uniwersalny, ze można go wykorzystać zarówno do słodkich deserów, jak i do wytrawnych dań takich, jak mięsiwa czy sałatki. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do śniadaniowej owsianki czy granoli. Dziś zaproponuję Wam sałatkę, która powstała dosyć przypadkowo, ze składników, które miałam akurat pod ręką, ponieważ chciałam zrobić szybką i lekką przekąskę do wieczornego oglądania filmu. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył
Zawsze głodna!dzięki czemu deser nie jest za słodki. A ziarenka fajnie chrupią :) (Ilość składników według uznania) Gęsty jogurt grecki Konfitura figowa Bonne Maman od DeCare Musli lub domowa granola W ozdobnym pucharku układamy warstwowo: musli, jogurt grecki, marmoladę, następnie znów musli, jogurt i marmoladę. Mozemy udekorować, np. orzechami. Podajemy od razu
Zawsze głodna!dobry scenariusz. Posłuchałam mądrych ludzi i zaczęłam je jeść. Robić śniadania nie tylko dla innych, ale także dla siebie. Takie jak lubię. Bez kanapek, wędlin, jajek i kiełbasek. Piekę granole, gotuję owsianki, do kaszki manny dolewam soku z malin, który wciąż pachnie minionym latem i rytualnie w zimne poranki rozgrzewam się kaszą jaglaną. To dobro, jakie sobie ofiaruję i cudowny
KUCHARNIAautorka: klliisiaa | blog: Mon petit-dejeuner, j'adore! 666. szatański post! autorka: klliisiaa | blog: Mon petit-dejeuner, j'adore! 665. autorka: klliisiaa | blog: Mon petit-dejeuner, j'adore! Batoniki granola autorka: wiszniówka | blog: Wiszniówka Owsianka z mrożonymi jagodami autorka: KuchenneŁasuchowanie | blog: Kuchenne Łasuchowanie Owsianka z karmelizowanymi orzechami włoskimi, bananem i syropem klonowym autorka: mniumniu | blog: MniuMniu CZEKOLADOWA OWSIANKA Z GRANATEM
Chocolate Stop TemptingChrupiąca, sycąca i zdrowa granola. Idealna z jogurtem naturalnym i owocami na smaczny początek dnia. Wymienione w przepisie wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki i płatki migdałów możemy zastąpić dowolnymi bakaliami, orzechami czy nasionami. Zachowujemy przy tym proporcję aby sumarycznie było ich 2 szklanki. SKŁADNIKI: 2 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki płynnego miodu 3 łyżki oleju pól szklanki wiórków kokosowych pół szklanki
Pyry na Gazzwraca uwagę autorka to temperatura posiłków. W okresie jesienno - zimowym dania powinny być ciepłe, aby syciły na dłużej i rozgrzewały organizm. I tak poznasz przepisy na przygotowanie własnej owsianki, granoli, jaglanki, placuszki serowe, róże omlety. Przedstawione ich zdjęcia są niezwykle barwne i można wywnioskować, że przepisy te są bardzo smaczne :) Przed ostatni rozdział to odpowiednio dostosowana ułożona dieta jesienno - zimowa
Zdrowie na języku :Pwielkich objedzeniu po świętach mam ochotę na zdrowsze śniadania a które dają jeszcze dużo energii to już świetne połączenie. Dziś po raz kolejny zrobiłam domową granolę klik jak ją zrobić nabrałam ochoty na eksperymenty z płatami owsianymi. Tak powstała pieczona owsianka :) Jakiś czas temu zaopatrzyłam się w kokilki więc wykorzystałam je do pieczonej owsianki, aby każdy domownik mógł
Basia w kuchnipracy. Dodam tylko, że batoniki są gotowe w mniej niż 30 minut. Przekonałam Was? Pewnie tak! Składniki : 100 g miodu 25 g masła 2 łyżki cukru 2 szklanki czekoladowej granoli szklanka ryżu preparowanego pół szklanki żurawiny świeżej lub suszonej Sposób przygotowania: Miód, masło, cukier rozpuszczamy w rondelku a następnie - ciągle mieszając - chwilę gotujemy. Wszystkie suche składniki ze sobą łączymy, następnie
Słodkie PrzyjemnościCały czas kombinuję co by tu Córci zapakować do śniadaniówki. Oprócz wszelkich ryżów, kasz, granoli czy kanapek trafiają tam również ciekawe, trochę zdrowsze wersje ciast czy słodkich bułeczek. Dzisiaj dostała kawałek przysmaku, którego baza była marchewka i banan. Przepis podpatrzyłam w Co dziś zjem na śniadanie. Będę jeszcze z nim kombinować. U nas w wersji bez pomarańczowej i z pestkami
Dzieje kuchennej Wiewiórymuffiny. Smaki...? Miałam otwarte powidła śliwkowe, potem mój wzrok padł na marcepan... To musiało być dobre połączenie! Zajrzałam do Siankoo , i od niej wzięłam pomysł na spód w stylu granoli, z pieczonych z miodem płatków owsianych. Masę serową posłodziłam odrobiną miodu (i marcepanem rzecz jasna), na wierzch wyłożyłam po łyżeczce powideł, i całość krótko zapiekłam. Wyszły boskie! Obłędnie kremowe
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzygotowania do świąt ruszyły pełną parą, więc i śniadanie dla mojej siostry też musiało być w świątecznych smakach :) ~ Granola z miodem i przyprawą do piernika ~ Składniki: (1 porcja) 6 łyżek mieszanki różnych płatków łyżka siemienia lnianego łyżka sezamu łyżka wiórek kokosowych kilka orzechów laskowych kilka nerkowców kilka rodzynek łyżeczka przyprawy do piernika łyżka miodu Płatki, orzechy i nasiona prażymy
Kuchenny Skrawek Niebajest tak uniwersalne, że aż szkoda nie pokusić się o bardziej ambitny sposób delektowania się nim. Dzisiaj są to pyszne, chrupiące i bardzo orzechowe ciasteczka owsiane. Po batonikach granola z masłem orzechowym ( KLIK ), które były absolutnym strzałem w dziesiątkę, postanowiłam spróbować czegoś bardziej tradycyjnego. Lista składników krótka, a wykonanie szybkie i banalnie proste. Jedynym problemem może okazać się zjedzenie
peanutbuttermonsterswojego organizmu. Brzmi zupełnie absurdalnie, a jednak! Dowodów na potwierdzenie tego znajdziecie u mnie mnóstwo- od ciasta marchewkowego , przez szarlotkę , pralinki , muffiny z komosy ryżowej , aż po peanut butter granola bars i wiele, wiele innych przepisów, które łączy jedna wspólna cecha- samo zdrowie w przepysznej oprawie! Idąc tym tropem postawiłam sobie za cel "uzdrowienie" powszechnie znanego i uwielbianego brownie. Fakt
peanutbuttermonsterjeśli szafce stoi już trzy zapasowe słoiki to nie jest to raczej konieczne. Rozmyślałam więc dalej... i wymyśliłam! Przyznam nieskromnie, że tak, jak w przypadku cudownych peanut butter granola bars ( KLIK ), był to niejako przejaw mojego kulinarnego geniuszu, za który jestem z siebie dumna (zapewne przede mną, takie połączenie wypróbowały już setki osób, jednak dla samej siebie jestem niebywałym
peanutbuttermonsterOrzechy pekan i syrop klonowy, to dla mnie zestaw idealny! Od dawna zakochana w Granoli klonowej z orzechami pekan , tak sobie pomyślałam, że w biscotti o podobnej tematyce również się zakocham. Pyszne wyszły! Dodatkowym plusem biscotti jest fakt, że można je długo przechowywać w puszce na ciastka, mnie jednak się tak nie zdarzyło, gdyż biscotti zwykle sama wyjadam w bardzo
Blondynka Gotuje