Sos który będzie idealnym dodatkiem do dań z grilla. 100 gram cebuli 100 gram papryki czerwonej 2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej w proszku 2 łyżeczki mieszanki przyprawowej curry 1 mały ząbek czosnku szczypta soli pół łyżeczki pieprzu cayenne lub 1/4 łyżeczki chili w proszku 1 szklanka keczupu 250 ml 1/3 szklanki wody 2 łyżki oleju Cebulę i paprykę drobno siekamy Do garnka dajemy olej dodajemy cebulę zeszklić, następnie dodać paprykę całość dusić ok 5 minut od czasu do czasu mieszając.Dodajemy keczup, p... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...