naszej prawidłowo zbilansowanej diety. Steki serowe świetnie smakują z ryżem basmati lub hawajskim ryżem jaśminowym. Polecam! Serowe steki z sałatką będą także idealnie pasowały do mięs z grilla. Możemy je również zabrać na piknik ponieważ na zimno są tak samo dobre - koniecznie z sałatką, która orzeźwia całe danie :) -------------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 40 minut -------------------------------------------- SKŁADNIKI : 250g sera feta
Moja Książka Kucharskakompotu 'rozniesie' się po całym domu :) Świetnie smakuje kiedy jest jeszcze ciepły, jak również po schłodzeniu. Kompot z rabarbaru i truskawek polecam na przyjęcie na świeżym powietrzu, na grilla oraz na piknik. SKŁADNIKI: 7 łodyg rabarbaru 2 szklanki obranych i umytych truskawek 3 łyżki cukru brązowego sok z jednej, słodkiej pomarańczy 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
Moja Książka KucharskaSAŁATKA "DUCH KORSYKI" ...kolorowa...bardzo apetyczna... Sałatka z jajkami, soczystymi pomidorkami koktajlowymi, lekko ostrą cebulą, idealna na grill-party lub piknik. Moi Drodzy, mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam. Polecam! SKŁADNIKI : 4 jajka ugotowane na twardo 10 pomidorków koktajlowych 100g przebranych liści szpinaku 1 średnia, czerwona cebula 1 opakowanie sera feta liście ulubionej sałaty (może być
Moja Książka KucharskaMieszamy orzechy laskowe, nasiona kolendry, natkę pietruszki, parmezan, dodajemy tyle oliwy, żeby powstała w miarę gęsta pasta, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem- smarujemy pastą kotleciki. Krok 2. Rozgrzewamy grill do najwyższej temperatury. Krok 3. Ziemniaki szorujemy, odcinamy końce, kroimy w grubsze plastry. Na patelni rozpuszczamy masło, wkładamy gałązkę świeżego rozmarynu, układamy plastry ziemniaczane, smażymy, aż skórka stanie się
Moja Książka Kucharskaprzyprawami do mięsa , kroimy w poprzek na plastry, każdy oprószamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek - grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie do miękkości (zdejmujemy z grilla, przykrywamy i dajemy chwilę "odpocząć" ), gotowe polędwiczki tniemy w paski - część ugrillowanych plastrów odkładamy na bok w ciepłe miejsce - ułożymy je na talerzach obok sałatki. Krok 2. Ogórka obieramy, kroimy
Moja Książka Kucharskaoraz oliwę, dokładnie mieszamy i odstawiamy sałatkę na około 1 i 1/2 godziny do lodówki. Sałatkę podajemy jako przekąskę z chrupiącym pieczywem lub jako dodatek do mięsa np. z grilla. Przygotujcie tą sałatk ę na przyjęcie , możecie ją zabrać na piknik lub po prostu podać na kolację. Je st lekka, sycąca i bardzo zdrowa. A więcej inspirujących przepisów
Moja Książka Kucharskapyszne! Parówki,kabanosy lub kawałki kiełbasek zapiekane w cieście francuskim. A tak wyglądają przyjęcia u nas. Odnajdziecie na stole coś z powyższych propozycji? A w okresie letnim …. Na grillu elektrycznym na balkonie Lub gdy ktoś wpadnie na kawkę … Jeśli macie jakieś propozycje na inne przekąski lub dania idealnie pasujące na przyjęcie, dajcie koniecznie znać! Pozdrawiam
Mojewlasne.plWiosnę 🌹🌼🌷 już mamy więc grillowanie zaczynamy. Ja 👩 też wystartowałam i dla całej rodziny 👩 👦👧👨 obiad na grillu przygotowałam. Filety z kurczaka 🐔 masą serową z pastą z rukoli wypełniłam i roladki z nich zrobiłam. Jeszcze szynką szwarcwaldzką pozawijałam i w folię spożywczą schowałam. Do tego młode ziemniaki i marchewkę przygotowałam i wszystko grillowałam. Roladki wyszły idealnie
Moniki Smakołykiwkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjmujemy mięso z marynaty i grillujemy (poza sezonem sprawdzi się równie dobrze patelnia grillowa lub grill elektryczny). Co jakiś czas smarujemy pozostałą marynatą
Smaki Na TalerzuSurówka obiadowa w bardzo prostej odsłonie. Tylko kilka składników i mamy pyszny dodatek do obiadu. Surówka ta z pewnością doskonale sprawdzi się jako dodatek do grilla. Prosta, pyszna i błyskawiczna w wykonaniu. Spróbujcie a przekonacie się sami ;) Składniki: * 3 większe marchewki * sałata lodowa (można również użyć kapusty pekińskiej) * 7-8 pomidorków koktajlowych * pół ogórka świeżego * kilka rzodkiewek * sól
Zrób to smaczniekurczaka mają wspaniały aromat i smak. Mięso jest delikatne i kruche. W sezonie letnim polecam tak przygotowane piersi wrzucić na ruszt- będzie to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej kiełbasy z grilla . Składniki: 6 pojedynczych piersi z kurczaka 2-3 gałązki rozmarynu marynata 8 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 4 łyżki octu balsamicznego łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka ostrej papryki
Pobite gary Barbarygotowy, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Karczek pieczemy na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z jednej i drugiej strony na złoto. Można go upiec na patelni grillowej lun na grillu. Po kilku minutach, kiedy już mięso ładnie się wypiekła, odkładamy na 30 minut i przykrywamy aby odpoczęło. Na talerz nakładamy porcję sosu z ciecierzycą, kładziemy stek z karczku
Kulinarne Fantazje Mariolihalloumi z sosem i grilluj po obu stronach. Zblanszuj brokuły w lekko osolonej wodzie. Odlej na durszlaku i natychmiast opłukaj zimną wodą. Wymieszaj brokuły z sosem i rzuć na grilla. Przekrój awokado na pół i usuń pestkę. Zachowaj łupinę. Skrop sokiem z cytryny, posól i posyp chili i pieprzem. Grilluj awokado miąższem do dołu, około 1 minuty. Opłucz i osusz
codojedzeniakości, obsypać grubo majerankiem, ułożyć w garnku i zalać piwem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Układamy na grillu często przewracając na drugą stronę i za każdym razem smarujemy marynatą piwną
Kulinarne przemysleniadelikatnie oliwą. Warzywa grillujemy w 205 stopniach 8 minut po 4 minuty z obu stron. Po tym czasie wyjmujemy czosnek, a seler pieczemy jeszcze 15 minut (już nie na grillu, ale również w wysokiej temperaturze). W tym czasie blendujemy ciecierzycę z jogurtem, czosnkiem, sokiem z cytryny i oliwą. Seler podajemy na pure z ciecierzycy. Całość posypujemy bułką tartą zmieszaną
rabarbarowo