Domowe mini burgery z grilla 219każdej str. W tym samym czasie grillujemy warzywa (cebulę, pomidory, cukinię), które spryskujemy olejem i delikatnie oprószamy solą. Bułki przekrawamy na pół i krótko podpiekamy płaską str. na grillu. Dolną część bułki smarujemy sosem chili (jeśli chcemy łagodniejszą wersję nie dodajemy go) nakładamy rukolę, burgera, ser mozzarella i grillowane warzywa i przykrywamy górną częścią bułki. Burgery możemy od góry
Moniki Smakołyki
Grill: Łosoś marynowany w syropie klonowym 186Dodaj skórkę otartą z cytryny i odstaw do lodówki na min. godzinkę. Warzywa: Ulubione warzywa (u mnie bataty i czerwona papryka) umieść w rękawie do pieczenia. Na ruszcie grilla połóż kawałek foli aluminiowej, na której umieść warzywa. Grilluj aż będą lekko miękkie (ok. 30 minut). Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt
RATATOUILLE Z GRILLA 224Najlepiej przygotować trochę wcześniej (ok.1h) i kilkakrotnie przemieszać przed grillowaniem. Warzywa przekładamy albo do korytka do grillowania warzyw albo wyłożyć na specjalną patelnię grillową do warzyw i umieścić na grillu. Smażymy mieszając co jakiś czas przez kilka minut (u mnie ok.15) do miękkości warzyw. Podawać jako dodatek do mięs lub samodzielne danie. Smacznego
Smaczne Zdrowe
Bułki do hamburgerów- najlepsze! 250hamburgery? Pyszne, soczyste mięsko podane w mięciusiej, puszystej bułce. Najlepsze są bułki przygotowane samemu w domu, bo są wolne od wszystkich chemicznych polepszaczy, natomiast mięso najlepsze jest przyrządzane na grillu, ale że pogoda nie bardzo, to takie z patelni też będą super. Do tego wystarczy trochę keczupu, lub ulubione warzywa i uczta gotowa. Bułeczki sprawdzą się również jako baza
Rozpustne gotowanie
Pieczone skrzydełka. 601Mąż je uwielbia, ja z resztą też :-), a w szczególności właśnie te, pieczone w słodko-pikantnej glazurze, która niesamowicie komponuje się ze smakiem drobiu. W sezonie pieczemy je na grillu, a gdy pogoda nie dopisze rozkładamy je na blasze i pieczemy w piekarniku. Uwielbiam je jeszcze gorące, gdy parzą jeszcze w palce, cudownie skwierczą, a ja marzę już tylko
Rozpustne gotowanie
Wiosenny sos do mięs. 188dodatkiem do mięs pieczonych, ale przede wszystkim wspaniale komponuje się ze smakiem mięs grillowanych. Jeśli zastanawiacie się jaki sos podać do grillowanej karkóweczki, cevapcici lub innych mięs przygotowanych na grillu polecam ten, bo jest pyyyszny!!!! Składniki na wiosenny sos do mięs 150 ml serka homogenizowanego o naturalnym smaku 150 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 3 rzodkiewki starte na tarce
Rozpustne gotowanie
Sangria. 260pieszcząca rozgrzane ciało, a w szklaneczce schłodzona, słodka, niesamowicie owocowa Sangria... Gasi pragnienie, orzeźwia, a po drugiej szklaneczce świat jakby piękniejszy, bardziej słoneczny... Jest idealna na letnie imprezy, grille, spotkania w gronie przyjaciół, czy rodziny, jak również jako owocowy deser dla dorosłych. Polecam!!! Składniki na Sangrię: 750 ml czerwonego wina (ja zazwyczaj używam półwytrawnego) 100 ml białego rumu (można
Rozpustne gotowanie
Bułki z czosnkiem i pietruszką. 220chrupiącą skórka i cudownym, czosnkowo-pietruszkowym nadzieniem. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe, gdy zapach jest najbardziej intensywny, a skórka najbardziej chrupiąca. Idealne solo lub jako dodatek do pieczonego np. na grillu mięsa. Polecam!!! Składniki na bułki z czosnkiem i pietruszką na 12 sztuk: 425 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml ciepłego mleka 75 ml jogurtu
Rozpustne gotowanie
Babeczki z pomidorkami koktajlowymi. 205Dzisiaj Kochani mam dla Was przepis na pyszne babeczki w wersji na słono, a mianowicie babeczki z pomidorkami koktajlowymi. Są pyszne! Idealne jako dodatek do mięs pieczonych na grillu, sprawdzą się również na pikniku, rewelacyjne na śniadanie, kolację lub jako pyszna przekąska w ciągu dnia. Bardzo polecam! Składniki na babeczki z pomidorkami koktajlowymi: na 12 niewielkich babeczek SUCHE SKŁADNIKI
Rozpustne gotowanie
Chlebek pita. 253się pakowała ;) Ale wracajmy na ziemię! Za oknem u mnie dzisiaj jest słonecznie, choć chmury niebezpiecznie krążą dookoła, temperatura wysoka bo aż 20 stopni C :D, wiec rozpalamy grilla i na obiad będą kotlety pieczone na ogniu, podane z surówką w picie. Taki przedsmak "souvlaki me pita". Przepis na te bułeczki dostałam wiele lat temu od pani, która kiedyś pracowała
Rozpustne gotowanie
Szaszłyki z łososia 264boczek, łosoś, papryka żółta, cebula różowa, papryka zielona, cebula biała – i zaczynamy od początku. Kolejność możemy sobie oczywiście zmienić, według uznania. Przygotowane szaszłyki układamy na ruszcie i pieczemy na grillu ok. 15 minut lub w piekarniku nagrzanym do 180° C przez 30 minut (pod ruszt z szaszłykami wstawiamy blaszkę). Gotowe szaszłyki podajemy ze świeżym pieczywem i ulubioną sałatką lub surówką
mojewypiekiinietylko
Kotlety mielone grillowane w liściach winogronowych z sosem koperkowym 233blanszujemy we wrzątku dosłownie kilka sekund. Osuszamy liście. Na każdy liść nakładamy 1 czubatą łyżkę mięsa. Zawijamy jak tradycyjne gołąbki. Gotowe paczuszki grillujemy z dwóch stron. Ja zastosowałam grilla marki RUSSELL HOBBS Podajemy z sosem koperkowym, ziemniakami i z młodą kapustą. Sos koperkowy: Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i dokładnie ją wymieszać. Mąka szybko przybierze formę
Bon Appetit Małgorzaty
Szaszłyki z kiełbaską, cukinią i papryką 288Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szaszłyki to obowiązkowe danie na grilla. Ja przygotowałam je z drobiowej kiełbaski, cukinii, cebuli i papryki. Smakują pysznie. Podajemy je z ketchupem i musztardą grillową. Post Szaszłyki z kiełbaską, cukinią i papryką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje
Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym 246Przepyszne i aromatyczne danie z grilla ,do tego niesamowity sos ananasowy <3 Składniki 4 medaliony z łososia (po 100 g) sól ,pieprz Sos: 150 g śmietany 12% 3 plastry ananasa (może być z puszki) 3 łyżki miąższu z cytryny 1 mała cebula 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon szczypta goździków sól Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchen
Grillowany indyk 188Kolejna propozycja na grilla ;) Składniki 1 kg udek indyczych 1/2 szklanki posiekanych szalotek 1/4 szklanki posiekanej kolendry 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka tabasco 1 łyżeczka mielonego kuminu sól ,pieprz 1 jajko Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchen