grill - 12274 przepisów (strona:264/819)

Sałatka grillowa z fetą i selerem naciowym 173

użyłam gotowego sosu czosnkowego z ziołami włoskimi od Firmy  FANEX . Sos jest niezwykle aromatyczny a dodatek ziół wzbogaca jego smak. Idealnie sprawdzi się do sałatek czy mięs z grilla. Mnie bardzo ucieszyło opakowanie sosu, ponieważ pakowany w 60g saszetki jest niezwykle praktyczny. Takie paczuszki możemy zabrać również na piknik. Polecam sosy tej Firmy. Zapraszam do zapoznania się z resztą

VioletoweKucharzenie
Daktyle zapiekane w boczku 111

Daktyle zapiekane w boczku to pomysł i przystawka, którą po raz pierwszy zjadłam prawie 15 lat temu na kolacji świątecznej zorganizowanej przez Dunkę. Na kolacji spotkało

Magiczny Garnek
Wieprzowina z Szanghaju 126

marynatą , przykryłem i wstawiłem na 3 godziny do lodówki. Następnie wyjąłem mięso z zalewy (marynatę pozostawiłem). Do płytkiego żaroodpornego naczynia wlałem wodę do wysokości 1 cm, ustawiłem na ruszcie grilla, mięso przełożyłem na tacę aluminiową, przykryłem folią aluminiową, w stylu tagine. Piekłem mięso, co jakiś czas smarując je marynatą, 45 minut. Gotowe mięso wyjąłem i odstawiłem, aby ostygło. Następnie pokroiłem

R'n'G Kitchen
Ziemniaki zawijane w boczku 138

Ziemniaki to chyba najpopularniejszy produkt na polskich stołach więc dlaczego nie miałby się pojawić również na grillach, a jeśli dodamy do niego boczek to nikt się im nie oprze. Składniki : (w stosunku 1:1) młode ziemniaki średniej wielkości boczek w plastrach zioła prowansalskie Przygotowanie :  Obrane ziemniaki gotuję prawie do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzone ziemniaki posypuję ziołami następnie każdego

Mechanik w kuchni
Żółty dip 151

dań z grilla Składniki 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 1 średnia czerwona cebula 1 łyżeczka curry sól, pieprz Sposób przygotowania Cebulę pokroić w drobną kostkę, posypać curry … Czytaj dalej Żółty

czarrna od kuchni
Szaszłyki cukiniowo-pieczarkowe. 146

pieczarki zblanszować. Połączyć wszystkie składniki marynaty w dużej misce. Wrzucić do niej warzywa i dobrze wymieszać. Odstawić na minimum 1 godzinę. Namoczyć patyczki do szaszłyków. Rozgrzać piekarnik na funkcji grill do 200 stopni.  Składniki nabić na patyczki i położyć na wyłożonej natłuszczoną folią aluminiową kratce. Umieścić w piekarniku wysoko i grillować około 20 - 30 minut obracając co jakiś czas

zadanie-gotowanie
Szaszłyki z królika i szparagów 172

dłuższy kawałek. Zamarynowany comber pokroić na kawałki na jeden kęs. Na szpadki (jeśli używacie drewnianych, trzeba je wcześniej namoczyć w wodzie przez kilka godzin, by się nie paliły na grillu z płomieniem) nadziewać na przemian: szparagi, królika, szalotki i paprykę. Tak przygotowane szaszłyki polać oliwą i oprószyć solą. Smażyć z obu stron na niewielkim ogniu tak, by mięso i szparagi

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z mozzarellą i oliwkami + film 164

Sałatka z mozzarellą i oliwkami to znakomita propozycja na szybkie śniadanie, do pracy lub na kolację, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do potraw z grilla. Jest błyskawiczna i prosta w przygotowaniu a przy tym bardzo smaczna.   Składniki na 3 porcje : 10 pomidorków koktajlowych 2 ogórki zielone 150 g sera mozzarella 1 czerwona cebula 5-6 liści sałaty lodowej

Smakowite Dania
grillowana karkówka na patyczkach 133

składniki: 500 g karkówki składniki na marynatę: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosu worcestershire 1 łyżeczka imbiru, świeżo startego 1-2 łyżeczki miodu skórka otarta

Domowy Smak Jedzenia
ROLADKI Z BAKŁAŻANA 130

przez praskę czosnek, cynamon, oregano, chili i szczyptę soli. Mieszamy wszystko razem z mięsem. Odstawiamy na bok. Bakłażany opłukujemy z rosy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Następnie opiekamy krótko na grillu lub w piekarniku. Na dno naczynia w którym zamierzamy piec roladki wylewamy część sosu pomidorowego z patelni. Wymieszany farsz mięsny zawijamy w plastry bakłażana i układamy naczyniu żaroodpornym. Całość zalewamy

Markowy smak
Szaszłyki wieprzowe z cebulą i papryką 153

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).  Prosta, a jednocześnie smaczna wersja szaszłyków, która idealnie nadaję się do przygotowania w piekarniku, jak zarówno na tradycyjnym grillu.   300g boczku wieprzowego 300g szynki wieprzowej 3 cebule 1-2 papryki czerwone Marynata: 3-4 łyżki oleju 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka papryki słodkiej (płaska) sól, pieprz Dodatkowo

Di gotuje
Szaszłyki wieprzowe z papryką i cebulą w marynacie staropolskiej. 207

Pogoda nas nie rozpieszcza, za oknem zimno i mokro jak by to nie był maj tylko marzec. W miniony weekend przygotowałam szaszłyki z myślą o grillu na świeżym powietrzu, ale niestety nie dało się wysiedzieć i nie pozostało nic innego jak upiec je w piekarniku. Polecam ten sposób, jeśli i u Was pogoda nie dopisze, a tęskno Wam już

Kuchnia z widokiem na ogród
CEBULOWO CZOSNKOWA GRILLOWANA KARKÓWKA 105

choć pogoda się nieco popsuła i nastały chłodniejsze, ponure dni to zapraszam na grillowana karkówkę. Po powrocie pogody przepis będzie jak znalazł, ewentualnie możemy taka karkówkę upiec na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Składniki: 70 dag karkówki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki suszonych pomidorów z bazylią 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 5 łyżek keczupu 2 łyżki

Z Majeczką w kuchni
Tuńczyk teriyaki z pikantna salsa z nektarynek 156

cukier. Dusimy kilka minut, aż nektarynki puszczą sok. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy drobno posiekany marynowany imbir, a następnie doprawiamy pieprzem i zostawiamy do przestudzenia. Na rozgrzaną patelnie grillową lub grilla wrzucamy stek z tuńczyka i grillujemy po ok. 2-2,5 min z każdej strony. Tuńczyk będzie przypieczony z zewnątrz i krwisty w środku.  Rybę kroimy w plastry

DefinicjaSmaku
Szaszłyki z kurczakiem w marynacie ziołowej 193

Szaszłyki z grilla Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 3-4 pieczarki kilka kawałków bakłażana   marynata: 4-5 łyżek oleju sok z 1/2 cytryny 1 … Czytaj dalej Szaszłyki z kurczakiem w marynacie ziołowej

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania