granat - 2641 przepisów (strona:132/177)

Wegański tofurnik z persymoną i nerkowcami! 120

Wegański tofurnik z persymoną podany z siekanymi raw nerkowcami, orzechami cedrowymi i pestkami granatu WEGAŃSKI TOFURNIK KOKOSOWY /przepis własny/ /1 porcja/ 350 g tofu naturalnego 25 g mąki kokosowej łyżka wegańskiego zamiennika jajka w proszku + 2 łyżki mleka roślinnego (można spróbować z "jajkiem chia" lub po prostu dodać łyżkę lnu mielonego) szczypta soli kopiasta łyżka wiórek kokosowych kilka kropel ekstraktu

Poranek na słodko
Budyń z kaszy jęczmiennej. 156

Budyń z kaszy jęczmiennej perłowej podany z kremem kokosowym, pestkami granatu, awokado, prażonymi nerkowcami i organicznymi ciasteczkami waniliowymi Biostyle *** MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KASZY JĘCZMIENNEJ /PRZEPIS WŁASNY/ 65 g kaszy jęczmiennej perłowej 350-400 ml napoju migdałowego Alpro szczypta soli kilka kropli ekstraktu migdałowego 1 - 2 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem

Poranek na słodko
Babeczki z kaszy jaglanej! 113

Kokosowe babeczki z kaszy jaglanej z czekoladowymi kamyczkami i pestkami granatu KOKOSOWO-BUDYNIOWE BABECZKI JAGLANE /przepis własny/ 180 g ugotowanej kaszy jaglanej (pół woreczka) łyżka mąki kokosowej łyżka mąki pszennej łyżka budyniu śmietankowego Delecta jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu klonowego szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Delecta łyżeczka oleju kokosowego kamyczki czekoladowe Decorada Delecta Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami

Poranek na słodko
Placki z kaszy gryczanej na przebudzenie mocy... i życzenia! 144

dań. Do zrobienia zostały już tylko krokiety, barszcz i sałatka jarzynowa. Kasztanowe placki z kaszy gryczanej i awokado podane z serkiem naturalnym,  bananem, pomarańczowym sosem czekoladowym i pestkami granatu Pojawię się tutaj zapewne dopiero po Świętach, także już teraz pragnę złożyć Wam życzenia: Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia

Poranek na słodko
Jaglanka dodająca energii i proszek z Sango! 100

Kasza jaglana z waniliowym jogurtem ze sproszkowanym koralowcem Sango ,  prażonymi płatkami kokosa, pestkami granatu i jabłkiem Sango ... co to takiego?  Jest to koralowiec z japońskiej wyspy Okinawa. Zawiera sporo wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki niemu możemy w łatwy sposób uzupełnić niedobór tych dwóch ważnych minerałów. Ja używam sproszkowanego koralowca firmy

Poranek na słodko
Makaron z serem. Klasycznie? Ależ skąd! Czyli KitKat z Japonii i dżem z guawy. 96

twarogu sernikowego łyżeczka pasty waniliowej jajko łyżka dżemu z guawy 25 g budyniu waniliowego (proszku) olej kokosowy do natłuszczenia naczynka + KitKat o smaku zielonej herbaty Matcha + pestki granatu + pestki dyni  Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut pod przykryciem.  Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć. Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową, dżemem

Poranek na słodko
Podwójnie czekoladowe płatki owsiane na mleku. 83

Podwójnie* czekoladowa owsianka z mieszanką ziaren z malinami Verival,  bananem, prażonymi orzechami włoskimi i pestkami granatu PRZEPIS ----> * gotowana na czekoladowym mleku sojowym z paskiem mlecznej czekolady PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA /przepis własny/ 55 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne) 10 g mieszanki ziaren z malinami 450 ml czekoladowego mleka czekoladowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie) szczypta soli

Poranek na słodko
Organiczne produkty Lemberona. 160

rożnych serii: - chipsy kokosowe - dzikie migdały - oliwę extra virgin - sycylijskie pistacje - prażone migdały z solą - płatki sojowe - płatki z alpejskiej gryki - prażone i solone pestki dyni (!) - suszone pestki granatu (!) - suszone liczi (!) - orzechy nerkowca - morelowy chutney z imbirem, jagodami goji i berberysem - tybetańską mieszankę owoców i orzechów Po spróbowaniu wszystkich, nie mogę stwierdzić inaczej - te produkty są po prostu idealne! Właściwie

Poranek na słodko
Omlet na weekendowe śniadanie! 134

mieszaniny ziół suszonych  - oliwa z oliwek + masło do smażenia ponadto: - 150 g pstrąga wędzonego -  francuski ser pleśniowy Bleu Village- dostępny w sklepach Lidl - 2 garście rukoli - 1 granat - jabłuszka kaparowe Wykonanie: Jajka wybij do miski i zacznij je mieszać albo rózgą albo widelcem. Jajka powinny zrobić się "luźne" tzn. ich struktura powinna przyjąć formę jednolitej lejącej się masy

SMYKWKUCHNI
Krem z kukurydzy - ulubiona zupa dzieci 137

zamówiliśmy Taco Mix - chili con carne z wołowiną, fasolą i pomidorem, wegetariańska z ananasem, fasolą i kukurydzą i gringo chicken z kurczakiem fasolą, kukurydzą. Całość została ,,posypana" ziarenkami granatu, ale super efekt smakowy! Gringo Bar serwuje świetne, autorskie dania w stylu Tex-Mex, oparte na świeżych produktach, dobrej jakości. Ważne jest proklienckie nastawienie właścicieli, które odczuwa się po wejściu

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 121

rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem Ciasto z owocami Smacznego

Codziennik Kuchenny
Sezon na figi, czas start ! 183

Składniki: 2 białka 1 żółko 3 suszone daktyle garść płatków owsianych woda mineralna olej kokosowy owoce(figi, banany, granat) Białka mieszam z żółtkiem, dodaję daktyle pokrojone drobno, płatki owsiane. Dodaję odrobinkę wody, aby omlet nie był suchy. Smażę na odrobince oleju kokosowym z obu stron. Smacznego

Bike By Life
Lidl Polska i pyszne herbaty 116

synkowi. Ogólnie herbaty są smaczne, aromatyczne.  Mi najbardziej smakuje Yerba Mate z miętą i trawą cytrynową, jest delikatna i naprawdę smaczna. Yerba Mate o smaku aloesowym ze skórka granatu też na pewno Wam zasmakuje. Przyznam szczerze, że połączenie smakowe herbat mile zaskakuje.  Inne herbaty tez mają zachęcający smak i aromat i z pewnością umilą jesienne długie wieczory. Jeśli

Ewa w kuchni
Sałatka z serem halloumi 156

Składniki: 250g świeżego szpinaku, 70ml oliwy, 3 mniejsze ząbki czosnku, garść rukoli, 6 fig, 225g sera halloumi, 100g prosciutto, 1/2 granatu, 100ml octu balsamicznego, 1 łyżeczka miodu, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka z jabłek, cykori i granatu z sosem miodowo-musztardowym 98

Szybka i bardzo zróżnicowana smakowo sałatka, która pasuje do dań obiadowych ale tez można ją potraktować jako osobne danie. Lekko ostra cykoria, chrupiące jabłka i granat, który daje charakterystyczną nutę smakową. Wszystko to skropione sosem miodowo-musztardowym - jedynym z moich ulubionych o tej porze roku

Milion Smaków