grill - 12274 przepisów (strona:267/819)

Tortilla z salami 318

Dziś mam dla Was absolutny HIT! Przepis stał się ogromnie popularny wśród moich przyjaciół i zrobił furorę nie na jednym przyjęciu i grillu! Jestem pewna, że Wam również przypadnie do gustu i będzie często gościć w Waszych domach a to dlatego, że jest prosty i szybki w wykonaniu a do tego bardzo efektowny! Zapraszam! :) Składniki: 1 opakowanie tortilli 1 serek

Garniec Magalie
Pikantny karczek z grilla 233

sezon grillowy. Zapraszam na karkówkę na ostro z cukinią curry Składniki 1/2 kg karkówki 1/2 cukinii marynata: 1/2 cebuli 4 ząbki czosnku … Czytaj dalej Pikantny karczek z grilla

czarrna od kuchni
Grillowanie i wędzenie z jajem! Wędzone lub grillowane jaja na Wielkanoc 175

róży są sezonowym przysmakiem podawanym w słynnej restauracji Noma uznawanej za najlepszą na świecie. Jeśli masz nadmiar pisanek lub nie chcesz przygotowywać jajek w sposób tradycyjny, wrzuć je na grilla lub do wędzarni. Jajka na twardo są OK, ale wędzone lub grillowane są niesamowite. Więc jak tak naprawdę możemy wędzić albo grillować jajka? Grillowanie: Umieszczamy surowe jajko w skorupce

naRuszcie
Tuńczyk z grillowany sosem szafranowym 163

Bardzo ciekawy smak tuńczyka, szybko się go przygotowuje. Nie wymaga specjalnych umiejętności, trzeba tylko bardzo krótko go smażyć. Z sosem szafranowym to było coś pysznego. Mięso

Kuchnia Pokoleń
Grillowane steki na desce cedrowej z rozmarynem i miodem 148

oliwy z oliwek Przygotowanie: Połączyć wszystkie składniki marynaty. Marynować w niej mięso do 24 godzin. Przed grillowaniem steki odstawić na godzinę do miejsca w temperaturze pokojowej. W międzyczasie przygotować grilla, rozgrzać do średniej/wysokiej temperatury, oczyścić ruszt, dobrze naoliwić. Namoczone deski wyłożyć na ruszt i lekko ogrzać aż zaczną się lekko dymić. Usunąć steki z marynaty doprawić solą i pieprzem

naRuszcie
pyszna wątróbka kurczaka z grilla:Airfryer hd9240/30 151

olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka pszenna 3 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, curry 3/4 łyżeczki pyszne wątróbki z grilla przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki greckie 117

Inny sposób na tak lubiany przez Polaków szaszłyk. ;-) Pojawia się tradycyjnie praktycznie na każdym grillu, przedstawiam go w zupełnie nowej, odświeżonej wersji. Zamiast tradycyjnego plastra mięsa - mięso mielone. Dodatkowo kiełbasa i cukinia. A efekt? Jest rewelacyjny. Dużo smaku na jednym patyku. :-)  500 g mięsa mielonego 1 cukinia 2 duże cebule 1 kiełbasa parę oliwek czarnych oraz zielonych sól pieprz

Szefowa kuchni
Wegetariańskie szaszłyki 127

Pierwszy słoneczny i bardzo ciepły dzień postanowiłam wykorzystać i rozpocząć sezon grillowy.  Wbrew tradycji mięsnej i kiełbasianej przygotowałam na grilla warzywne szaszłyki. Przygotowane w marynacie warzywa nabrały ciekawego smaku. Do tego idealne grzanki z pesto, sałatka, zimne piwko i sezon grillowy rozpoczęty :) Potrzebne składniki:   1 cukinia 1 bakłażan 8 pieczarek 8 rzodkiewek 1 papryka czerwona

Łycha smaków
Pstrąg zapiekany 99

Pstrągi zapiekane to jedna z moich ulubionych dań. Pstrągi możemy zamarynować i upiec na grillu, a jeżeli pogoda wytnie psikusa możemy zapiec w piekarniku :). Za każdym razem danie wychodzi pysznie :) Potrzebne składniki:  2 pstrągi  8 pomidorków koktajlowych 1 pęczek koperku 6 ziaren cytrynowca chińskiego 0,5 łyżeczki rozmarynu sól ziołowa, pieprz cytrynowy kilka plastrów cytryny i limonki Przygotowanie

Łycha smaków
Zapiekany łosoś z jarmużem 154

niedźwiedzim i czarnuszką zioła zamiast soli pieprz Przygotowanie: W foli układamy jarmuż, łosoś, pokrojoną w kostkę mozzarellą,  suszone pomidory,  pieprz, sól i zawijamy w folię. Pieczemy na grillu przez ok. 15- 20 min.     Przyprawy możemy możemy kupić w  OWOCOWY RAJ Przepis przygotowałam na konkurs organizowany przez Magdalenę, która prowadzi bloga  Foodmania

Łycha smaków
Grillowana cukinia z pomidorami i mozzarellą 113

Kolejna potrawa na grilla, która mówi kiełbasie NIE :). Grillowana cukinia smakuje najlepiej połączona z pomidorem:), to danie przygotowuje się bardzo szybko i smakuje wybornie :) Potrzebne składniki:   2  średnie cukinie 2 pomidory 1 mozzarella 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki majeranku suszonego 1 łyżeczka ostrej papryczki pieprz, sól Cukinie kroimy w plasterki, następnie zostawiamy w marynacie

Łycha smaków
Udka pieczone ze szczyptą orientu 121

pokroiłem na dość grube talarki. Jabłko pokroiłem na plastry. Cukinię natomiast na długie paski. Po wyjęciu udek z marynaty ułożyłem na tacce wraz z warzywami i piekłem na rozgrzanym grillu, obracałem co 3 minuty

R'n'G Kitchen
Żeberka z grilla 121

octem, miodem, keczupem i musztardą. Przyprawić szczyptą chili, solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa dokładnie natrzeć marynatą i pozostawić w niej na min. 30 minut. Żeberka smażyć na grillu do momentu, aż się ładnie zrumienią u mnie 10 minut

Kubki smaku
Śląski hot dog 126

Kiełbasę nacinamy na krzyż i grillujemy z dwóch stron. Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy z ketchupem. Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy. Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Śląski hot dog 158

Kiełbasę nacinamy na krzyż i grillujemy z dwóch stron. Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy z ketchupem. Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy. Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania