takie jakieś twarde. Tym razem zdecydowanie się udało. Jeżeli chcecie przepis mogę zamieścić przepis. :) A już niedługo spodziewajcie się na drugim blogu idealnego przepisu na lody i najlepszą granolę na świecie :P Gdzie jest moje słońce, ja się pytam, czemu w połowie lipca pada deszcz
More food, love and dreamsratunek nawet kaszy nie miałam czasu wstawić, noo, trudno, w sumie zjeść się tą papkę dało. W sumie dziwny poranek miałam, ale dzień i tak udany. Za to granola ostatnio mi genialna wyszła
More food, love and dreamsbędę robiła jakiekolwiek słodkości, to jedynie takie nie wymagające użycia piekarnika. Dziś lekki deserek z jogurtem i pysznymi wielkimi, czereśniami:) Składniki: jogurt grecki (lub jeśli nie lubimy inny smakowy) granola żurawina czereśnie Wymienione składniki przekładamy kolejno w pucharku. Schładzamy najmniej 1h w lodówce
Walijskie Pichceniemnie przepisów nadaje się na obiad czy przekąskę do zabrania w drogę. Oprócz wcześniej wymienionych może to być sałatka z tuńczykiem i rukolą , orzechowe ciasteczka owsiane , peanut butter granola bars lub też coś zupełnie nowego. Dzisiejsza propozycja to pyszna i pożywna sałatka, której podstawą jest wędzony łosoś i kuskus razowy od firmy Fresano( do nabycia tutaj ) . Dzięki
peanutbuttermonstergodzinami wyrzutów sumienia? Dla większości osób to połączenie jest dość absurdalne- "Zdrowe słodycze?! Przecież to nie istnieje!". A jednak! Doskonałym przykładem jest wcześniej prezentowana przeze mnie cudowna granola , ale w tak upalne dni świetnie sprawdzi się coś lekkiego i orzeźwiającego, jak na przykład mus owocowy czy "serniczki" na zimno. MUS OWOCOWY Pyszny miks przygotowany ze zblendowanych malin
peanutbuttermonsterbędzie trudno go przemycić do potraw. Okazuje się, że smak ma prawie neutralny, z minimalną nutką goryczy. Błonnik gryczany da się zjeść jako dodatek do jogurtu z granolą czy muesli. Dobrze wkomponuje się w moje ulubione puddingi z kaszy jaglanej albo quinoa z dodatkiem cynamonu. Myślę, że najlepiej sprawdzi się jako dodatek do pieczenia chleba, zwłaszcza razowego
głodny alergikMoje dzieci nie przepadają za muesli ani granolą, trzeba użyć podstępu aby przemycić coś zdrowego na śniadanie - najskuteczniejszy sposób to zatopienie tego w budyniu ;) Składniki: ryż biały 1 łyżka ryż brązowy 1 łyżka ryż czerwony 1 łyżka ryż dziki 1 łyżka mleko sojowe, ryżowe lub inne 2 szklanki kakao lub karob 1 łyżeczka skrobia kukurydziana lub budyń
głodny alergikDzisiaj takie drugie śniadanie na szybko! Jednak nadal zdrowo. :) Ulubiona granola Maliny lub inne ulubione owoce Suszona żurawina Słonecznik Jogurt Naturalny Napiszcie co Wy lubicie jeść na drugie śniadanie! :) Miłego dnia
Chocolate Stop Temptingsuszone wiśnie. Jakie to jest proste, tym bardziej, że mam suszarkę do owoców i warzyw ! Proste i pyszne zarazem. Na pewno je wykorzystam do domowej granoli. Na razie zrobiłam na próbę z jednego kilograma wiśni. na fotce to właśnie kilogram ususzonych wisienek :-) Suszone wiśnie Składniki: 1 kg wiśni Wykonanie: Wiśnie drylujemy, osuszamy na sitku, aby pozbyć się nadmiaru
Kulinarne przygody Gatitystraganów. Możemy z niego zrobić mus rabarbarowy lub dżem rabarbarowo - truskawkowy , ale możemy też rabarbar ususzyć, a potem wykorzystać na przykład do zrobienia granoli kokosowo-rabarbarowej . Inspiracja Chillibite Suszony rabarbar Składniki: 2 kg rabarbaru Wykonanie: Łodygi rabarbaru myjemy i wycieramy do sucha. Następnie kroimy je wzdłuż w cienkie paski, a potem dzielimy
Kulinarne przygody Gatityupychać" ten jogurt gdzie tylko mogę, najlepiej gęsty lub grecki ;) Zabielam nim zupy, zamiast śmietany. Lubię go też zjeść np. z odrobiną miodu i owocami lub domową granolą. Ale absolutnym hitem są u mnie wszelkiego rodzaju dipy na bazie jogurtu. Zawsze z dużą ilością czosnku, który świetnie działa na odporność. Są one nie tylko doskonałym dodatkiem do potraw
Kraina Tysiąca Smakówbanan przyćmił smak mango. Do tego stopnia, że moja córka, która nie lubi mango, powiedziała, że bardzo jej smakuje takie bananowo-malinowe. Ja do mojego dodałam domowej granoli i zjadłam na śniadanie. Składniki: 1 banan (mocno dojrzały) 1 mango garść malin 250 ml jogurtu naturalnego Wykonanie: Maliny miksujemy i przecieramy przez sitko. Obrany banan
Sto kolorów kuchniprzygotowaną masą zalej makaron. Na wierch poukładaj truskawki. Posyp płatkami migdałowymi, i polej miodem. Zapiekamy 30 minut. Jeżeli chcielibyście jeszcze bardziej podnieść energetyczność posiłku, możecie płatki migdałowe zmieszać z granolą, lub płatkami typu crunch. Zapiekany w ten sposób makaron jest bardzo smaczny. Czujemy się po nim lekko a mamy mnóstwo energii do działania. To co ? Biegniemy? Smacznego! PRZEPIS ZGŁOSZONY
SMYKWKUCHNIjest źródłem witamin i minerałów. Dlatego uważam, że warto po nie sięgnąć w codziennej diecie. Ze względu na kaloryczność masła, nie powinniśmy jeść go dużo. Ja dodaję łyżeczkę do granoli na śniadanie, taka ilość na pewno nie zaszkodzi. Kolejną sprawą jest cena masła orzechowego. Jak byłam w USA to kupowałam słoiczek za 1 dolara. Niestety w Polsce ceny
Zgrabne Gotowanieidealne dla bezglutenowców i niezwykle istotne w codziennej diecie wegetariańskiej. A na dodatek, jest wyjątkowo lekkostrawny - istna dietetyczna "perełka" ! W kuchni amarantus można wykorzystywać jako dodatek do musli czy granoli, do słodkich wypieków czy pieczywa lub jako zamiennik mąki. Nasiona można też samemu skiełkować i dodawać do sałatek i past. Od łacińskiej nazwy amarantusa pochodzi nazwa koloru szkarłatnego - czerwieni
Grunt to przepis!