARŚĆ PODGRZYBKÓW SUSZONYCH - ZIOŁA: ŚWIEŻY MAJERANEK, PRZYPRAWA DO GRILLA, SÓL, PIEPRZ, LIŚCIE LAUROWE NACZYNIE WYSMARUJ TŁUSZCZEM, UKŁADAJ NAPRZEMIENNIE, NA SAMEJ GÓRZE ZIEMNIAKI, POSYP OBFICIE MAJERANKIEM I SOLĄ.  PIECZEMY MINIMUM

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania