T-bone z grilla 153Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Proponuję stek t-bone z grilla. Wystarczy kawałek mięsa i trochę przypraw. T – bone to ulubiony stek Ameryki. Powoli i u nas znajduje wielbicieli. Każdy kto spróbuje go raz, zakocha się w nim. Nazwę swoją zawdzięcza kości w kształcie litery „T”. Kość ta dzieli stek na dwie części, z każdej strony kości jest inny rodzaj
królestwo garów
Pstrąg z grilla 164Folię aluminiową posmarować oliwą. Ułożyć na środku dwa plastry cytryny, na nich położyć rybę. Na wierzchu ułożyć pozostałe plastry cytryny, skropić oliwą. Rybę zawinąć w folię i ułożyć na grillu. ( nagrzanym do około 200 stopni Celsjusza). Grillować pod przykryciem około 20 minut. Podałam rybę z sałatką z ogórków i pomidorów (pomidorki koktajlowe i ogóreczki meksykańskie). Aby sprawdzić czy ryba jest
królestwo garów
Schab z grilla 186osiągnie 58 - 60 stopnie w środku. Mięso grillować na jednej stronie, dopiero pod koniec odwrócić na chwilę aby nabrało ładnego koloru z wierzchniej strony. Po zdjęciu z grilla odłożyć na 5 minut aby odpoczęło. zastawa
królestwo garów
Odwrócona tarta z figami - tarta Tatin z figami 171folią aluminiową. Na dno wylać karmel. Na wierzchu ułożyć 2 pokrojone, w plasterki figi. Ciasto rozwałkować na wielkość formy, przykryć nim figi, lekko docisnąć. Ciasto ponakłuwać widelcem. Postawić na grillu rozgrzanym do 240 stopni. Grillować pod przykryciem 20 minut. Tartę można również przygotować w piekarniku. Należy wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Ciasto powinno się
królestwo garów
Biała kiełbasa na grilla 240Biała kiełbasa w pysznej marynacie jest idealna na grilla, ale równie dobrze można ją upiec w piekarniku. Składniki: biała kiełbasa papryka wędzona czosnek granulowany 3 łyżki musztardy łyżka miodu łyżka keczupu sól, pieprz Przygotowanie Przygotowujemy zalewę: w miseczce mieszamy miód, ketchup, musztardę i przyprawy. Kiełbasy nakłuwamy w kilku miejscach, układamy w naczyniu i smarujemy marynatą. Wstawiamy na kilka godzin
e-PrzepisyKulinarne
Premiera książek Food Tube Jamie’go Olivera – coś o grillu, wypiekach i kuchni rodzinnej 207którzy umieszczają tam swoje przpeisy i filmiki. Jamie zebrał najlepsze przepisy umieszczone na tym kanale przez użytkowników, podzielił je na 3 tematy i wydał z nich 3 książki: Szalony grill – 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie Darmowy fragment książki: http://issuu.com/insignis/docs/szalony_grill_30-03-2015_issuu/1 Sezonowe słodkości – pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki Darmowy fragment książki: http://issuu.com/insignis/docs/rodzinne_przysmaki_30-03_issuu/1 Rodzinne przysmaki
WojnaNaSmaki.pl
Marynowane udka kurczaka z grilla z fasolką szparagową 196moją familię:) Składniki: 6 udek z kurczaka 3/4 szklanki oleju 2 łyżki octu lub sok z 1/2 cytryny 1 płaska łyżeczka oregano sól pieprz czarny mielony przyprawa do grilla przyprawa do kurczaka ostra mielona papryka szczypta tymianku 3 ząbki czosnku 1/2 kg fasolki szparagowej świeżej lub 1 opakowanie mrożonej 2 łyżki masła Wykonanie: Udka myję, suszę
Bea(u)ty kitchen
