dzieciaczki. Najlepsze połączenie to sałatka owocowa z musli i brzoskwiniowym danonkiem. Co potrzebujemy: garść winogron 2 kiwi 1 banan 1 gruszka 1 jabłko 2 łyżki domowej granoli syrop klonowy brzoskwiniowe #danonki Bardziej zaawansowanym deserkiem, ale równie pysznym są danonkowe serniczki na zimno. Co potrzebujemy: kilka kubeczków #danonków np.6 x 90g opakowanie żelatyny na litr wody około
Życie zaczyna się w kuchnisobie ograniczać, to tym większą mam na nie ochotę. Akceptuję więc to, czego zmienić nie mogę , i rekompensuję sobie tę słabość innymi zdrowymi posiłkami. Na śniadania jadam domową granolę, puddingi z chia i owoce. Obiady bez sałatek niemal nie istnieją, choć czasem muszę mocno do nich przekonywać C. Odkąd mam nową zabawkę, czyli piekarnik parowy, coraz rzadziej smażę mięso (choć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKomosanki, owsianki i jaglanki to moje ulubione śniadania, na czele z domową granolą. Kolorowe i smaczne śniadanie powoduje, że od rana poprawia się nasz nastrój a dzień staje się lepszy. Proste i szybkie w przygotowaniu posiłki to moja specjalność, takie właśnie jest śniadanie. Mrożone jagody wręcz prosiły się o użycie. Do tego kostka czekolady deserowej, odrobina jogurtu naturalnego, jagody goji
Mango Papajaidealny jako zadanie dla mnie. Z kaszy gotuję bardzo dużo i na moim blogu znajdziecie mnóstwo przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej . Jest jaglanka śniadaniowa, w postaci kaszek, zapiekanek, placków, granoli i smoothie, jest chleb z dodatkiem kaszy, są słodkości: muffinki, batony, są też dania obiadowe: zupy, sałatki, kopytka, kotleciki, pulpety czy tarta. Ale przy okazji tego „zadania
Cooking for EmilyJeszcze jeden przepis na muesli. Mówię Wam, to jest wciągające - zarówno w produkcji, jak i konsumpcji :-) Ja generalnie jestem zwolenniczką wszelkich płatków, granoli, bakalii, etc. Nie ma dnia, w którym nie jadłabym czegoś w tym stylu. Poniżej moje kolejne odkrycie: słodka za sprawą daktyli, krówek i białej czekolady mieszanka, przełamana cierpkością owoców goji. Z chrupiącymi ziarnami dyni i migdałów. Polecam
Słodkie inspiracjeBardzo dawno nie robiłam żadnych owsianych batoników. Muszę to koniecznie zmienić, bo znalazłam dla nich nowe zastosowanie - do mleka czy jogurtu są lepsze niż granola. Można sobie je pokruszyć do miseczki i zajadać w różnych kombinacjach, a taka porcja jak w przepisie starcza na około 5-6 posiłków. Oczywiście batoniki można zajadać też bez żadnych dodatków :) W przepisie
Słodkie inspiracjeMój przedpremierowy box: Zawartość kwietniowego boxa będzie inna. Jesteście ciekawi co było w środku? Otrzymałam: 1. Napój CHIAS. Pyszna owocowa przekąska z nasionami chia. 2. Granola Chocoloco - Sypkie. Skład: płatki zbóż 35,1% (owsiane, jęczmienne), orzechy 14,1 %(nerkowce, ziemne), suszone owoce 14,1% (daktyl, chipsy bananowe), czekolada gorzka, siemię lniane, wiórki kokosowe, naturalne kakao, olej
Di gotujeodzyskałabym chęci do życia. Bywa jednak i tak, że po dwunastu godzinach mieszania, wałkowania i pieczenia, do domu wracam pełna energii i chęci do działania. Przygotowuję wtedy zapasy granoli na najbliższy tydzień, zagniatam ciasto na drożdżówki z owocami lub odkurzam i myję podłogi, nie zważając na psie protesty. Ostatnio w kwestii chcenia i niechcenia największe znaczenie ma pogoda. Po pierwsze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSmoothie bowl to świetny pomysł na pyszne, sycące i zdrowe śniadanie. Do miseczki przekłada się ulubiony koktajl i ozdabia go różnymi dodatkami, np. orzechami, owocami, granolą, musli. Moje smoothie bowl to czekoladowe lody zrobione z banana i nasion chia. Całość urozmaiciłam ulubionym musli Kolumba, nerkowcami, plastrami kokosowymi i owocami. Pycha! Składniki: 1 duży, dojrzały, pokrojony mrożony banan 1 łyżka
Zdrowie na języku :Pmogą się nieco kruszyć, ale i tak smakują fantastycznie. Gdy zostanie Wam dużo okruchów, a tak jak ja nie lubicie marnować jedzenia, to zbierzcie je razem i użyjcie jako granoli do mleka - mniam
Cooking MonsterPrzepisów na domową granolę znajdziecie mnóstwo, możecie dowolnie zmieniać poszczególne składniki lub dodawać swoje ulubione bakalie – zawsze jednak domowe mieszanki mają jedną wspólną cechę: są o niebo lepsze od kupnych! Chyba każdy choć raz dał się skłonić do kupna pięknie opakowanych „zdrowych” płatków śniadaniowych, zaręczam Wam, że jeśli spróbujecie zrobić je samemu nie będzie Was już kusić
CiastkozercyJednej post niżej znajdziecie Drodzy Czytelnicy, alternatywę dla sklepowej granoli. W tym, przedstawiam najlepsze batoniki bakaliowe jakie udało mi się zrobić! Pyszne, chrupiące, cudownie pachnące cynamonem i pieczonymi orzechami... Gwarantuję, że nie znajdziecie lepszych w żadnym sklepie. Bez przedłużania, zapraszam :) Przepis bierze udział w konkursie "Bakalie mają moc" organizowanym przez sklep internetowy Agnex. Z tej okazji
Chocolate Muffin Blogminut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni. Domowe słodycze Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtych marek polecam bardzo mocno - są to moje najlepsze przyprawy! Syrop daktylowy Miałam go jakiś czas temu. Sprawdził się idealnie do wszelkich słodkich dań, wypieków, śniadań czy domowej granoli. Pyszny smak, poręczna i praktyczna buteleczka - po prostu super! Morele suszone / Plastry kokosowe / Orzechy nerkowca / Słonecznik Jak morele to tylko te niesiarkowane, przede wszystkim zdrowsze i co istotne
Zdrowie na języku :Pmeksykański chłodnik, kalafiorową zupę z krewetkami, sałatkę z ziemniaków i kalafiora, ziemniaczane hasselbacki, pęczotto z burakami i malinami czy sałatkę z kiełków gryczanych A na deser? Brzoskwinie pieczone z granolą, sernik lawendowy, jaśminowe tiramisu z matchą czy nawet wytrawne muffinki z hummusem. Opowiadania drewnianego stołu Autorka: Monika Walecka Wydawnictwo: Septem Data premiery: 2017 Ilość stron: 288 Artykuł “Opowiadania drewnianego
Ugotowane pozamiatane