Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Przepis na : deser

Czekoladowa rozpusta, która swoimi korzeniami sięga francuskiej szkoły kulinarnej, zachwyci niejednego słodkiego łasucha! Stanowi również idealną pozycję deserową na jesienne i zimowe popołudnia. Z pewnością przegoni każdą chandrę i wywoła uśmiech. Szybki i prosty w przyrządzeniu mus czekoladowy. Mocno czekoladowy a dzięki pianie z białek niezwykle kremowy i puszysty. Można go serwować bez żadnych dodatków lub posypać np. owocami granatu, startą czekoladą lub dodać kawałki wiśni, które lekko przełamią słodki s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.