granat - 2641 przepisów (strona:140/177)

Aromatyczny świat herbat. Poznajmy razem nowe smaki. Dalsza współpraca z Teekanne. 106

zdrowa herbatka łączy świeżość cytryny oraz aromatyczny imbir W limitowanej, owocowej edycji herbat znaleźć również można (pięknie nazwaną) herbatę "LOVE" od Teekanne . Wspaniała mieszanka herbatek owocowych o smaku granatu. Już sam skład brzmi cudownie... A dla wielbicieli ziołowych herbat firma Teekanne stworzyła: "Broncho" - wspaniała herbatka ziołowa wspierająca drogi oddechowe. World Special Tea “Green & Jasmine” –wyborny

Słodkie okruszki
torcik makowy z brzoskwiniami 124

wierzchu i bokach ciasta. Resztę biszkoptów również nasączyć i obłożyć nimi ciasto dookoła. Czekoladę połamać i razem z mlekiem rozpuścić nad parą. Polać ciasto i udekorować dowolnymi owocami (użyłam granatu i brzoskwiń). Wstawić do lodówki na kilka godzin.   Paterę, na której podałam tort otrzymałam od sklepu Rossi. Możecie ją kupić tutaj:  patera  Teraz w sklepie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rozdanie - zabawa na 100 000 102

takie właśnie naczynie będzie głównym elementem "rozdawajki". Do tego dokładam kilka opakowań przypraw: suszone papryczki chili (birds eye - bardzo ostre!), przyprawa  garam masala (mielona), czarnuszka, suszone pestki granatu i mieszanka przypraw garam masala. Mam nadzieję, że taki zestaw się Wam spodoba, oto on :) Reguły zabawy: Proszę o komentarz pod tym postem. Komentarz będzie potwierdzeniem chęci wzięcia udziału w zabawie

Codzienne Gotowanie
Tymiankowe placki cukiniowe z surówką z kalarepki 297

Mieszamy do połączenia składników. Smażymy na patelni bez tłuszczu, bądź z jak najmniejszym użyciem np. oleju kokosowego. Podajemy z łyżeczką jogurtu i kawałkiem gałązki tymianku w towarzystwie np. nasion granatu. Smacznego!   Składniki na surówkę z kalarepki: - 700-800g kapusty - 500g kalarepy - 200g marchewki - 2 łyżki majonezu (np. wegańskiego) - 2 łyżki jogurtu naturalnego (np. sojowego) - 3/4 łyżeczki ksylitolu

Be Fit Be Strong
60 przepisów śniadaniowych dla studenta 1160

kolorowymi pomidorkami Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami

Moja smaczna kuchnia
Kubdari czyli gruziński placek drożdżowy z mięsem 170

Gruzińskie jedzenie smakuje mi bardzo. Zakochałam się w pysznym Chaczapuri, niezwykle smaczne są gołąbki z liści winogron, do tego pyszne piwo z granatem lub gruzińskie wino. Do tej pory tymi smacznymi daniami raczyłam się jedynie w restauracji- dziś postanowiłam spróbować zrobić to sama w domu, mając na uwadze dodatkową głowę w domu do wyżywienia i to, jak bardzo pożywne

Mango Papaja
Klub Środowisk Twórczych SPATiF czyli wspomnienie weekendu 134

kurtek 62 piloty samochodowe 55 telefonów komórkowych 52 pary okularów 34 portfele 29 par kolczyków 14 obrączek i pierścionków 11 dyplomów magisterskich 9 zegarków 5 damskich torebek 4 granaty ręczne 3 radia samochodowe 2 legitymacje ORMO 1 złoty medal Mistrzostw Świata z 1968 roku 1 akt notarialny na dom w Górnym Sopocie 1 legitymację poselską 1 akt małżeński 1 parę

Fiolka w kuchni
Tort bezowy Dacquoise z orzechami i migdałami 142

drobno posiekanych orzechów   Krem:   250 g mascarpone 0,5 l kremówki 30 -36 % 200 g kajmaku 0,5 szklanki posiekanych orzechów 0,5 szklanki pokrojonych daktyli + opcjonalnie granat na wierzch         Przygotowanie:   Białka wlewamy do miski i ubijamy je do spienienia. Wtedy stopniowo zaczynamy dodawać cukier + brązowy cukier. Najlepiej łyżka i dopiero jak się

Lili w kuchni
GRILLOWANY BAKŁAŻAN Z GRANATEM 119

Przez długi czas nie tolerowałem bakłażana. Rewolucje różnego rodzaju odbywały się w moim organizmie. Było, minęło. Nie zauważyłem nawet kiedy. Po prostu – któregoś dnia nie

Mam To Na Widelcu
Sałatka z winogronem i serem pleśniowym. 158

Najprostsza ,z czterech składników zaledwie ,ale warta spróbowania . Sezon winogronowy trwa ,do dzieła. Składniki: ulubiona sałata ser pleśniowy winogrona granat Układamy na talerzu i gotowe. Smacznego

Ladylaura.
Leśny mech 195

łyżeczki proszku do pieczenia 0,5l śmietany 30% bądź 36% 250g mascarpone 3 łyżki cukru bądź 3 łyżki syropu klonowego łyżka soku z cytryny dowolne czerwone owoce: ziarenka granatu/żurawina/truskawki/wiśnie Szpinak rozmrozić w rondlu i dobrze odparować wodę, można też wrzucić go na sitko, nieco odsączyć i zblendować. Jajka utrzeć z dowolnym słodzidłem, malutką stróżką wlać olej, ciągle

Przepysznik - BLW i nie tylko
odświeżający lekko kwaśny koktajl 149

dzisiejszy upał. Wspaniale ochładza organizm i gasi pragnienie a przy okazji jest zdrowy.   Składniki: 1 szklanka soku z pomarańczy, 1 szklanka soku z jabłek, 1/2 szklanki soku z granatów, Kilka kostek lodu. Wykonanie Zmieszać składniki dodać lód. Przed pomieszaniem soków warto włożyć wszystkie do lodówki, żeby się dobrze schłodziły

Smaki Przyprawy i Kolory
Sałatka z ciecierzycą po turecku (Nohut Salatası) 362

zimą cały) 1 nieduża czerwona cebula lub szalotka Sos: 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki sumaku (można zastąpić skórką z cytryny) 1 łyżka melasy z owoców granatu / narszarab (można pominąć lub zastąpić 2 łyżeczkami brązowego cukru połączonego z 1 łyżeczką soku z cytryny ) ½ łyżeczki chili w płatkach 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 3-5 posiekanych listków

Pełny talerz
Leśny mech 394

oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę czerwonego barwnika spożywczego w żelu Wilton 1 owoc granatu (wystarczy połowa)   Wykonanie : Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć. Jajka ubić z cukrem na gęstą puszstą białą masę. Nadal ubijając cienką stróżką wlać olej, natepnie dodać mąkę przesianą

cucinare
Zabajone 113

łyżek drobnego cukru (ok. 75 g) • 50 ml słodkiego wina Marsala (lub innego ulubionego słodkiego likieru np. Amaretto, Limoncello, ewentualnie rumu lub brandy) różne owoce: granat, pomarańcza, kiwi, mango, truskawki, borówki itp Wykonanie : Przygotować garnek i odpowiednio szerszą miskę. Na dno garnka nalać niewielką ilość wody (wystarczy na wysokość ok. 1 cm), garnek z wodą

cucinare