Pyza to kartoflana dziewczyna po prostu i wszyscy znajomi to wiedzą. Młode ziemniaczki w jogurtowym sosie, z pysznymi dodatkami, są bardzo pyszne i świetnie pasują do mięsa pieczonego na grillu . Teraz, latem, w weekendowe popołudnia miło posiedzieć na tarasie albo w ogrodzie i zjeść jakieś pyszności z rusztu. Nie ma zbyt często okazji do grillowania bo tarasu i ogrodu brak
Smaczna PyzaPierwszym chlebkiem na grilla miał być chlebek ziołowy. Jednak w związku z małą imprezą rodzinną i ciągłym grzaniem piekarnika od rana, już nie miałam siły na jeszcze jeden wypiek i ten został osamotniony. Ale nie oznacza, że nie prezentował się godnie. Miałam co prawda tylko jedną cebulę. ale i tak smakował rewelacyjnie :) Przepis znalazłam w książce TM "Tak lubię
Gotowanie z pasjąLekka sałatka idealna na późną kolację, jako dodatek do grilla czy obiadu. Prosta i szybka w przygotowaniu, lekka i sycąca. Wystarczy wszystko ułożyć na talerzu, polać sosem i gotowe :) Składniki: * 2 garście mixu sałat * 1 pomidor * kilka plasterków ogórka ze skórką * 1-2 jajka * 5-6 rzodkiewek * nieduży kawałek czerwonej papryki * 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki sosu
Zrób to smaczniebekonu na chrupko – odkładamy je na papierowy ręcznik żeby odsączyć tłuszcz i wkładamy do bułek po 2 plastry. Zaczynamy grillować kiełbaski – bez nacinania i dziurawienia – ja robię to w grillu elektrycznym , ale patelnia grillowa będzie równie dobra. Kiełbaski mają być mocno rumiane i widocznie przypieczone. Do pozostałego po boczku wytopionego tłuszczu na patelni dodajemy olej i trzymamy po podgrzaniu
Karo in the Kitchenobieramy i kroimy wg własnych upodobań. Gdy wszystko mamy przygotowane, to naprzemiennie nadziewamy na patyki... Całość możemy przygotować wcześniej i przechować w lodówce do czasu grillowania. Rozpalamy węgiel na grillu i gdy się rozżarzy tj. nie będzie płomieni, wykładamy nasze szaszłyki i pilnujemy odwracając na wszystkie strony. Gdyby cieknący tłuszcz wzniecał płomienie, to polewamy trochę wodą, żeby nie spalić szaszłyków
chleba naszegonich równie przepyszna chińska kapusta pac choi z wyśmienitym sosem. Całość to pyszny, treściwy obiad. Spróbujcie razem ze mną? Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemieszamy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy do składników sałatki. Dokładnie mieszamy. Jak trzeba jeszcze doprawiamy. Schładzamy w lodówce. Rada: Sałatka idealnie nadaje się także na grilla. Pomijam wtedy dodanie mięsa z kurczaka. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8-10 Czas przygotowania- ok. 1 h Koszt przygotowania
Pobite gary BarbaryPyszna, kremowa surówka z ogórków gruntowych, czerwonej cebulki - idealna zarówno do obiadu jak i do grilla. Orzeźwiająca w smaku, dzięki listkom mięty. Polecam! Składniki: - 10 ogórków gruntowych - 1 cebulka czerwona - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka majonezu - 2 łyżki gęstej śmietany - sól, pieprz - szczypiorek/koperek - 2 listki mięty Ogórki ubrać i opcjonalnie obrać. Pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić
CookYourselfposypane papryką z dodatkiem migdałów. Smakuje równie wyśmienicie jako dodatek do mięs. Smacznego! ZOBACZ RÓWNIEŻ: Domowy hummus z jagodami goi Hummus – podstawowy przepis Sosy i dipy na grilla! Guacamole – podstawowy przepis
MarcinChefodciąć końcówkę, tak aby zostały nam liście. Jogurt naturalny przelać do miski, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Mięso upiec na grillu lub patelni grillowej. Tortille zwilżyć mokrym pędzelkiem, po czym ułożyć na gorącej patelni i przypiec krótko z obu stron. Każdą tortillę posmarować najpierw sosem, następnie ułożyć liście sałaty
Passions hobbies lifezostaje Wam kasza kuskus z obiadu i nie wiecie jak ją wykorzystać? Mam dla Was propozycję na przygotowanie warstwowej sałatki z kaszą kuskus. Doskonała na różne imprezy, do grilla czy na kolację. Sałatka powstała w potrzebie chwili, ze składników, które akurat miałam w lodówce. Wyszła pyszna i jest szybka w przygotowaniu. Kolejnym jej plusem jest to, że jest dość syta
Zrób to smacznieananasa (może być z puszki) 30 g wiórków kokosowych (do zmielenia) lub mąki kokosowej 150 g (ok. pół szklanki) cukru i 2 łyżki wody potrzebujesz też: patelni grillowej lub grilla oraz papieru do pieczenia Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie
Eat me! Fit me!Lekka,szybka i prosta sałatka - można podawać ją na przyjęciach pod chmurką,do grilla. Składniki: zielona sałata z rukolą bądź mix sałat 2 pomidory 6 - 7 rzodkiewek śmietana 12% 2 ząbki czosnku sól,pieprz,zioła prowansalskie Warzywa starannie umyć.Pomidory kroimy na półćwiartki a rzodkiewkę na cienkie talarki. Na duży półmisek wykładamy sałatę,na niej kładziemy pomidory
Niespełnione zdolności kulinarneprzyprawami, solą oraz pieprzem, rozbijamy specjalnym tłuczkiem z nożykami, mięso powinno być dość cienko rozbite. Mięso nacieramy olejem i wstawiamy pod przykryciem do lodówki. Następnego dnia mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej. Podajemy z ulubiona sałatką
Bajeczna Kuchnia