Marynata do kurczaka, na grilla Jack Daniel's 181Majówka już puka do naszych drzwi. Ręka do góry, kto będzie grilował? Jestem pewna, że większość Czytelników zje coś z grilla w nadchodzącym, długim weekendzie. Dzisiaj mam dla Was propozycję, na pyszną marynatę do kurczaka z whiski Jack Daniel's. Może nie jest jakaś mega fotogeniczna ale uwierzcie mi, że jest "warta grzechu". Marynata wychodzi dość gęsta, ale da się
CookYourself
Szaszłyki na pożegnanie 231szaszłyki z karkówki, podane z... szaszłykami z letnich i jesiennych warzyw. Do tego możecie podać sos jogurtowy, keczup, lub nieśmiertelny sos czosnkowy. Jeżeli pogoda już nie sprzyja rozpalaniu grilla, szaszłyki można przyrządzić w piekarniku w 190°C. Składniki na 4 porcje: Szaszłyki mięsne 600 g karkówki QAFP 3 cebule Marynata do karkówki 3 ząbki czosnku ¾-1 łyżeczki soli 1½ łyżeczki
Pełny talerz
Grillowane piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami w kieszonce 365Grillowane piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami w kieszonce Najbardziej popularnym mięsem na grilla jest bezapelacyjnie karkówka. Obok niej na ruszcie często lądują żeberka, kiełbaski, skrzydełka. Piersi z kurczaka, ze względu na brak tłuszczu i możliwość szybkiego przesuszenia, są raczej pomijane. Jednak z odpowiednią oprawą również świetnie nadają się na ruszt. A nafaszerowane mozzarellą, suszonymi pomidorami i później zawinięte
Pełny talerz
Grillowany ananas z Nutellą 224Polecamy przepis na słodki i orzeźwiający deser z grilla na każdą porę roku. Pokochają go wszystkie dzieci, te małe i te duże. Składniki: 1 cały ananasa pokrojony w ćwiartki a następnie w plastry Nutella Przygotowanie: Świeżego ananasa pokroić wzdłuż w ćwiartki, usunąć rdzeń, pokroić w 1 ½ cm plastry i odciąć je wzdłuż łupiny. Pozostawiając plastry na łupinie, położyć ananasa
naRuszcie
Grillowane żeberka w marynacie z żurawiną 215Lekko słodkie i aromatyczne - żeberka w marynacie żurawinowej. Idealne na grilla :) Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych sól, pieprz 1 listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego marynata: 5 łyżek ketchupu 3 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki żurawiny do mięs sól, pieprz papryka ostra Żeberka umyć, osuszyć i pociąć na zgrabne kawałki. Do garnka wrzucić żeberka, wlać wodę
Ugotować
Szaszłyki z boczkiem, cebulą, cukinią i papryką 225pokroić na plastry, na sam koniec przyprawić solą oraz pieprzem. Paprykę umyć, obrać i pokroić w zgrabne kawałki. Na patyki szaszłykowe nabijać naprzemiennie mięso i warzywa. Smażyć na grillu, tak długo aż mięso zmieni kolor i będzie lekko przyrumienione. Podawać z ulubionym sosem
Ugotować
Makrela z grilla 226Makrela kojarzy mi się tylko i wyłącznie z wędzoną rybą. Jeżeli lubicie ten rodzaj ryby to przygotujcie ją z grilla. Wbrew pozorom w smaku jest rewelacyjna! Warto dodać, że świeża makrela ma ładny kolor, nie trzeba obierać z niej łusek, ma bardzo małą ilość ości i zawiera w sobie bardzo dużą ilość selenu, który wspomaga naszą odporność. Przepis dodaje
Ugotować
Domowy sos BBQ pomarańczowy 226Domowy sos BBQ czyt. barbcue doskonały do wszelkich mięs i wędlin a także do potraw z grilla. Przyda się na niejednym przyjęciu ogrodowym a jest bardzo prosty do wykonania. Kilka składników, trochę gotowania i sos gotowy. Zachęcam wszystkich do wypróbowania przepisu. Domowy sos BBQ pomarańczowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie