pysznego) odkrycia? Czyli jak to mówią „nie ma tego złego (…)”. Mnie się to dość często zdarza – szczególnie w kuchni. Jeden z najbardziej popularnych moich przepisów – amarantusowa granola , miała być z założenia amarantusowym batonem…uf, jak dobrze, że się nie udało! I właśnie za to lubię kulinarne eksperymenty – potrafią mnie zaskakiwać, a ja, jak na kobietę przystało
Fill The Bowlrabarbar na blogu Chilli bite wiedziałam, że to będzie to . Ususzyłam zaledwie kilogram, i już żałuję, bo znika podjadany w naprawdę szybkim tempie. Obłędnie kwaśny idealnie pasuje do słodkiej granoli (będzie przepis), można nim udekorować letnie ciasta, albo może dodać do mięsa...? Takie połączenie z pewnością zaskoczy gości. Czas suszenia może nieco przerażać, ale po prostu włączamy piekarnik i zostawiamy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś wyjątkowo opublikuję dwa przepisy, a to dlatego, że jeden powiązany jest z drugim, oba znalazłam na fantastycznym blogu jakim jest http://whiteplate.blogspot.com/ zaczniemy od przepisu na granolę, która jest niezbędna do tarty, a jak pysznie smakuje z jogurtem, mniaaaammmm. nie będę się uzewnętrzniać i przejdę od razu do przepisów ;) Składniki: 200 g płatków owsianych 50g płatków żytnich
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdowolne owoce aby przemycić naszym milusińskim naturalne witaminki, zjedzą je z radością:) 2 mango 5 kiwi mały ananas ( dobra cena KLIK ) banan mix ulubionych płatków , lub granola czy musli (spory wybór tutaj: KLIK ) Mango obieram ze skórki i odkrawam pestkę, następnie kroję na kawałeczki. Miksuję. Kiwi obieram , odkrawam plasterki do dekoracji, resztę miksuję z obranym
Takie tam pichcenieporównaniu z niedużą nawet piekarnią to pikuś ); przynoszę ze sobą do domu znakomite bochenki, nie ma więc potrzeby męczenia domowego piekarnika. Gdy chleba zabraknie, raczymy się na śniadanie granolą lub naleśnikami, i uwierzcie - nikt nie narzeka. Szczególnie, że weekendowe, spokojne śniadanie na słodko właśnie, to według nas ideał. Pewnego pięknego, wolnego dnia C. szedł do pracy bardzo wcześnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzewierzchu okruchami, zrób to dopiero przed podaniem. Do tego przepisu wykorzystałam ekologiczne crunchy z owocami leśnymi, ale nadadzą się także pełnoziarniste ciasteczka owsiane (zwracaj uwagę na skład) czy domowa granola (np. z tego przepisu ). Jeżeli nie masz pod ręką świeżych truskawek, śmiało sięgaj po te mrożone. Wiem, że nazwa przepisu brzmi tak świeżo, że nie powinnam doradzać mrożonych owoców
Roślinna - blog wegańskispakowania do plecaka czy torby podróżnej. Małe, smaczne i pożywne słodycze. Będą jak znalazł na wędrówki po górach czy piknik w parku. Nie wiem czy bazę można nazwać granolą, ale jest to mieszanka płatków owsianych
Gotuj z Blue Ravenproponuję musli z brzoskwiniami i jogurtem. Zadbajmy dla siebie samych, żeby szybkie śniadanie też ładnie wyglądało. I od razu będziemy mieć lepszy humor :) Potrzebujemy: Wysoką szklankę Garść musli lub granoli owocowej 4 połówki brzoskwiń z puszki (jak nie mamy świeżych np.zimą) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka otrębów 1 łyżka suszonej żurawiny Brzoskwinie musimy pokroić na drobne kawałki
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Jeśli najczęściej na śniadanie jadacie musli z jogurtem lub mlekiem to ten przepis jest dla Was idealny. Domowa granola nie ma sobie równych, te sklepowe mogą się schować. Poza tym zawierają mnóstwo cukru i innych zbędnych dodatków. Domowa zaś roznosi niezwykły aromat podczas pieczenia, a jej składniki możemy dowolnie modyfikować. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 100g suszonej żurawiny ½ szklanki łuskanych
Fabryka pomysłówsłodkiego na koniec.. Muffinki jako prezent/ Jak najbardziej, ze snikersami, kruszonką(z masłem orzechowym), nutellą i polewą (z nutelli) Mrożony (gęsty) koktajl banan-mango z orzechową granolą
More food, love and dreamsPyszna, kakaowo-kokosowa granola z wiórkami kokosowymi, orzechami nerkowca i miodem <3 Składniki na 1 słoik: 20 g łuskanego słonecznika 50 g płatków migdałów 220 g płatków owsianych górskich 20 g otrębów owsianych 50 g orzechów nerkowca 70 g wiórków kokosowych szczypta soli 200 g płynnego miodu 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki oleju kokosowego CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary Artbyć, i koniec. Bez dyskusji. Nie da się oszukać i mieć choćby kilku dodatkowych godzin dla siebie... Wczoraj w kuchni spędziłam kilka godzin. Przygotowałam pełen słój nowej, pysznej granoli, ugotowałam zupę z topinambura (moją pierwszą) i upiekłam pyszne biscotti. Zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia, gdy tylko ujrzałam je na blogu Kulinarne pomyłki . Bardzo mi się takie połączenie smaków
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZROBIĆ GRANOLĘ W DOMU? NIC PROSTSZEGO ;-) PRZYPOMINAJKA:-) przepis KLIK
SMYKWKUCHNIzrobiłam zdjęć ciast i słodkości. I tak, na stole wylądowały przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami - sałatka na krakersach z sardynkami - tortille pokrojone na kawałki (różne wsady) - rolada
bistro mamanaturalnego jogurtu 3 łyżki musli pięć zbóż wiórki kokosowe Wykonanie: Banana obieramy, kroimy w plastry, wkładamy do blednera, dodajemy jogurt i dokładnie miksujemy. Gotowy jogurt przekładamy do miseczki, dodajemy granolę, posypujemy wiórkami kokosowymi
Kulinarne przygody Gatity