Mąż je uwielbia, ja z resztą też :-), a w szczególności właśnie te, pieczone w słodko-pikantnej glazurze, która niesamowicie komponuje się ze smakiem drobiu. W sezonie pieczemy je na grillu, a gdy pogoda nie dopisze rozkładamy je na blasze i pieczemy w piekarniku. Uwielbiam je jeszcze gorące, gdy parzą jeszcze w palce, cudownie skwierczą, a ja marzę już tylko
Rozpustne gotowaniedodatkiem do mięs pieczonych, ale przede wszystkim wspaniale komponuje się ze smakiem mięs grillowanych. Jeśli zastanawiacie się jaki sos podać do grillowanej karkóweczki, cevapcici lub innych mięs przygotowanych na grillu polecam ten, bo jest pyyyszny!!!! Składniki na wiosenny sos do mięs 150 ml serka homogenizowanego o naturalnym smaku 150 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 3 rzodkiewki starte na tarce
Rozpustne gotowaniepieszcząca rozgrzane ciało, a w szklaneczce schłodzona, słodka, niesamowicie owocowa Sangria... Gasi pragnienie, orzeźwia, a po drugiej szklaneczce świat jakby piękniejszy, bardziej słoneczny... Jest idealna na letnie imprezy, grille, spotkania w gronie przyjaciół, czy rodziny, jak również jako owocowy deser dla dorosłych. Polecam!!! Składniki na Sangrię: 750 ml czerwonego wina (ja zazwyczaj używam półwytrawnego) 100 ml białego rumu (można
Rozpustne gotowaniechrupiącą skórka i cudownym, czosnkowo-pietruszkowym nadzieniem. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe, gdy zapach jest najbardziej intensywny, a skórka najbardziej chrupiąca. Idealne solo lub jako dodatek do pieczonego np. na grillu mięsa. Polecam!!! Składniki na bułki z czosnkiem i pietruszką na 12 sztuk: 425 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml ciepłego mleka 75 ml jogurtu
Rozpustne gotowanieDzisiaj Kochani mam dla Was przepis na pyszne babeczki w wersji na słono, a mianowicie babeczki z pomidorkami koktajlowymi. Są pyszne! Idealne jako dodatek do mięs pieczonych na grillu, sprawdzą się również na pikniku, rewelacyjne na śniadanie, kolację lub jako pyszna przekąska w ciągu dnia. Bardzo polecam! Składniki na babeczki z pomidorkami koktajlowymi: na 12 niewielkich babeczek SUCHE SKŁADNIKI
Rozpustne gotowaniesię pakowała ;) Ale wracajmy na ziemię! Za oknem u mnie dzisiaj jest słonecznie, choć chmury niebezpiecznie krążą dookoła, temperatura wysoka bo aż 20 stopni C :D, wiec rozpalamy grilla i na obiad będą kotlety pieczone na ogniu, podane z surówką w picie. Taki przedsmak "souvlaki me pita". Przepis na te bułeczki dostałam wiele lat temu od pani, która kiedyś pracowała
Rozpustne gotowanieboczek, łosoś, papryka żółta, cebula różowa, papryka zielona, cebula biała – i zaczynamy od początku. Kolejność możemy sobie oczywiście zmienić, według uznania. Przygotowane szaszłyki układamy na ruszcie i pieczemy na grillu ok. 15 minut lub w piekarniku nagrzanym do 180° C przez 30 minut (pod ruszt z szaszłykami wstawiamy blaszkę). Gotowe szaszłyki podajemy ze świeżym pieczywem i ulubioną sałatką lub surówką
mojewypiekiinietylkoblanszujemy we wrzątku dosłownie kilka sekund. Osuszamy liście. Na każdy liść nakładamy 1 czubatą łyżkę mięsa. Zawijamy jak tradycyjne gołąbki. Gotowe paczuszki grillujemy z dwóch stron. Ja zastosowałam grilla marki RUSSELL HOBBS Podajemy z sosem koperkowym, ziemniakami i z młodą kapustą. Sos koperkowy: Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i dokładnie ją wymieszać. Mąka szybko przybierze formę
Bon Appetit MałgorzatyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szaszłyki to obowiązkowe danie na grilla. Ja przygotowałam je z drobiowej kiełbaski, cukinii, cebuli i papryki. Smakują pysznie. Podajemy je z ketchupem i musztardą grillową. Post Szaszłyki z kiełbaską, cukinią i papryką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePrzepyszne i aromatyczne danie z grilla ,do tego niesamowity sos ananasowy <3 Składniki 4 medaliony z łososia (po 100 g) sól ,pieprz Sos: 150 g śmietany 12% 3 plastry ananasa (może być z puszki) 3 łyżki miąższu z cytryny 1 mała cebula 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon szczypta goździków sól Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G KitchenKolejna propozycja na grilla ;) Składniki 1 kg udek indyczych 1/2 szklanki posiekanych szalotek 1/4 szklanki posiekanej kolendry 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka tabasco 1 łyżeczka mielonego kuminu sól ,pieprz 1 jajko Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenJedno z ulubionych dań naszych gości ;) Dobrze ,że poza sezonem można użyć grilla elektrycznego ;) Składniki 800 g polędwiczki wieprzowej sól morska gruboziarnista pieprz czarny grubo mielony świeży tymianek 200 g leśnych grzybów 400 ml śmietanki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwiczki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,dzielimy na porcje i obtaczamy w mieszance soli ,pieprzu i liści
R'n'G Kitchenmiętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem
R'n'G Kitchenryba w kropki to tak jak muchomor niejadalna a tu wręcz przeciwnie. Gładzica jest pyszna i ma wiele wartości odżywczych. Polecam gorąco. Gładzica z czosnkiem i tymiankiem z grilla. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieLato w pełni, żar się leje z nieba. Cześć z nas ucieka na łono natury, wędrówki rowerowe, nad wodę, czy na grille. W takich sytuacjach warto mieć ze sobą coś dobrego do zjedzenia, kanapkę, która będzie miłym przerywnikiem. Polecam rogale francuskie z pulled pork, czyli rwana wieprzowina. Rogale co prawda nie przygotowane z domowego ciasta, wybaczcie, ale całość smaczna. Polecam
Bernika - moj kulinarny pamietnik