sezon na śliwki trwa w miesiącach wrzesień – październik ale można cieszyć się nimi również późną jesienią Jak możecie wykorzystać śliwki w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Rustykalna ze śliwkami Granola z jogurtem i nasionami chia Ciasto drożdżowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami i kremem mascarpone Crumble śliwkowe Artykuł Śliwki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEporcja zdrowych zbóż i suszonych owoców, czyli musli. To idealna propozycja na jesienne chłody i szarugi, które mamy właśnie za oknem. Gdy nastaje jesień często robię sama w domu granolę lub musli. Mogę je skomponować z tych składników, które lubię, a poza tym nie będą one zawierały zbędnych dodatków, ani dużej ilości cukru. Natomiast ostatnio wpadły mi w ręce produkty
Kulinarne przygody Gatityilości porcji i czasu niezbędnego na jego przygotowanie oraz stopniu trudności. Większość propozycji opiera się na świeżych warzywach i owocach. Nie zabrakło jednak w książce popularnych owsianek i granoli oraz potraw mącznych. Warto w tym miejscu zaznaczyć, że proponowane w książce potrawy zostały dostosowane do specyfiki polskiej kuchni, nie będziemy więc zmuszeni tracić czasu na poszukiwanie egzotycznych, trudno dostępnych składników
Kulinaria - potrawy z różnych stron światagrillowej lub grillu elektrycznym. Za każdym razem będą urzekać smakiem. Grillowane gruszki z orzechami i migdałami będą też doskonałym dodatkiem do lodów, a w połączeniu z kremowym serkiem i granolą stanowią idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Grillowane gruszki z orzechami i migdałami proporcje dla 2 - 4 osób 4 - 6 gruszek pół szklanki migdałów pół szklanki orzechów włoskich lub orzechów
Cztery Fajerytemp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez godzinę. Do farszu z jabłek dodałam suszone morele Helio – idealny dodatek do słodkich wypieków, granoli, wszelakich śniadań, placków, naleśników, omletów, POLECAM! HELIO – suszone morele, polecam do wypieków i nie tylko
Zasmakuj KuchniŚniadanie jest jedną z moich ulubionych por w ciągu dnia. I gdybym mogła wybierałabym gofry lub górkę pancakes. Niestety rano mam za mało czasu. Najczęściej sięgam po granolę i przygotowuję z ciepłym mlekiem. I chociaż bardzo ją lubię to się nią w końcu przejadłam. Dlatego przypomniałam sobie o poczciwej owsiance, która wcale nie musi być […] Artykuł Owsianka z jabłkami
Pink Envelopezjedzeniu jednej nie miał już ochoty na kolejną. Postanowiłam, że je podgotuję, osłodzę miodem i wykorzystam jako deser na ciepło lub dodatek do porannej owsianki czy deseru z granolą. Niestety ze wszystkich substancji słodzących na wakacje zabrałam tylko pół małego słoiczka miodu, który już był na wykończeniu. Sklepy, a w zasadzie małe nadmorskie stragany nie wchodziły w grę. Zaczęłam dumać
Moja Delicjapatelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce masy. Smaż placki z każdej strony po ok. 1 minucie. Podawaj z wybranymi dodatkami. U mnie jogurt naturalny, banan i granola
Zdrowie na języku :Pkremowe smoothie. Przełożyć do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do uzyskania preferowanej konsystencji*. Przelać do miseczki lub słoiczka i udekorować ulubionymi dodatkami (np. orzechy, granola, płatki owsiane, kawałki jabłka, czekolada) *Jeśli masa zbytnio zgęstnieje dolać mleka lub soku
Healthy food explorermiarka białka roślinnego o smaku waniliowym (Plantforce - Siła Roślin) 100 ml napoju roślinnego Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj/zblenduj na gładką masę. Podawaj z wybranymi dodatkami. U mnie: granola paleo, maliny mrożone, surowe ziarna kakaowca, chipsy kokosowe, mus kokosowy
Zdrowie na języku :Pmieć nadzienie kokosowe to tartę przed pokrojeniem trzeba będzie lekko zamrozić. Ubite mleko kokosowe ma konsystencję lekkiej pianki, świetnie smakuje i może być super dodatkiem do deserów owocowych, czy granoli. Jest zwarte, ale płynne. Po wylaniu na orzechowy spód nie będzie dało się ładnie pokroić, bo się rozleje. Dlatego ciasto przed krojeniem trzeba wstawić do zamrażalnika na 15 minut. Masa
Niedzielny kucharzmleka lub napoju roślinnego 50 g jogurtu naturalnego 10 g nasion chia 1 łyżeczka The Sexy Formula (ZOJO) szczypta mielonej wanilii Dodatki: maliny, masło orzechowe, granola paleo, wiórki kokosowe, ziarna kakaowca Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i odstaw do lodówki na noc. Rankiem owsianka nabierze gęstej konsystencji. Podawaj z ulubionymi dodatkami
Zdrowie na języku :Pzabrać dosłownie wszędzie. Raz na zawsze pożegnaj się z problemem pod tytułem „co przygotować na lunch do pracy?”. Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola , snack-pack z hummusem , azjatycka zupa z tofu , pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką
Z Kuchni Do KuchniKoktajl jagodowo - porzeczkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z musli i chia Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia Koktajl z jeżyn na jogurcie Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance
Moja smaczna kuchniaZOJO) 125 ml mleka migdałowego Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję. Gotowe udekoruj wybranymi dodatkami. U mnie maliny, nasiona chia, nasiona konopi, wiórki kokosowe oraz granola
Zdrowie na języku :P