grill - 12274 przepisów (strona:263/819)

Dorada z grilla z ziemniakami po indyjsku 140

Dorada jest bardzo smaczną rybą o białym mięsie, doskonale nadaje się na grilla, podałam ją z młodymi ziemniakami na indyjską nutę, danie godne polecenia. Składniki: 2 świeże dorady ½ pęczka świeżej kolendry Sól do smaku Pieprz do smaku Sok z cytryny do smaku 2 ząbki czosnku Oliwa do natarcia Ziemniaki po indyjsku: 1 kg młodych ziemniaków w mundurkach 50 ml wody

Wanilia i Kardamon
Grillowana karkówka w śmietanowej marynacie 165

przygotowania: Składniki marynaty przekładamy do miski i łączymy ze sobą. Plastry karkówki lekko rozbijamy i przekładamy do miski z marynatą, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej na lekko złoty kolor. Podajemy z sosem barbecue oraz ulubiona sałatką

Bajeczna Kuchnia
Szaszłyk drobiowo – wieprzowy aromatyzowany czosnkiem 140

Danie szczególnie polecam na grilla ( w końcu to prawie nasze zajęcie narodowe ). Dzięki dodaniu do potrawy boczku, filet z kurczaka nie jest suchy, a całość dopełnia się idealnie. Polecam, wypróbowane. Składniki: Filety z kurczaka Świeży boczek Sól Czosnek Słodka mielona papryka Wykonanie: Z boczku usuwamy skórę a następnie kroimy go na cienkie paski. Przyprawiamy solą, papryką i przepuszczony przez praskę

Smaki Ewy
Grillowany schab w musztardzie do kanapek 182

analogicznie. Uważać, aby nie przesmażyć - bo mięso za bardzo wyschnie i stanie się wiórowate. Usmażony schab zdjąć z patelni i odłożyć do lekkiego ostudzenia. Uwaga! Jeśli mamy akurat odpalony grill , nic nie stoi na przeszkodzie aby mięso na nim ugrillować , zamiast pos ł ugiwania się patelnią zastęp czą . A gdyby tak jeszcze przy węglach pod ł ożyć kawałek drewna olchowego

Grunt to przepis!
WIOSENNA SAŁATKA 462

Taką sałatkę przygotowałam wczoraj do grilla, ale idealnie sprawdzi się też jako dodatek do obiadu albo na różnego rodzaju imprezy. Jedna jej wada... bardzo szybko znika ze stołu ;) Składniki: * 300 g pomidorków koktajlowych * 1 świeży ogórek * 8 ugotowanych na twardo jajek * 1 puszka groszku konserwowego * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 paczka mix sałat u mnie była z marchewka i czerwoną

Zrób to smacznie
Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur 170

Kolejna przekąska z grilla. Tym razem jest to bagietka faszerowana pastą z usmażonych pieczarek z dodatkiem cebuli, serem lazur, natką pietruszki i odrobiną czosnku. Nic skomplikowanego, a zarazem wyjątkowo smacznego. Taka gorąca i chrupiąca bagietka zapewne urozmaici Wasze grillowe menu. Polecam Składniki: 1 bagietka 0,5 kg pieczarek 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 50 g sera lazur

Oryginalny smak
MIZERIA Z KUKURYDZĄ 155

Pyszna mizeria,którą mogłabym jeść kilogramami,doskonała do obiadu,do mięska z grilla ale też może stanowić oddzielny posiłek,szczególnie w takie upale dni jak dziś. Składniki:   1 kg zielonych,świeżych ogórków 1 mała puszka kukurydzy koperek 1-2 szklanki jogurtu wymieszanego ze śmietaną 18% w proporcjach wg uznania( sam jogurt też może być) sól,pieprz 4 żabki czosnku

