grill - 12274 przepisów (strona:227/819)

Ziemniaki zapiekane w mleku z żółtym serem – dodatek do grilla 65

mleku z serem żółtym, świetnie komponują z grillowanym mięsem jak i z mięsem przygotowanym w domowej kuchni. Artykuł Ziemniaki zapiekane w mleku z żółtym serem – dodatek do grilla pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kiełbasa Zapiekana na Piwie 68

moja rodzinka ją uwielbia. Kiełbasa na piwie to także świetny pomysł na ciepły poczęstunek dla gości, szczególnie w sezonie grillowym. Nie zawsze każdy z nas ma możliwość odpalenia grilla, chociażby ze względu na pogodę, czy brak ogrodu. Wówczas kiełbasa zapiekana na piwie będzie idealnym rozwiązaniem. Moim zdaniem kiełbasa zapiekana na piwie to najlepszy sposób na dania i przekąski z dodatkiem

Przepiski.pl
Pieczone ziemniaczki z fasolką - wiosenny dodatek do grilla 115

fasolka i ziemniaki nie są polskie i zamiast fasolki miały być szparagi, ale akurat nie było ich, ale i tak zrobiłam pyszny obiad. Możecie to zrobić jako dodatek do grilla, idealnie do obiadu pasuje kefir :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem 56

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem to fantastyczna surówka do grilla oraz obiadu. Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:) Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka ogniskowa 64

Nazwa tej sałatki wzięła się od Naszej małej urodzinowej imprezki Jest ona bardzo lekka i świetnie pasuję właśnie jako dodatek do kiełbaski lub mięsa z grilla. Sałatka składa się ona z sera feta, sałaty lodowej, pomidora i kukurydzy. Dodatkiem jest pikantny sos na bazie musztardy i miodu. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 6 porcji Składniki: sałata lodowa 1 opakowanie

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka grillowa z papryką 64

Warzywna sałatka do grilla z sosem jogurtowo-musztardowym. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: ½ główki kapusty pekińskiej 1 duża papryka czerwona lub 3 połówki różnokolorowych papryk 1 cebula czerwona 1 pomidor ½ pęczka szczypiorku Sos: 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy szczypta pieprzu Przygotowanie: Posiekać kapustę i cebulę. Paprykę oraz pomidora pokroić w małą kostkę. Wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią 69

Szaszłyki z kurczakiem w słodkiej marynacie z carry oraz brzoskwinią i cebulkę. Ja bardzo lubię takie nieoczywiste połączenia, ale jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona

KuchniaWeDwoje.pl
Kiszka ziemniaczana z wędzonym boczkiem 79

bardzo często robiła ją moja mama. Uwielbiałam ją i teraz robię sama dla swojej rodziny. Ziemniaczki ze smażoną cebulką i boczkiem - zapieczone jak kiełbaski -mniam... Pyszna jest również z grilla z ketchupem lub sosem czosnkowym. Polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki 74

początku sezonu warzywnego, więc tego typu surówki i sałatki będę robiła w ilościach niewyobrażalnych. Jest i smacznie i przede wszystkim zdrowo. Spróbowałam, wyszło. Korci mnie jeszcze, żeby upiec na grillu ćwiartki młodej kapusty i przed podaniem potraktować ją dużą ilością miodowego winegretu. Kurczę – coś czuję, że będzie ekstra. Składniki: 1 młoda kapusta 1 pęczek rzodkiewki pół pęczka natki pietruszki

Kardamonovy
Sałatka z makaronem ryżowym 354

Sałatka z makaronem ryżowym i szynką – szybka i prosta sałatka do grilla, na imprezę, śniadanie, kolację, czy też w pudełeczko do pracy :) Do jej wykonania potrzebujemy tylko 3 głównych składników oraz dodatków w postaci majonezu (lub jogurtu n The post Sałatka z makaronem ryżowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szarpana wieprzowina 73

klasyka wprost z południa Stanów Zjednoczonych. Tam szarpana wieprzowina jest najczęściej przygotowywana na grillach, gdzie przez długie godziny mistrzowie BBQ pilnują jej niczym najcenniejszego skarbu. Wbrew pozorom, mięso przygotowane w ten sposób w cale nie jest trudne do zrobienia. Wystarczy dosłownie kilka minut pracy, a potem sporo cierpliwości. Efekt? Zachwycający! Rozpływające się w ustach mięso, które dosłownie rozpada się

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania