Sos z papryk i bakłażanów

Sos z papryk i bakłażanów

Sos z papryk i bakłażanów

Pasta w smaku bardzo przypomina ajvar. Postanowiłam jednak nie miksować całości, tylko zostawić w takiej właśnie wersji. Wiecie jakie to jest dobre? Najlepsze na drugi dzień. Tego typu pasta genialnie nadaje się wędlin, my wchłonęliśmy ją po prostu z pieczywem. Dzisiaj zrobiłam ją zresztą głównie z myślą o chłopakach, którzy wyjeżdżają na parę dni w delegację. Niech mają coś zjadliwego do pieczywa.  Składniki: 3 duże czerwone papryki 2 duże bakłażany 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.