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka do grilla 287

więc grillujemy :) Do grillowanych mięs świetnie pasują sałatki z pomidorem, ogórkiem, fetą i sałatą a to wszystko polane sosem.  Właśnie taki przepis na pyszny dodatek do potraw z grilla chciałabym Wam dziś polecić. Składniki na 6 osób: 1 opakowanie "mix sałat" słoiczek suszonych pomidorów z pestkami dyni 3 pomidory malinowe 1 świeży ogórek 1/2 opakowanie sera feta

Alutka-Gotuje
Grillowany kurczak o nucie miętowej ze szparagami i talarkami ziemniaczanymi 146

Następnie każdy oddzielnie filet przekładamy na folię aluminiową, na wierzch dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w długie paski paprykę. Całość przykrywamy folią. Kurczaka układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 15 min z dwóch stron. Ziemniaki myjemy, kroimy na cienkie talarki, które osuszamy papierowym ręcznikiem. talarki skrapiamy olejem rzepakowym. Grillujemy je na złoty kolor z każdej str. pod  koniec doprawiamy

Moniki Smakołyki
Szaszłyki drobiowe w ziołowej marynacie 209

boczek w plasterki. Wszystkie składniki szaszłyków nabijam na moczone w wodzie patyczki w kolejności kurczak, boczek, papryka x3 i na końcach po kawałku ("8-ce")cebuli. Na dobrze rozgrzanym grillu szaszłyki gotowe są w ok 20 minut. Ps.: Kto wypróbuje niech podzieli się opinią a może i również zdjęciem

Mechanik w kuchni
Grillowana pierś z morelami 115

porównaniu do mojego Męża- ja zawsze lubiłam połączenie mięsa z owocami. Postanowiłam więc na grilla przygotować dla siebie porcję kurczaka z suszonymi morelami. Składniki: 1 pierś z kurczaka ok 8 suszonych moreli sól, pieprz do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek

Kuchnia w czekoladzie
Szaszłyki drobiowe z pieczonym żółtym ryżem. 178

Witajcie :) miały być szaszłyki z grilla ale że była brzydka pogoda więc upiekłam je w piekarniku razem z ryżem. Powiem Wam że wyszły pyszne, do szaszłyków podałam sos Madziarów FolWark. Zapraszam do wypróbowania:)   Składniki : 5 piersi z kurczaka 2 papryki czerwone 2 duże cebule 2 łyżki domowej vegety   1 łyżka suszonej bazylii 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Sama słodycz i szczypta chili
Grillowana tortilla z kurczakiem teriyaki – dookoła świata 255

wszystko razem mieszamy aż do połączenia – odstawiamy na około 20 minut , mieszamy przed użyciem . Warzywa które mają służyć jako zdrowy wypełniacz tortilli, kroimy w niezbyt duże plastry . Rozpalamy grilla tylko sobie znanym sposobem i używając tajników swej precyzyjnej , wyspecjalizowanej ,techniki grillowania , grillujemy piersi , boczuś i tortille " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Pomidory faszerowane na surowo 146

Pomidory faszerowane na surowo to propozycja na przystawkę do grilla, lecz także może być idealnym dodatkiem do śniadania – w ten właśnie sposób poznaliśmy smak tychże faszerowanym pomidorów. Podałam je podczas ostatniego niedzielnego śniadania. Gdy je testowaliśmy, przygotowałam tylko trzy pomidory i stoczyliśmy wraz z Marcinem bój o ostatni pomidor, jaki został w salaterce. Pamiętajcie, […] The post Pomidory faszerowane

Magiczny Garnek
Grillowana rolada z kurczaka z serkiem kremowym, pesto z rukoli i warzywami 129

kształt walca uformowałam. Ziemniaki w oleju z solą, pieprzem obtoczyłam, świeżego lubczyku dołożyłam, w folię zawinęłam i za grillowanie się wzięłam. Pod koniec szparagi i pomidorki na grill dodałam i po kilku minutach gotowe już  miałam. Roladki wyszły wyjątkowe,  delikatne i  kremowe, które z warzywami podałam i z rodziną się grillowanym daniem zajadałam.  Składniki

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania