grill - 12274 przepisów (strona:241/819)

Sałatka z pomidorów pod serową pierzynką 189

Uwielbiam tak podane pomidory, które świetnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu lub dań z grilla. Przyznam szczerze, że dla mnie najlepiej smakują jako zwykła przekąska. Sałatka jest naprawdę banalnie prosta, ale za to efektownie wyglądająca i bardzo smaczna. Polecam! 2 pomidory (duże) 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego sól, pieprz  80-100g żółtego sera Opcjonalnie

Di gotuje
SURÓWKA Z KALAREPY: przepis na pyszną surówkę do obiadu 110

jabłkiem i ogórkiem z dodatkiem śmietany, przecieru pomidorowego i musztardy z dużą ilością posiekanego koperku. Absolutnie pyszna surówka z kalarepy do obiadu, a także do potraw z grilla. Surówka z kalarepy - łatwy przepis. Korzystajcie z przepisu na surówkę z kalarepy i ulepszajcie go :) Polecam. Wiosenna surówka z kalarepy. Oto składniki na surówkę z kalarepy: 2 młode kalarepki 1 winne jabłko

Moja Książka Kucharska
Warstwowa letnia sałatka 475

rankingu warstwowych sałatek zajmuje bardzo wysokie miejsce i słusznie bo jest przepyszna.  Najlepiej smakuje po solidnym schłodzeniu. Najlepiej   ją robić w dzień podania. Nadaje się również na grilla. Zachęcam do wypróbowania. Składniki na dwa średnie półmiski: 15 dag ryżu basmati 2 malinowe pomidory dość jędrne 1 długi ogórek 2 cebule 5 jajek 15 dag sera żółtego 1 mała

Wanilia i Kardamon
Szaszłyki z kotlecikami 124

obrać i pokroić w talarki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Nabijać składniki naprzemiennie wcześniej namoczone patyczki. Opiekać szaszłyki 10-15 minut na ruszcie grilla lub w piekarniku, aż mięso oraz warzywa zmiękną i się zarumienią. Artykuł Szaszłyki z kotlecikami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Sałatka jajeczno-pomidorowa 137

Sałatka zawiera kilka składników i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako lunch, lekka kolacja, a nawet dodatek do obiadu oraz potraw z grilla. Bardzo z mężem ją lubimy! Polecam. 4 jajka 4 pomidory 1/2 pęczka dymki lub szczypiorku Dodatkowo: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pierz Jajka należy ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać

Di gotuje
Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną 13043

surówki wykorzystać ogórki szklarniowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taką surówkę z sałaty masłowej z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną lubię serwować do kotletów schabowych, drobiowych, klopsów, a nawet do dań z grilla. Często ona u nas gości zwłaszcza w sezonie na nowalijki. Wedle uznania możecie zwiększyć ilość sosu śmietanowego, dodać do niego więcej soku z cytryny lub cukru – w zależności

Kulinarne Przeboje
Przyprawa do wieprzowiny 110

Domowa mieszanka przypraw do wieprzowiny, dodając łyżkę oleju będziemy mieli świetną marynatę do mięs na grilla. Składniki: dwie łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka papryki wędzonej słodkiej, szczypta chili, łyżeczka czarnego grubo mielonego pieprzu, łyżeczka pieprzu ziołowego, łyżeczka czosnku, łyżeczka suszonej cebuli, pół łyżeczki rozmarynu, łyżeczka majeranku, szczypta soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie przyprawy mieszamy razem, przysypujemy do słoiczka

Lena Gotuje
KOMPOT ZE ŚLIWEK I JABŁEK 145

jabłek.     Pyszny i prosty przepis na orzeźwiający kompot ze śliwek, z dodatkiem jabłek i soku z cytryny. Idealny kompot na wiosnę - do obiadu, na piknik lub grilla. Kompot ze śliwek bardzo dobrze smakuje po wychłodzeniu. Po pewnym czasie kompot nabiera pięknego, ciemnoróżowego koloru. Przed podaniem, do kompotu ze śliwek można wrzucić kilka listków świeżej mięty i plasterek cytryny

Moja Książka Kucharska
Melon w szynce parmeńskiej 113

spodoba się głównie tym osobom, które lubią łączyć mięso z owocami. Melona w takiej postaci podać można jako przekąskę w formie na zimno lub na ciepło np. podpieczonego na grillu . Tak czy owak warto wypróbować, gdyż czas przygotowania to dosłownie 5 minut . Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks
Sałatka z prażonej ciecierzycy 115

papryką i odsączoną z zalewy kukurydzą . Mieszamy doprawiając na koniec sokiem z cytryny i ewentualnie solą do smaku . Serwujemy na zimno , posypana natką pietruszki , jako dodatek do dań z grilla lub samodzielnie Smacznego !   Artykuł Sałatka z prażonej ciecierzycy pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Surówka z młodej kapusty na grilla lub do obiadu – pyszna i prosta 138

przepis na pyszną surówkę z młodej kapusty, z rzodkiewką i ogórkiem. Surówka jest bardzo smaczna i idealnie nadaje się do podania do obiadu lub do podania z mięsem na grillu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali: około 500 g młodej kapusty pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewki ½ pęczka koperku ½ pęczka natki pietruszki 1 nie za za duży ogórek sałatkowy

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka ze szparagami i truskawkami 131

oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu pół łyżeczki musztardy łyżeczka posiekanej mięty sól Zaczynamy od szparag. Odrywamy ich zdrewniałe końce, myjemy i wrzucamy na grilla (patelnię grillową). Grillujemy, co jakiś czas obracając, jakieś 4-5 minut. Gotowe odkładamy do wystudzenia. Następnie myjemy i osuszamy pozostałe warzywa i truskawki. Rukolę układamy w misce/półmisku. Później dodajemy

PatiGotuje
Kręciołki/spiralki z boczku 109

Sezon na grilla rozpoczęty, więc chciałabym Wam zaprezentować prosty i bardzo smaczny sposób na chrupiący boczek. Kręciołki lub jak wolicie spiralki to świetna propozycja na przekąskę lub troszkę bardziej kaloryczne mięsko do obiadu. Polecam! 15 plastrów surowego boczku (cienkich i długich) Marynata: 3 łyżki oleju 3 łyżki ketchupu pikantnego 3/4 łyżeczki papryki słodkiej 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Ponadto

Di gotuje
SZASZŁYKI WIEPRZOWE W MARYNACIE KETCHUPOWO - MUSZTARDOWEJ + FILMIK 98

łyżka soli pieprz do smaku 3 ząbki czosnku 1/4 szklanka oleju 4 łyżki ostrego ketchupu 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżka słodkiej papryki  1 łyżka przyprawy do grilla papryka ostra tylko do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Sosy do pieczonych warzyw, mięs i grilla 131

Sezon grillowy już za rogiem. Zazwyczaj w majówkę wyciągamy grille i rozpoczynamy sezon przysmaków z ruszta. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, ryby, warzywa i owoce... Sam ketchup i musztarda może nie wystarczyć;)  Do takich dań również warto przygotować odpowiednie sosy. Poniżej podaję kilka przepisów na sosy, pasujące do pieczonych warzyw, mięs czy ryb. Można nimi również doprawiać sałatki, dzięki czemu będą

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania