więc tłumu Gości, fajerwerków i malowania twarzy, za to mam nadzieję, że będzie słodko, m.in. za sprawą tortu, smacznie (i tu przyda się pogoda, bo planuję kilka rzeczy z grilla) i po prostu na luzie. Jak wyjdzie, okaże się niebawem. Przyznam Wam, że jeśli chodzi o takie imprezy, to nijak się do tego nie nadaję, chciałabym cholera
Kuchnia w czekoladzieChleb zapiekamy w piekarniku to idealny dodatek do dań z grilla, ale myślę że sprawdził by się w wielu kwestach. On jest po prostu przepyszny. Szykowałam dla Was przepis już dawno i ledwo co zdążyłam majówkę. Łapcie przepis i szykujcie, mówię Wam z pewnością zaskoczycie swoich gości. Składniki: 1 chleb pszenny nie krojony 15 dag masła 15 dag startego sera
Życie zaczyna się w kuchnisera sałatkowego. Sos także zmieszany z tego co było bo takie są najlepsze, na bazie oleju z dodatkiem koperku i musztardy. Pyszna i lekka sałatka do obiadu lub do grilla. składniki: 1 nieduża główka sałaty lodowej 2 długie świeże ogórki 2 czerwone papryki 250 g sera sałatkowego lub fety sos koperkowo-musztardowy 10 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki posiekanego koperku
Monia miesza i gotujeposypana pokruszonym serem feta. Z pysznym dressingiem miodowo-musztardowym. To moja propozycja w sezonie na szparagi. Idealna na drugie śniadanie, lunch lub kolacje. Do zabrania również na majówkę lub grill. Będzie świetnym dodatkiem do grillowanych mięs. The post Sałatka ze szparagami, czarnymi oliwkami, orzechami nerkowca i serem feta appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaDeser w słoiczku to doskonała forma podania, jeżeli chodzi o wyjścia w teren, pikniki, grille itp. Choć ja bardzo lubię się także zajadać deserami w słoiczkach po prostu w domu, bo słoiczki mają w sobie wiele uroku. Uroku wiele mają także butelki Pravdy i oczywiście ich zawartość. Nie umiem przejść obok nich obojętnie. Kamień na butelce jest zawsze innego koloru
MamaOskarkaDomowe marynaty do mięs z grilla są najlepsze, dodajemy to co lubimy najbardziej, no i przede wszystkim wiemy co jemy... Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to bardzo istotne. Posypanie gotową przyprawą i skomponowanie własnej, czasowo zbytnio się nie różni. Ja przygotowuję sobie nasze ulubione dodatki, rozkładam mięso na deskę i posypuję wszystko po kolei, następnie przekładam
Smaczne ZdroweDodajemy ząbek świeżego, zmiażdżonego czosnku, doprawiamy solą, pieprzem i świeżymi ziołami. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem jako przysmak śniadaniowy lub - zmiksowana - jako dip do potraw z grilla
Korniszonkiosuszyć, a następnie pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Olej wymieszać z przyprawami. Powstałą mieszanką posmarować (z jednej strony) każdy kawałka sera. Całość umieścić na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i z wierzchu posmarować resztą oleju. Ser grillować po 2-3 minuty z każdej strony, aż będzie lekko zarumieniony z zewnątrz i miękki w środku. Ser podałam
Di gotujeChlebek czosnkowy do odrywania To jest pyyyszne! Puszyste i mięciutkie maślane ciasto odrywane. Idealnie pasuje do grilla, jako przekąska na przyjęcie albo zwykła kolacje w gronie rodzinnym. Pachnie i smakuje wyśmienicie. Polecam! Składniki: 400 g mąki pszennej 10g suchych drożdży 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 60 ml letniej wody 85 ml letniego mleka 55 g miękkiego masła
Blog z Apetytemroszponki 4 łyżki sosu chimichurri ( z tego przepisu ) * PRZYGOTOWANIE Ser halloumi pokrój na plastry i grilluj z obu stron (po około 3 minuty) na złotobrązowo wraz z ananasem na grillu lub patelni grillowej. W razie potrzeby możesz posmarować ser, jak i ananasa odrobiną oliwy. Bułki również podpiecz. Następnie każdą połówkę pieczywa posmaruj sosem chimichurri , ułóż nań roszponkę, grillowanego ananasa
Food SquareWarzywa kroimy w kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijamy paski mięsa z marynaty miodowej. Następnie z marynaty jogurtowej nabijamy mięso naprzemiennie z warzywami. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, z każdej strony aż będą upieczone. Podajemy ciepłe z ulubionymi sosami. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliostatnie 10 minut przełączamy piekarnik na termoobieg, aby kurczak ładnie się zarumienił. Podajemy na ciepło np. z ziemniakami. Smacznego. *Tak zamarynowane pałki z kurczaka możne również wrzucić na grilla, będą równie pyszne
Kolizje SmakówProsta sałatka, która będzie wspaniałym dodatkiem do obiadu czy dań z grilla. Ogórka obrać i pokroić w dość grubą kostkę. Pomidory pokroić na ćwiartki, a fetę i paprykę w kostkę
Bulliopołowę. Na plasterku boczku kładę plasterek cukinii, wątróbkę i połówkę śliwki. Całość zawijam tworząc roladkę spiętą wykałaczką. Grilluję na wysokiej temperaturze unikając jakichkolwiek płomieni. Z drugiego boku na grillu (w spokojniejszej temperaturze) grilluję 1 cm plastry jabłka natarte sokiem z cytryny. W między czasie otwieram owoc granatu wydobywając pestki które podsmażam w rondlu z miodem. Kiedy pestki nieco zmiękną dodaję
Mechanik w kuchniZbliżająca się majówka ma być niestety dość chłodna, zatem grille i ogniska pozostaną dla wytrwałych, albo dla tych którzy nie wyobrażają sobie, żeby spędzić ją inaczej. Dla rozgrzania atmosfery u nas, w naszych kręgach, chłodzi się już wiśniowy Stanislav :) Stanislav Wild Cherry to wódka lekko słodka, która idealnie będzie się komponowała z sałatką z wątróbką z lekko pikantną rukolą
MamaOskarka