grill - 12274 przepisów (strona:270/819)

Wyjątkowy łosoś grillowany na desce cedrowej z nutą pomarańczy 134

Filety z łososia ze skórą Sól i pieprz skrobia kukurydziana oliwa z oliwek 2 pomarańcze, jedną kroimy w cienkie plasterki, z drugiej wyciskamy sok 1 łyżka płynnego miodu Przygotowanie: Grilla przygotowujemy do grillowania na deskach cedrowych. Obie strony łososia posypujemy solą i pieprzem. Niewielką ilością skrobi kukurydzianej posypujemy skórę łososia i delikatnie w nią wcieramy. Tak przygotowanego łososia wykładamy

naRuszcie
Pieczarki z kremowym serkiem z grilla 124

już wspomniałam okres wakacyjny w tym roku oznaczał dla mnie nieograniczony dostęp do grilla. Jako mieszkanka bloku jest to dla mnie sytuacja niecodzienna, grilluję więc wszystko co mi przyjdzie do głowy. Dziś kolejna propozycja. 8 dużych kapeluszy pieczarek 500 g serka homogenizowanego cebula pół papryki natka pietruszki sól olej Ja kupiłam pieczarki przeznaczone

Polska Zupa
Drobiowe kotleciki bolognese z grilla lub ogniska 137

takiej formie również proponuję. Ten przepis odmieni Wasze życie. To jakby zamknąć smak sosu bolognese w jednym kawałku. Fantastycznie komponują się z sosem czosnkowym . DROBIOWE KOTLECIKI BOLOGNESE Z GRILLA LUB OGNISKA Składniki: - 1 kilogram drobiowego mięsa mielonego - 190 gram koncentratu pomidorowego - 300 gram mozzarelli - 1 czerwona cebula - 1 biała cebula - 2-3 ząbki czosnku - bazylia - oregano - tymianek - pieprz - sól Przygotowanie

Życie zamknięte w smaku
Ziemniaki w mundurkach w sosie majonezowo-jogurtowym z papryką 132

już taka tradycja na rodzinnym grillu, że na stole pojawiają się te ziemniaki. Kiedyś potrafiliśmy się kłócić z moim bratem o to, kto lubi je bardziej. Pewne jest jedno - są przepyszne! ZIEMNIAKI W MUNDURKACH W SOSIE MAJONEZOWO-JOGURTOWYM Z PAPRYKĄ Składniki: - 1,5 kilograma ziemniaków (najlepiej młodych) - 1 duży jogurt (400 gram) - 2-3 łyżki majonezu - papryka czerwona słodka - papryka

Życie zamknięte w smaku
Polędwiczka wieprzowa grillowana w marynacie z czarnych oliwek, kaparów i musztardy z oliwą z suszonych pomidorów 129

poddajemy obróbce termicznej do pożądanego stopnia wysmażenia (wszystko zależy od wielkości polędwiczki, ale trzeba pamiętać, że wieprzowina nie może nosić oznak surowości). Polędwiczce dajemy odpocząć na chłodnej części grilla, a w warunkach domowych na ogrzanym naczyniu, przez około 5-7 minut. Po tym czasie kroimy ją na porcję i serwujemy. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function

Życie zamknięte w smaku
Grillowane serduszka - Caracao 163

Proste dania pamiętajcie są najsmaczniejsze. Dzisiaj przygotowaliśmy brazylijski przysmak na grilla - to kurze serduszka. Nie każdy jest ich fanem jednak moje serce to danie skradło. Przygotowanie jest bardzo proste, a Ja mimo, że kocham gotować to uwielbiam takie proste potrawy.Mam nadzieję, że i wasze serca skradnie taki szaszłyk.   Składniki:  1,5 kg oczyszczonych kurzych serduszek

Niezły Młynek
Kawowy deser w słoiku 547

ogóle powiedzieć) jest to, że jest bardzo aromatyczny i czekoladowy. Według mnie trochę przesadziłam , choć moim testerom smakowało. Deser można podawać nie tylko w słoiku (fajny pomysł na grilla!) ale również w pięknych pucharkach. Zapraszam na kawowy deser z.. czekoladą :) Składniki na deser kawowy w słoiku 1 porcja:          71 g śmietanki

