grill - 12274 przepisów (strona:236/819)

Odrywany chlebek ziołowy 156

Świetny chlebek ,  który robi się szybko i bardzo łatwo, z dodatkiem ziół, czosnku cebuli, idealny na każdą okazję do potraw z grilla ,  na różnego rodzaju imprezy  . Pyszny i pachnący ... Na chlebek 300 gram mąki 25 gram drożdży 170 ml letniej wody po pół łyżeczki soli i cukru 3 łyżki oleju na masło ziołowe pół średniej cebuli duży

Andzia Pichci
Kofty z mięsa mielonego 184

wkładamy do lodówki na 1 godzinę . Po tym czasie formujemy podłużne klopsy i spłaszczamy tak na grubość 1 cm. Nabijamy po środku na patyczki i pieczemy na średnio rozgrzanym grillu. Ps. Aby mięso po upieczeniu ładnie dochodziło od patyczków warto namoczyć patyczki w zimnej wodzie . Można również podawać z Tzatzikami lub sosem Ajvar

Andzia Pichci
Pikantny sos do mięs grillowanych 140

który będzie idealnym dodatkiem do dań z grilla. 100 gram cebuli 100 gram papryki czerwonej 2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej w proszku 2 łyżeczki mieszanki przyprawowej curry 1 mały ząbek czosnku szczypta soli pół łyżeczki pieprzu cayenne lub 1/4 łyżeczki chili w proszku 1 szklanka keczupu 250 ml 1/3 szklanki wody 2 łyżki oleju Cebulę i paprykę drobno siekamy

Andzia Pichci
Sos musztardowy 138

musztardowy na zimno, bardzo prosty do przygotowania i smaczny. Świetny do dań pieczonych czy dań z grilla. PRZEPIS NA SOS MUSZTARDOWY Składniki na sos musztardowy: 1/2 szkl ulubionej musztardy 3 czubate łyżki majonezu 1/2 szkl śmietany gęstej lub jogurtu 2 łyżeczki miodu Jak zrobić sos musztardowy: Śmietanę mieszamy z musztardą, miodem i majonezem. Sos najlepiej smakuje zimny, wyjęty prosto

Dorota Smakuje
Skrzydełka pieczone 149

piekarnika. Można podać na przekąskę z zestawem sosów, albo jako danie obiadowe z dodatkiem np. kaszy gryczanej i surówki. W sezonie, skrzydełka wg tego przepisu można również upiec na grillu. PRZEPIS NA SKRZYDEŁKA PIECZONE Składniki na skrzydełka pieczone: 1kg skrzydełek kurczaka 3 łyżki oleju 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki kurkumy

Dorota Smakuje
Surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem 11835

takich pod ręką, to można je zastąpić w drodze wyjątku zwykłym ogórkiem szklarniowym. Surówka z młodą kapustą , ogórkiem i majonezem super sprawdzi się do schabowego, czy jako surówka do grilla . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem – Składniki: pół główki średniej białej kapusty – ok. 380 g 1 mały pęczek drobnego szczypiorku

Kulinarne Przeboje
Surówka z młodej kapusty, kalarepy i migdałów 106

Miliony ton zdrowia. Tak, w tej surówce poza solą, nie ma nic śmiercionośnego. Róbcie więc na potęgę, na zdrowie. Na grilla? Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 kalarepa 1 szalotka duża garść migdałów sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz Migdały prażymy do zrumienienia. Kapustę szatkujemy, obraną kalarepę ścieramy na tarce na największych oczkach, cebulę kroimy

Kardamonovy
Szaszłyki z pulpetami z indyka, cukinią i pomidorkami 158

sypko i surówką, np. “ Surówką z młodej kapusty i jabłka “, natomiast podane bez ryżu będą idealnie pasować na kolację. Szaszłyki umieszczone na tackach można również przygotować na grillu.   The post Szaszłyki z pulpetami z indyka, cukinią i pomidorkami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
sałatka z surowej cukinii (do grilla) 236

Choć pogoda nie rozpieszcza to mamy sezon grillowy. A ponieważ najczęściej na grillu lądują kaloryczne i ciężkie rzeczy to dobrze byłoby, gdyby surówka była lekka i zdrowa. Ta jest moją ulubioną, odkąd odkryłam, że cukinię można jeść na surowo. Teraz nie wyobrażam sobie grillowania bez tej surówki. Składniki:  młoda cukinia 2 pomidory czerwona papryka zielony ogórek 2 kiszone ogórki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Moskole – placuszki z ziemniaków 140

Wykorzystujemy resztki ziemniaków z obiadu. Nie musimy ich wyrzucać, a właśnie nadać im nowe życie w formie apetycznych placuszków. Świetnie sprawdzą się z masłem czosnkowym jako dodatek do sałatek, grilla czy też z sosem czosnkowym jako zwykła przekąska. Moskole smażymy na gorącej patelni/ blasze bez tłuszczu. Kiedyś widziałam, że ktoś miał specjalną blachę, na której na palnikach kuchenki gazowej smażył

Mieszam w Garnku
Surówka z młodej kapusty 3065

idealne proporcje w tym przypadku to 1 łyżeczka cukru i 2-3 łyżki soku z cytryny. Taka zielona surówka z młodej kapusty to również świetny dodatek do mięs z grilla. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty – Składniki: pół główki średniej młodej kapusty – ok. 380 g pół pęczka koperku – ok. 10 g 2 małe cebulki dymki

Kulinarne Przeboje
Sałatka z pomidorów pod serową pierzynką 225

Uwielbiam tak podane pomidory, które świetnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu lub dań z grilla. Przyznam szczerze, że dla mnie najlepiej smakują jako zwykła przekąska. Sałatka jest naprawdę banalnie prosta, ale za to efektownie wyglądająca i bardzo smaczna. Polecam! 2 pomidory (duże) 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego sól, pieprz  80-100g żółtego sera Opcjonalnie

Di gotuje
SURÓWKA Z KALAREPY: przepis na pyszną surówkę do obiadu 137

jabłkiem i ogórkiem z dodatkiem śmietany, przecieru pomidorowego i musztardy z dużą ilością posiekanego koperku. Absolutnie pyszna surówka z kalarepy do obiadu, a także do potraw z grilla. Surówka z kalarepy - łatwy przepis. Korzystajcie z przepisu na surówkę z kalarepy i ulepszajcie go :) Polecam. Wiosenna surówka z kalarepy. Oto składniki na surówkę z kalarepy: 2 młode kalarepki 1 winne jabłko

Moja Książka Kucharska
Warstwowa letnia sałatka 508

rankingu warstwowych sałatek zajmuje bardzo wysokie miejsce i słusznie bo jest przepyszna.  Najlepiej smakuje po solidnym schłodzeniu. Najlepiej   ją robić w dzień podania. Nadaje się również na grilla. Zachęcam do wypróbowania. Składniki na dwa średnie półmiski: 15 dag ryżu basmati 2 malinowe pomidory dość jędrne 1 długi ogórek 2 cebule 5 jajek 15 dag sera żółtego 1 mała

Wanilia i Kardamon
Szaszłyki z kotlecikami 163

obrać i pokroić w talarki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Nabijać składniki naprzemiennie wcześniej namoczone patyczki. Opiekać szaszłyki 10-15 minut na ruszcie grilla lub w piekarniku, aż mięso oraz warzywa zmiękną i się zarumienią. Artykuł Szaszłyki z kotlecikami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia