Suszone śliwki

Suszone śliwki

Suszone śliwki

Sezon na śliwki w pełnym rozkwicie co oznacza że trzeba je przetwarzać na wszelakie sposoby aby potem zimą cieszyć się tym niepowtarzalnym smakiem. U mnie śliwki są numerem jeden we wrześniu. Zrobiłam dwie różne zupy, gotowałam powidła, pyszne i aromatyczne, zrobiłam nalewkę a teraz czas na suszenie a mam ochotę jeszcze na śliwki w occie. Suszone śliwki domowe bez konserwantów i ulepszaczy znakomicie nadadzą się na kompot wigilijny, do deserów czy tortów. Na śniadanie do owsianki czy granoli też będą znakomit... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, przetwory, śniadania, śniadanie, owsianka, deser, granola, desery, zupa, tort, torty

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.