Słodkie Przyjemności
Papryka z grilla 177

Dzisiaj kolejna propozycja na danie z grilla. I po raz kolejny nie wiem czy można nazwać to przepisem, to raczej pomysł na to co by tu jeszcze wrzucić na tą gorącą kratkę. Nam bardzo smakowało, chociaż zastanawiałam się mocno czy to się uda i co z serem. Teraz mogę tylko zapewnić, że warto było spróbować

Polska Zupa
Szaszłyki z wołowiny 125

wołowiny – aromatyczne, lekko pikantne, soczyste. Wołowina marynowana przez co najmniej kilka godzin nabiera kruchości i jest bardzo soczysta. Szaszłyki z wołowiny są świetnym rozwiązaniem na danie z grilla jeśli nie lubicie trochę tłustszej karkówki, kiełbasek czy kaszanki.   Składniki (na naprawdę sporo szaszłyków :) ): – ok. 0,8-1 kg wołowiny (polecam łopatkę) – kilka cebul białych lub czosnkowych

Pociąg Do Kuchni
Pieczarki z grilla z tymiankiem 249

razem propozycja na przekąskę pomiędzy właściwym grillowaniem. Zapraszam na pieczarki z grilla pachnące tymiankiem. Składniki: 10 pieczarek sól pieprz czubata łyżeczka tymianku 6 łyżek oleju Wykonanie: Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekładamy do naczynia, polewamy olejem i mieszamy, aby olej pokrył je jak najdokładniej. Następnie pieczarki z obu stron solimy i pieprzymy. Na koniec obsypujemy je tymiankiem i jeszcze

Smak mojego domu
Grillowana rolada z kurczaka z kozim serem, oliwkami, cukinią podane z piwem marcowe 133

Filety z kurczaka na cienkie plastry rozbiłam, marynatę sojową do nich zrobiłam, dobrze zamarynowałam, następnie cukinię, ser kozi, oliwki dodałam. Jak roladę zwinęłam i w folię aluminiową zawinęłam. Na grillu je grillowałam i z grzankami z pesto i pieczarkami podałam. Idealnie do piwa marcowe pasowały bo smakami się uzupełniały. Składniki : marynata : 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka sosu sojowego, starta skórka

Moniki Smakołyki
Szaszłyki 105

boczek na niewielkie kwadraty, a następnie nabijamy kolejno na szpatułkę razem z wyjętym z lodówki kurczakiem.  Szaszłyki smarujemy oliwą z oliwek, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym, układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy z każdej strony

Miód i pieprz
Grillowane skrzydełka w miodzie 98

marynatę. Wkładamy do niej skrzydełka, dokładnie nacierając marynatą z każdej strony i odstawiamy na co najmniej 3 godziny w chłodnym miejscu  Skrzydełka wyjmujemy z marynaty.  Rozgrzany ruszt grilla przesmarowujemy olejem(zapobiega to przywieraniu mięsa) i układamy zamarynowane skrzydełka przekładając je parokrotnie w trakcie grillowania. Kiedy  już wstępnie opieczemy  skrzydełka, smarujemy je pozostałą marynatą, do której dodajemy

Miód i pieprz
grillowany bakłażan 150

roladkę, spinając go na koniec wykałaczkami lub połówkami szpatułek do szaszłyków( zabezpieczy to całość przed  rozwinięciem). Na koniec skrapiamy roladki oliwą i  układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, opiekając z obu stron. Doskonałym dodatkiem do grillowanych warzyw jest pasta z bobu

Miód i pieprz
Grillowany kurczak z sosem winno –wiśniowym 130

skropić sokiem wiśniowym. Miskę odstawiamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie filet z kurczaka zawijamy w folię aluminiową. Dodatkowo wlewamy marynatę do środka. Paczuszki układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy do miękkości mięsa (od czasu do czasu sprawdzamy miękkość szpikulcem). Pod koniec otwieramy paczuszki i wyjmujemy filet na ruszt, żeby się przypiekł z wierzchu. Kurczaka podajemy na wcześniej ugotowanym

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania